24rodopi.com/Коментари/Политика

От Димитър Иванов/faktor.bg

 Истината за скандалите в ДПС винаги е била скрита зад фасадата. Това е специалитет на Дълбоката държава, генномодифицирана от висшата комунистическа и десарска номенклатура. 34 години тя неуморно и старателно обгрижваше  партията на Доган.

Разцеплението във формацията сега  без всякакви съмнения  е по оста Русия – Запада. Сокола е активиран, въпреки че се чувстваше много комфортно, да бъде обгрижван от Пеевски – нещо като специална държанка, на която задоволяваха всичките й капризи и мераци. Почетният председател не искаше тази война и с неохота избягваше седмици наред публични появи и изказвания. Дори  и сега не смее с по-остри думи да назове корпулентния си враг, затова избра умалителното „момчето“. А това много напомня на „малкия“ както водещите офицери на триликия агент - „Ангелов“, „Алексей“ и „Сава“, са наричали снизходително своето създание в ПГУ.

Но

 на Москва не се отказва

 и Доган – най-важният й агент за влияние в условията на демокрация, добре знае това условие.

Да, именно Кремъл има най-голям интерес в тази сложна геополитечска ситуация от дестабилизиране в България, която все още третират като своя губерния. Ярко демонстрираното антируското говорене на феномена Пеевски през последните месеци там съвсем не се харесваше. За това всеки политически трус у нас е повод за разместване на  пластовете и разстройване на фините настройки в държавата. С появата на ДПС – Москва, тоест фракцията около Доган, се създава шанс за преформатиране на политическото пространство. Възможност да се обособи нова политическа общност от близки до Кремъл – ДПС-Москва, Възраждане, БСП, ИТН плюс големият московски обръч за руско влияние, окопал се около президента Радев. Новата коалиция е съвсем видима, но видими са и белите, които тя може да сътвори, като преориентира България в евразийска посока, или поне да я извади от синхрона с партньорите от ЕС и НАТО.

 Кои и какви са в отбора на ДПС -  Москва

 Съвсем не е теория на конспирацията – все лица, свързани с бившия комунистически режим на Тодор Живков, номенклатурата на БКП и Държавна сигурност и техните горди наследници. Прав е бил основателят на първата нелегална турска партия в България, заклет противник на Доган  Авни Вели. Той казваше че ДПС и БСП са българското и турското крило на БКП, което днес отново е пред ритуална целувка.

Да вземем  само няколко знакови примера: съпредседателят Джевдет Чакъров. Кадър на столетницата от Асеновградско.  Няма нищо общо с учредителите на ДПС, след 1993  се присъедини към отбора на Сокола, а до тогава е бил верен социалист. В този кюп е и верният агент на ДС „Вергил“, известен в отбора на Доган като енергиен експерт - Рамадан Аталай. Доган никога не се е гнусял от събратята си от ДС и заради това листите на Движението години наред се конкурираха само с БСП по брой на агенти, работили срещу турския етнос и мюсюлманите, срещу турската държава, която сега превъзнасят като Анна Ватан – Майката Родина. Аталай е в листите и този път, за да напомня, че сянката на тайните репресивни служби е жива. Към тази елитна група е и Емел Етем, дъщеря на др. Етемов - инструктор в Окръжния комитет на БКП в Русе. Към московската фракция могат да бъдат откроени и офицерът Иван Палчев, Кемал Еюп и се стигне до комсомолеца, напомнящ за герой от съветския епос, Тимур Халилов. Червеното знаме се вее от години и над неговата фамилия. Дядо му по майчина линия е агроном от Ардино, известен като народен представител от района по времето на тоталитарния режим на Тодор Живков. А в социалистическия парламент случайни и непроверени другари не пускаха.

Показателна за тези доганисти е риториката им и тезите, които застъпват. Няма нито дума, нито ред срещу Кремъл, Москва и режима на Путин. Не са притеснени от мръсната война срещу свободна Украйна. Няма и стон в нейна защита, а коментарите и съмненията са излишни.

Пеевски игра със силен коз, разкодирайки, че Ново начало означава ДПС без ДС, тоест и без БКП! Но и без възродители. Няма съмнение, че целият ДС и БКП актив беше впрегнат да работи за победата на Възродителния процес през 80-те години на миналия век. А после ченгета и комунисти овладяха политическото ръководство на ДПС. Да се изчистят от себе си стана мисия невъзможна. И така до днес!

 Каква формация е ДПС – Москва

 Години наред Доган и хората му се надпреварваха да обясняват, че не са етническа нито религиозна партия, че са общонационална, независима формация. Но обществото винаги си остане с тежките съмнения, че ДПС е противоконституционно, но неизбежно.

Тези дни самият Доган се самоопроверга и потвърди, че наистина партията е етно-религиозна. Почетният заяви, че трябва да защитят правата и интересите на общността, които били заплашени? Но коя е общността – та това са именно турците и мюсюлманите в България. Тоест, Доган признава, че партията е политическо оръдие на общността. Реалната истина е, че 34 години общността безропотно беше използвана като ударна сила от крепостни за интересите на шайката около Доган и олигарсите, на които той служеше.

 Доган винаги е търгувал с етническия мир,

 представяйки се за негов гарант, какъвто никога не е бил реално. Всъщност тази му търговия бе рекет, който елитът в ДПС добре осребри, а сега иска и да кешира. Но този път ситуацията е доста по-различна. Митът за всесилния Доган е доста ерозирал, почти рухнал. И това се видя много ясно при обсадата на софийския му сарай. Със сетни сили аверите му успяха да съберат 120 защитници, а плашеха, че в София ще пристигнат хиляди. Хората от общността ги нямаше. Тоест, ясно демонстрираха, че проблемите на боса не са техни, отказаха да се идентифицират с него и с кахърите му за отнети акции за милиони, сараи, яхти, луксозни лодки и куп привилегии.

ДПС -  Москва се провали  и в още една важна посока – в ръководството и листите за изборите няма българи, с каквито доскоро се пъчеха. А при конкурента Пеевски съотношението турци-българи е 60:40. Е, все пак за кадем се мярка един българин край Доган - Явор Хайтов, приютил кризисно догановото ДПС в измисленото му БЗНС. Този политически  играч сигурно добре е осребрил заверата. Но каква ирония само – Хайтов беше зам.-министър на МВР, назначен от Иван Костов в правителството му. А сега се оказа спасителният пояс за Доган, който Командира нарече „проклятие“. Тепърва московската агитка на Доган трябва да обясни, защо внушава на турци и мюсюлмани страх от българите? Общността им в никаква  степен не е застрашена. Заплашени са единствено бизнесите и интересите на турските босове и дерибеи, които са ги яхнали като послушни катъри.

 Крачка напред

 34 години Доган успя да монополизира вота на турци и мюсюлмани, превръщайки се в тяхно трудно осъзнато проклятие. Хората от тази общност нямаха правото да бъдат леви или десни, радикали или центристи, да избират партии и коалиции, които да представляват интересите и възгледите им за свобода и живот. Дори в джамиите и текетата върхушката около Доган беше наложила молитва-клетва, че ДПС е единствената партия.

Разделянето по оста Москва – Запада разсича политическите окови за свобода в турската и мюсюлманската общност. Доган и аверите му наистина живеят в измисления свят на сараите, не виждат, че в общността израснаха нови поколения, които са осъзнали, че зависимостите на България от Русия е най-лошия враг на комшулука между  българи и турци.

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

27 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/9/24 20:28

    Как ще гледа хората в очите тоя доносник.Всичко се знаеше,но само Пеевски го изобличи.Просто браво...!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/9/24 20:42

    Ако,доган,е,доносник,агент,то,какъв,е,Борисов,искайте,партийната,книжка сигурно,си я,пази,са спомен простия,комунист

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/9/24 02:12

      Някой тук да е възхвалявал Борисов!!!!! Говорим за Доган, къде отиваш ананън амъна!

      Изтриване
  3. Анонимен26/9/24 20:46

    Коя от опасностите за духовно западане на човека, постигнало ни днес с пълна сила, го измъчваше в онези оптимистични като цяло години ?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/9/24 20:49

    Но свършва живота, ще прекипи като сода -всичко друго е вятър и стихове.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/9/24 20:51

    И двукратния убиец от снимката.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/9/24 21:05

    30 Години гласувахме за Доган. Но вече свърши това време. За Доган ще гласуват тези, които си напълниха дисагите и техните деца и разбира се будалите. Няма да гласувам за теб самовлюбен нарцист и непукист. Защото изгони младите хора от родните места. Няма гласове за теб Ахмед Доган. Бъди проклет.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/9/24 21:21

    Че те такива си бяха, навсякъде в общините са на работа комуникираме, техните деца и внуци, както в Ардинско и другаде.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/9/24 21:26

    Проклятие...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/9/24 21:36

    АЗ ПИТАМ КАК В ОБЛАСТ КЪРДЖАЛИ ТЕЗИ, КОИТО ПОДКРЕПЯТ ДОГАН, СЛЕД ТАЗИ ПОМИЯ ЩЕ ИСКАТ ГЛАСОВЕ ЗА ДОГАН. ПРИЗОВАВАМ КМЕТОВЕТЕ И ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ОБЩИНСКИТЕ СТРУКТУРИ ДА МИСЛЯТ РАЗУМНО И МЪДРО. ОСТАВЕТЕ ТЕЗИ ПРОДАЖНИЦИ НАЧЕЛО С ТРИГЛАВАТА ЗМИЯ - ДОГАН, АТАЛАЙ И ЧАКЪРОВ.
    МИСЛЕТЕ В ПЕРСПЕКТИВА ЗА БЪДЕЩЕТО ЗА РОДЕН КРАЙ И БАЩИНИЯ КРАЙ!!!
    ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ПАК СТАВАМЕ ЗАЛОЖНИЦИ!!
    СЛУШАЙТЕ МАЛКО СЪС СЪРЦЕ.
    ИМА ЕДИН ФИЛМ НА МЕЛ ГИБСЪН - "СМЕЛО СЪРЦЕ"!
    "ВМЕСТО ДА ЖИВЕЯ КАТО СТРАХЛИВО ЗАЙЧЕ, СИ ЗАСЛУЖАВА ДА УМРА КАТО ЛЪВ".

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/9/24 23:09

      Hayde be znaem nie strahlivtsite donmetata.. stiga propaganda.. rodop puskay komentarite

      Изтриване
  10. Анонимен26/9/24 21:41

    Biz bileriz işimizi tukruklerinize ramen.Eski DS başaramadı ama burda çok cahil bitmiş parti içinde.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен26/9/24 22:09

    Заради Аталай разцепи се партията махнете го заради него много хора няма да гласуват
    Брат срещу брат душманин станаха Аталай не се наяде.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен26/9/24 22:09

    Само ДПС 8, Да Изчистим гйотверените
    боклуците завинаги

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен26/9/24 22:21

    Като гледам всички агенти са от северна България Аталай е най големия агент виж му физиономията.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/9/24 09:08

      Планината ражда мъже полето тикви за това е така. Северняците са най - големите корумпета. За съжаление и нормалните граждани не знаят какво е хубаво какво е лошо. Като феодални селяни гласуват за давата - борбата за хора, които нито могат да говорят турски нито са религиозни просто ги ползват.

      Изтриване
  14. Анонимен26/9/24 22:48

    Cok cahil ve coban be hepside.Delyan aga seninleyiz

    ОтговорИзтриване
  15. Салимехмед27/9/24 07:27

    Не случайно Д-р Доганов не го искат в Турция.Доносника никой не го иска освен Русия. ИЛЕЗИР АДАМ.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен27/9/24 09:04

    ŞTE GLASUVAM ZA G-N REMZİ SÜLEYMAN OTS. DRYANOVA GLAVA {SÜLEMEZLİ]

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен27/9/24 09:07

    Само,че по комунизма нямаше разпад на държавата,а сега нямаме нищо благодарение на " демокрацията" на глобалистите,които ни занулиха,а народа е слуга на Запада и Америка!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/9/24 21:39

      Това е най - верния коментар и всички други са безмислени.

      Изтриване
  18. Анонимен27/9/24 09:43

    Явно Кремъл е виновншика за дестабилизирането на България!А случайно уважаемата Редакция на вестника да чувства някаква вина за етническото напрежение което витае така или иначе особенно в нашият край,като непрекъснато помества мнения и претенции,като това например,че "Мелодиите на градският часовник напомняли за турското робство" и това създавало неприязън между Хасан и Иван! Ами история,можеш ли да я върнеш назад? И на част от населението на този град не им се слуша пеенето на ходжите от минаретата обкръжили Кърджали,но такава ни е съдбата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/9/24 17:07

      Ей гьотверен внимавай какво говориш.Заради ей такива лешове в тоя град се усеща напрежение ние нямаме проблеми българи турци и помаци.Един съчанлия от Кърджали

      Изтриване
  19. Анонимен27/9/24 13:42

    Хубава статия ама тези дето мятат не четат на булгар а и не могат говоря за тези които пак ще метнат на АПС защото ще питат коя е нашата партия чедо (на турски ) и там хикса. . .

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен27/9/24 21:39

    KRAY NA ISTORIYATA DOGAN PIDPIDIKA AGENTA SIYALAta istoriya na vizroditelniya protses e delo na takiva boklutsi na komunizma te sa bili donosnitsi prez siyoloto vreme na ds jiviha 35 godini oste im se iska ako ima budali hora da misliyat po viprosa

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.