24rodopi.com/Политика

Това, че активите воюват е лошо за ДПС, но пък тази конкуренция е добра новина за избирателите. След 34 години и в тези райони получават свободата, време беше ДПС да почисти двора. Ще има две листи с етнически турци и този път никой няма право да нарича другия предател.

Това коментира в студиото на bTV Илхан Андай от 24rodopi.com.

Според него етносът, електоратът на ДПС харесва това, че Делян Пеевски прави "чистене на двора". "Етническата карта" се използваше за създаване на мултимилионери“, каза Андай.

Той разкри новите манипулации по региони. „На терен, за съжаление, се прехвърли враждата "от върха". Разни хора обикалят по селата и с елементарна агитация заявяват на бабите: "Ако гласуваш за българина, като дойде в парламента, ще ти смени името и ще ти спре пенсията", посочи Илхан Андай.

Той разкри за какво си е говорил по време на единствения разговор с Делян Пеевски преди година в Кърджали. „Искам ДПС да стигне 500 000 гласа, хората на получат партията си и ДПС да влезе във властта през парадния вход – това каза. Отговорих, че за първи път някой от ДПС има такива амбиции“, отбеляза Андай.

За почетният председател имал много впечатления, но посочи, че си спомня, че при единственото официално посещение на Доган в Турция, единственият журналист в „Чанкая“ е бил той.

„Това посещение е много интересно, то дава отговор защо Турция не харесва Доган, но нека да не изхабим днешната тема“, каза Андай.

Той заяви, че Доган е в крах като бизнесмен, парите са свършили.

По думите на журналиста е важно властите да установят откъде са парите, с които са построени "сараите", обитавани от Доган, тъй като това е порочна схема за усвояване на средства през властта. Добави, че кръг от бизнесмени е имал по-лесен достъп до сараите от партийните активисти. Темите вътре пък били свързани с пари, а не с етнос и политика.

"Доган плащал 50 хиляди на година, аз бил дал и 60", посочи Андай

През годините е имало много шеги с абревиатура "ДПС". Тези дни шегата с ДПС е "Доган прави сараи" или "Движение Път към сарая", коментира Илхан Андай по повод показването на сараите на Ахмед Доган в "Росенец" и "Бояна". Според него е нормално да се покажат имотите, тъй като има обществен интерес към тях.

Андай припомни, че в миналото тези сараи са принадлежали изцяло на Ахмед Доган и достъпът до тях е бил стриктно контролиран. Партийните активисти и симпатизанти са имали сериозни ограничения, докато определени бизнесмени, като Румен Гайтански – Вълка, са получавали постоянен достъп.

Цялото интервю на Мария Цънцарова и Златомир Йочев с Илхан Андай - тук

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

24 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/9/24 22:17

    Лошото , че тия дерибеиии ще ни ударят под кръста. Ще мачкат и ще накарат с цената на всичко хората да гласуват за тях. Видяхме ги пред ЦИК и пред една от телевизиите. Чакъров и Ресмито са способни на всичко. В кърджалийска област 1 месец ще нещо страшно, ще върнат мутренските години.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/9/24 22:28

    Стига говори глупости! Кой електорат кого харесва ще видим на изборите.По скоро на никой не му пука освен на ясладжиите!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/9/24 23:27

    Да живеееее Новото начало в ДПС с бат Пеевскииииииии
    BASTA на дерибейската диктатура

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/9/24 00:20

    Архитекта на Етническия Келепир. Но и това не е, защото и това е сътворено от ДС. Май остана един празнодумец, позьор и страхливец.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/9/24 00:27

    Кандидати за народни представители като Илхан Андай трябва заемат място в листите за 51 Народно събрание.
    Образовани,смели,с дар слово.Познаващи най добре проблемите в нашия край.
    Най вероятно с идеи с които може да ги решат.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/9/24 01:02

    Чакаме прокуратурата да провери кмета/дерибея на общ. Минерални бани (авера на Аталай)- Мюмюн Искендер. Разказват се легенди за схемите и далаверите му. Хората не го искат а партията го налага вече 4ти мандат за кмет/дерибей! ДАЙТЕ ГЛАСНОСТ, ИМАМЕ НУЖДА ОТ СПАРЕДЛИВОСТ!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/9/24 15:59

      Stiga s tozi muumun...mineralni bani bez partsel li ostana che go pluesh

      Изтриване
  7. Анонимен5/9/24 02:38

    Той не беше нито това, нито онова, което си мислеха те.Беше нещо, което трудно може да се каже. Не беше само поет, не беше само режисьор, не беше само философ. Беше различен човек и на нас ни беше приятел, а сега ни e мъчно за него. Радвам се, че неговата поезия, която няма достатъчно видимост в българското пространство, ще бъде обект на обсъждане в нашата серия, наречена POIESIS / POLEMOS. Винаги представям серията, защото тя постепенно създава своя формат. Социумът или обществото живее с много езици, повечето от които създават усещане за твърда действителност. Някои от тези езици обаче не създават такова усещане, някои са провокации на тази твърда действителност и без съмнение езикът на поезията може да бъде такова предизвикателство. То е политическо, защото засяга, така да се каже, структурата на света. Защото по някакъв начин взривява онези категории, които ние сме свикнали да мислим кое е реално и кое – не. Ние смятаме, че поезията живее в социалния свят, като подобна възможност, която показва, че реалността не е това, с което сме свикнали. Не е то, не е второто и третото, а е нещо друго. И нашата идея е да дискутираме важни и съвременни български поети, които са други и са извършили подобни предизвикателства.
    Феномено.... Джеронимо.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/9/24 02:51

    Могат ли възрастните хора да бъдат активни в областта на креативното рециклиране?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/9/24 03:06

    Септември вече е тук! Наслаждаваме се на последните по-топли и слънчеви дни, изпращаме веселото лято, през което създаваме чудни спомени, а в края на месеца посрещаме красивата и магична есен. Септември е един период на преход, които носи много топли спомени, хубави емоции, ново начало и надежда за нещо хубаво.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/9/24 03:15

    Изпитвам по-голямо уважение към хора, които могат да променят убежденията си след като са получили нова информация, отколкото към онези, които се придържат сляпо към нещата, в които вярват повече от 30 години.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен5/9/24 03:31

    Повечето хора не желаят истински да бъдат свободни, защото свободата натоварва с отговорност, а повечето хора се плашат от отговорността.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен5/9/24 06:14

    По времето на ДОСТ , също имаше 2 листи с Турски имена- това няма да е за първи път.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен5/9/24 07:27

    Bravo na Peevski i Anday maje s golemi topki, a ne kato Aydin Osman da se kriyat.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/9/24 23:08

      Aydin Osman ne se krie bre ,po cql den broi pari...zetq stroi v Haskovo milioner oldula daha ne olsun

      Изтриване
  14. Анонимен5/9/24 10:06

    През 2017г също имаше листи на 2 партии с турски имена

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен5/9/24 11:33

    Илхан с всичко съм съгласен приятелю, обаче това всичко не е от вчера, аз се опитвах да разобличавам хасанщината,а ти не публикуваше моите коментари, как да ти повярвам,кога си истински.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен5/9/24 12:14

    ДА НЕ БЪРЗАМЕ ДА СЕ РАДВАМЕ НА СВОБОДА.ВРЕМЕТО ВСИЧКО ПОКАЗВА.ЗА 34 ГОДИНИ МНОГО ОБЕЩАНИЯ И ЛЪЖИ ВИДЯХМЕ.И ПЕЕВСКИ ЩЕ ГО ВИДИМ.И ЦАРЯ ВИДЯХМЕ.И СЛАВИ ВИДЯХМЕ.И ПЕТЪР СТОЯНОВ ВИДЯХМЕ.И ПЛЕВНЕЛИЕВ И ИВАН КОСТОВ ВИДЯХМЕ.НЕ МИ СЕ ВЯРВА ОБВИНЕН ЗА КОРУПЦИЯ ОТ САЩ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ДА БЪДЕ ПОЛЕЗЕН

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен5/9/24 13:40

    Изборните резултати зависят до голяма степен от кметовете на населени места,особено ро малките,там кметовете посочват директно номера но бюлетината / 3,,5,10/и и тцн.т. и хората са принудени да се съгласят защото има заплаха

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен5/9/24 14:35

    "HEPİMİZİ SATIN ALMIŞLAR, HEM DE KENDİ PARAMIZLA."

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен5/9/24 23:09

    Aydin Osman shtql da prigotvi pitirak Ferhat za kmet na chernoochene ...bakin ne zamanla gelecek millet

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.