24rodopi.com/Спорт

„Арда“ постигна първа победа като гост през този сезон на елитното ни футболно първенство. „Сините от Кърджали“ победиха с 2:1 силния тим на „ЦСКА 1948“ на стадион „Бистрица“ в София в мач от отложения 8 кръг.

Напълно заслужени 3 точки с оглед на показаното на терена, особено през първата част.

„ЦСКА 1948“ – „Арда 1:2 (0:1)

голмайстори: 0:1 Феликс Ебоа Ебоа 35, 0:2 Тонислав Йорданов 57, 1:2 Джонатан Перейра 89

„Арда“ (4-2-3-1):  Анатолий Господинов - Густаво Каскардо (77-Милен Стоев), Емил Виячки, Феликс Ебоа, Димитър Велковски - Лъчезар Котев, Борислав Цонев (68-Джалал Хюсеинов) - Иван Тилев, Станислав Иванов (87-Борис Тютюков), Тонислав Йорданов (87-Баран Аксака) - Чинонсо Офор

„Арда“ откри резултата в 35-ата минута, когато след късо изпълнение на корнер Борислав Цонев центрира топката в наказателното поле на "червените" и централният защитник на гостите Феликс Ебоа Ебоа реализира ефектен гол с удар с пета от въздуха.

В началото на второто полувреме Арда удвои аванса си след ново изпълнение на корнер. Цонев центрира и след рикошет в крака на Стив Фуртадо топката  кацна точно на главата на Тонислав Йорданов, който от 7-8 метра я насочи неспасяемо в мрежата на домакините - 2:0.

В 89-ата минута крайният защитник на "червените" Джонатан Перейра спря една изчистена топка на около 30 метра от вратата на Господинов и без никакво замисляне стреля неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на „Арда“ – рядко красив гол за българските футболни стандарти.

Чинонсо Офор имаше шанс да вкара трети гол за „Арда“ в добавеното време на мача – надигра преследвачите си, но прати топката в аут.

След изиграните 12 мача до момента „Арда“ има 18 точки и е на шестата позиция във временното класиране.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/10/24 20:33

    Браво Арда! Много добра игра с изключение на последните 15 минути.Отдавна не бях виждал толкова адекватен български съдия като Гедженов.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/10/24 20:37

    БРАВО НА НАЙ-ЧЕТЕНИЯ В-К."24чРОДОПИ.МНОГО БЪРЗА И ТОЧНА ИНФОРМАЦИЯ. БЛАГОДАРИМ НА РЕДАКЦИЯТА.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/10/24 20:38

    Браво момчета .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/10/24 21:09

    Браво не за резултата а заради играта.Всички се раздадоха.
    Понякога критикуваме ,но сега
    само похвали.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.