24rodopi.com/Коментари/Политика

FETO. Една абревиатура, оставила траен отпечатък в бунтовния период на ДПС. Бунтовният, разбирайте времето на налагането от Анкара на ДОСТ като алтернативна партия на етническите турци в България. Беше време, когато, който не беше от ДОСТ, не беше смятан за турчин. Тогава, тези, които бяха в ДПС се разбунтуваха, че и те са турци и в крайна сметка „баш турците“ вече ги няма като партия, голямата част от гласувалите за ДОСТ още се чувстват предадени на етническа основа, а най-гръмогласните си врътнаха гъзовете и се върнаха в ДПС.

Та това беше бунтовното време в ДПС, когато удържаха на атаката откъм Босфора. Сегашното – разделението на ДПС на „ДПС-Ново начало“ и „земеделците на Доган“ е закъснялата демокрация в смесените региони. Оново беше лошо, намеса във вътрешните работи на България, опит за ново моделиране на общщността. Сегашното е свобода и демократично право на избор.

С FETO инженерите на партия ДОСТ и българският им слугинаж – Лютви, Бахри и Шабанали, се надяваха да нанесат тежък удар на ДПС и едва ли не с този ход да прескочат 4-процентната бариера. А ако беше станало – ДОСТ в парламента, днес може би ДПС щеше да е умираща извънпарламентарна партийка.

Инженерите и слугинажът решиха да лепнат на ръководството на ДПС, на депутатите, на членовете на колективните органи на управление, на кметовете и друли лица петното „FETO“ и ги вкараха в забранителен списък.

На близо 160 души им беше наложена забрана да влизат в пределите на Турция. Пакетно ги вкараха в списъка, стадно ги изкараха след провала на ДОСТ!

В списъка останаха малцина, начело с Ахмед Доган. Последният няма нищо общо с FETO, но пък Турция знае много повече от нашите служби за мрачното агентурно минало на Доган и зависимостите от КГБ (Комитетът за държавна сигурност, разузнавателна служба и тайна полиция на Съветския съюз от 13 март 1954-а до 6 ноември 1991-ва).

FETO е „Фетхуллахистката терористична организация“ (ФЕТО), чийто главатар Фетуллах Гюлен умря в нощта срещу 21 октомври 2024 година.

Новината за смъртта на Гюлен, който през 1999 г. избяга от Турция и намери убежище в САЩ, където и почина, бе съобщена от близки до ФЕТО сайтовете и неговия племенник, пишат турските медии.

От 2015 г. насам той беше в червената листа на турското МВР за издирвани лица.

След коварния опит за преврат в Турция на 15 юли 2016 г., Анкара изпрати 7 пъти официална молба за екстрадирането от САЩ на Фетхуллах Гюлен, който се опита да премахне конституционния ред в страната.

"Фетхуллах Гюлен водеше тъмна организация", заяви днес турският външен министър Хакан Фидан.

160 не са от FETO. Но възможно ли е да има депесари от българската периферия на организацията на Гюлен. Несъмнено, биха отговорили турските служби. И да си замълчат за имена и детайли, както е редно.

Слабост показа само веднъж посланик Айлин Секизкьок. Когато на важно мероприятие докарали за преводач Тимур Халилов, настоящ депутат. Щом го зърнала, Секизкьок се обърнала към хората си: Този фетоджия какво прави тук?...

Тимур Халилов не успял да си изпълни ангажимента за това мероприятие, не е бил допускан да превежда на което и да е друго след това, с участието на представител на турското посолство.

Днес може би е тъжен ден за Халилов. И не само за него.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/10/24 17:50

    Хахахаа...Тимур - пръв доганджия и фетоджия. Нещо се изпокри напоследък.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/10/24 18:00

    Allah rahmet eylesin

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/10/24 18:08

    ЕДИН АГЕНТ НА ЦРУ ПО МАЛКО. ОТ ТОЗИ ДОЙДОХА САМО ЗЛИНИ.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/10/24 18:16

    Агент Павел, Халилов, Асан инженерчето, бившият кмет на Джебел с голямата глава Бахри са сто процентови Фетоджии. Onlar ne devlete, ne millete.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/10/24 19:18

    Аллах рахмет ейлесин

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/10/24 19:27

      много си прост бе артик

      Изтриване
    2. Анонимен21/10/24 19:44

      Adam terorist aga neyini rahmet eylesin

      Изтриване
    3. Анонимен21/10/24 21:06

      Fetullahın dölü rahmet eylesin yazıyor ! Piç kurusu .

      Изтриване
  6. Анонимен21/10/24 20:02

    Bunlar para için Feto cu degil her bokumu olular

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/10/24 20:02

    ДПС е фетоджийска партия ,вестник заман кой разпространяваше безплатно,ДПС във възрожденци кой разреши училище на фетоджии пак ДПС,и да очерняте и да бълвате глупости ДОСТ бе истинската турска партия

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/10/24 20:06

    В Крумовград има ли FETO ?!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен21/10/24 20:22

    И в с .Поточница си име представител на Фето кмета на селото Фариз водката и родата които сега са от АПС не ги чака нищо хубаво след изборите трябва пълна проверка и арест за лицата които са замесени с далавери в Крумовградска община

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен21/10/24 20:50

    FETO секта ли е от къде тия финанси не са от молитви!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.