24rodopi.com/Общество

Как се източват пари на данъкоплатците? Лесно, просто в рамките на ден се съставят документи с невярно съдържание и близо 12 бона изчезват в полза на строителна фирма.

Кърджалиец бе наказан именно за подобно престъпление. Мъжът със средно-специално образование бе осъден за съставяне на фактури в полза на фирма. Едната е за почистване на дерета и речни корита, за изкопни дейности на багер, на стойност 5904 лева. А, другата за товарене на земни и скални маси за 5868 лева, всичко на стойност 11 772 лева. Те са били изплатени за несвършена работа. В хода на съдебното производство парите са върнати.

Чиновникът обаче получи като наказание „Пробация“ за година и четири месеца.


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/10/24 22:15

    Какви са тези наказания? Подигравка! В затвора им е мястото!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/10/24 23:15

    Ако ги хванат връщат парите и няма наказание, не ги ли хванат....... всичко е точно. Да го уволняват без право на държавна служба.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/10/24 23:39

    Хахаха, това в Кирково си е начин на работа, а не скандал.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/10/24 23:56

    Нормално е да се пиши човека,фирмата и обекта, за да знаят хората.Може още "работа "да излезе наяве.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/10/24 00:53

    Кърджали няма правосъдие

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/10/24 04:33

    Минимум 2 госини затвор, какви са тези наказания? Плащаме данъци за какво? Да ги крадат ли?
    Срамота!
    Кой го е допускал това? И той в затвора, за безстопанственост!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/10/24 07:51

    Баси съда, баси държавата.Правораздаването ни работи за престъпниците.След такъв случаи още колко ли ще се пробват да краднат, пък случайно ако ги хванат, връщат парите и нищо.Едва ли има друга държава, в която да се толерират престъпленията, както при нас.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/10/24 07:54

    Защо не ги назовете с имена тези тарикати а ги криете?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен2/10/24 08:09

    В България няма справедливо правосъдие. А какво е една държава без справедливост? Май нещо като едпа ОГП. И Жельо Михов се оплаква защо хората са ходили на гурбет. Еми не е ли е очевадно. В Германия на тези щяха да им праснат 3 години ефективна. Да видим тогава някой друг ще посегне ли на народна пара. Явно и съда в Кърджал има странна практика. Защо ли?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/10/24 12:42

      И що няма справедливост бре? Щото 30 години гласувахте за очеизвадни крадци, които така си направиха законите. Сега пак ще гласувате за същите, за да си спасят от правосъдието откраднатото. Справедливост се налага понякога и от народа. Ама той избра да избяга, не да се бори. Виж как са свързани нещата. Едни бегълци, други се борят, а първите реват най-много

      Изтриване
    2. Анонимен2/10/24 13:32

      Абе човек, закони в България колкото щеш. Съдиите и прокурорите в България не ги избира НАРОДЪТ. Чудя ти се на акъла, как така от смешното правосъдие на един Кърджалийски съд правиш заключение за цял народ. Явно има тарифи, които не са публични. Порицание наказание ли е за крадене на народна пара? Тарифите кви са?

      Изтриване
  10. Анонимен2/10/24 09:19

    голяма новина, в кирково редовно се прави това. защо реката винаги прелива при всеки дъжд. миниони изписаха към Палов. защото само той взима обществените поръчки и не обществените. за две години ремонт направиха на 300 метра главна улица 4 фирми се изредиха. 3 пъти събираха плочките, 3 пъти кабели искарваха и прекарваха. нанесоха първия слой асвалт и тръгнаха да го режат напречно на 20 местра за да прекарат водостоци. Да правилно нарязаха новия асвалт! Кмета и цялата управа всеки ден по тази улица минават за да стигнат до сградата на златната община.
    изписването на фиктивни изкопни и др. дейности си е нормален процес от работата. не е нещо ново. ако не те хванат - няма проблем.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен2/10/24 10:30

    Пишете името на фирмата ако излезне нещо за почистване да я потърсим

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен2/10/24 12:39

    Ако мога и аз да крадна поне едно милионче доброволно ще вляза в затвора за година две ама тези пък хептен неморално я карат с пробация бе джанъм

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен2/10/24 15:23

    Колко ли такива багери, всеки ден старателно "почистват" джоба на данъкоплатеца, в цяла България ? За няколко детски болници на година, сигурно ще стигнат от това "почистване", даже и за няколко спасителни хеликоптера ще има. Ама няма нищо, ние нали събираме пластмасови капачки.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен2/10/24 20:42

    По тошково време директно в Белене

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.