24rodopi.com/Политика

„Лелката от ЦОБ е виновна, заради нея е този скандал. Тя го заложи снощи, вкарвайти през задния вход депутатите от фракцията“, твърди служител към от Централната избирателна комисия (ЦИК). Това било мнението дори на членове на комисията.

В 9.30 часа трябваше да стартира приемът на документи за регистрация на партии и коалиции за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, но това не е възможно. Входът на ЦИК стои блокиран от кордон жандармеристи и симпатизанти на двете крила на Движението за права и свободи (ДПС) - подкрепящите почетния председател Ахмед Доган, и подкрепящите Делян Пеевски.

Членът на ЦОБ на ДПС и секретар на ЦИК Севинч Солакова е пуснала тайно още вчера депутати от групата на Рамадан Аталай и Джевдет Чакъров да заемат места на масата вътре. Жена дори по-късно им донесла храна.

Младежи от ДПС, симпатизиращи на Джевдет Чакъров и Делян Пеевски са на входа на сградата. И двете групи са на стълбите в очакване техните представители вътре да подадат документи за регистрация първи.

От видео, разпространено от "ДПС Пресцентър" стана известно, че вътре в ЦИК има представители и на ДПС (Аталай-Чакъров), и на ДПС-Ново начало.

ЦИК днес ще прилича на „сарая“ - отвън ще има две големи групи депесари, а от снощи вътре тайно са допуснати депутати, каза в сутрешния блок на Нова тв журналистът Илхан Андай.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/9/24 12:59

    Колкото невзрачна, толкова и тъпа. Просто трямваше да каже на дерибеите и те сноищ д 0.01 часа да се регистрират онлайн

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/9/24 13:06

    Защо си правят соме РЕКЛАМА.По закон в ИЗБОРИТЕ не могат да участват две партии или коалиции с еднакви имена и символи. И двете партии ще се регистрират и на двете ще бъдат отказани от ЦИК и впоследствие от съда

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/9/24 13:06

    В тази държава няма ли полиция с палки.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/9/24 13:38

    Не заслужава ли дисциплинарно уволнение?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/9/24 14:08

    Ето какво гласи Изборният кодекс:

    Чл. 132. (1) Партиите се регистрират за участие в изборите в Централната избирателна комисия.

    Заявлението се подписва от лицето, представляващо партията според актуалната ѝ съдебна регистрация. Заявлението може да бъде подписано и от лице, изрично упълномощено от представляващия партията.

    Наименованието или абревиатурата на коалиция, включително на местна коалиция, не може да повтаря наименованието или абревиатурата на партия, регистрирана по Закона за политическите партии до датата на обнародване в "Държавен вестник" на указа на президента или на решението на Народното събрание за насрочване на изборите,включително чрез прибавянето към тях на думи,букви,цифри или други знаци. Същото важи и за повторение на такива на партия, участвала в последните парламентарни избори.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/9/24 14:13

    Лелката веднага да бъде дадена на прокуратурата и изгонена позорно от ЦИК! Не ме интересува чия страна заема, длъжна е да спазва законите. Оооо, забравих, те от догановата клика не признават правила и закони. Доган е Аллах, закон, земя, въздух и вода за тях. Ми добре, ама повече сме тези, които не го признават за нищо и никой, защото е един агент, предавал турците на ДС и по тяхно решение се създаде ДПС след като уж демокрацията дойде. Прав е г-н Андай обаче, демокрацията в Кърджали дойде едва сега. 35 години стигат!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/9/24 15:11

      Togava shto se putate za dps sazdaden ot ds ? registriraytesi nova partita I zapochnete na Christo... ko se razpravyate s partiyata na donosnitsite na ds togava... v BG ima stotitsi parti I vie registrirayte Edna ama may ne e lesno

      Изтриване
  7. Анонимен2/9/24 14:22

    Преди две седмици бяха казали , че тя ще свърши мръсната работа в ЦИК, прави са били. Коя си ти че ще пускаш дерибеи през задният вход, ще газиш закони и правила. Тя е за прокуратурата.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/9/24 14:22

    Преди две седмици бяха казали , че тя ще свърши мръсната работа в ЦИК, прави са били. Коя си ти че ще пускаш дерибеи през задният вход, ще газиш закони и правила. Тя е за прокуратурата.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен2/9/24 14:23

    Пуснала или им пуснала го

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен2/9/24 15:18

    Прокуратурата да провери авера на Аталай - кмета/дерибея на общ. Минерални бани Мюмюн Искнедер! Разказват се легенди за схемите и далаверите му. Партията вече 4ти мандат го налага за кмет/дерибей, а хората искат да се отърват от този! ДАЙТЕ ГЛАСНОСТ!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен2/9/24 15:52

    Солакова е препъни камъка във всяко решение на цик .Неграмотниците в цик се съобразяват във всяксо нейно решение и предложения ,като че ли тя е аллаха на доган за решенията за изборните резултати .Ето защо да бъде изолирана за всяко нейно прадложение и решение да пуска бандитите на доган в цик .Това е престъпление за които да бъде изправена пред съд за нарушение на изборното законодателство .А бе българи простаци и неграмотници ,били сте 500години под турско робство ,апостолите са ви освободили с кръв и сега вие сте се хнадупили пак на тия турски изедници паши и султани на ваши баши и майки .Вие не сте ли българиза да опазите род и родина от турско робство ,въпреки че еза 24часа е свършено стия боздугане и ислямистки терористи на доган солакова

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.