24rodopi.com/Коментари/Политика

От първия до последния ден на предизборната кампания парламентът трябва да работи. В деня за размисъл най-вече. В самия изборен ден – само до обяд, за да имат време на гласуват депутатите, а по-важните от тях да се подготвят за вечерните часове, когато след вота ще обявят, че са победители. Всеки с различен прочит на изборните резултати, но всеки намерил цифра, която да го удовлетвори.

Никой в България не казва, че е загубил. Тук е друга вселена, в която всеки е победител. И всеки има свой прочит, дори на Евангелието.

Помните ли как Иван Костов, който беше разгромен от Симеон Сакскобурготтски, не каза, че е загубил? Беше обиден на собствения си народ, че не го разбирал. И в историята ще остане с една приватизация и две книги, които издаде. Но ако го питаш-все печели.

И Сакскобурготски, който също падна зад борда на парламента по-късно, също не каза, че е наказан от народа заради лъжата, и той нещо изломоти, че не бил разбран. А, иначе за 800 дни щеше да разчисти Авгиевите обори. Чак тръгна лаф „800 дни имоти, а вий, вий сте иди…“, да не довършваме, че е гадно.

Всеки ден в парламента, всеки ден предизборна трибуна. Като последното заседание, със завладяната трибуна и откъснатите кабели. За да се харесат на определени избиратели, депутати провалиха заседанието, за да загуби България няколко милиарда лева по Плана за възстановяване и устойчивост.

Не е важно колко много ще загуби България, единствено от значение е как аз ще си уредя с живота – така мисли мнозинството от 240-те депутати в 50-ото Народно събрание, които са на избираеми места и в листата за 51-вия парламент. После се сърдят и винят избирателите, че били пасивни.

Реална представа нямат какво мисли обикновения човек за тях. Те са като герои от „Приказка за стълбата“ на Смирненски. Стигнат ли горе, и всичко в мигом става едно прекрасно парти с шампанско и ягоди.

Кампанията се преполови и почти по нищо не личи, че на 27 октомври ще има парламентарни избори. С изключение на билбордовете, политическите телевизионни предавания и заблудата, че се прави кампания в социалните мрежи.

На терен е пълна скръб. А за изборите само там е важно. 240-те просто не стават за терен, не са истински и ги е страх да застанат пред хората. Не могат да съберат един файтон, за да му „изпеят“ наизустеното.

Затова, нека парламентът работи всеки ден, и в деня за размисъл, а в неделята за вота – половин работен ден.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/10/24 10:00

    Ivan kostov i Sikimburski prodadoha Balgariya

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/10/24 10:14

    А останалите я доокрадоха ! Защото народът е от лош материал и и много прост ! Типични Ганювци.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/10/24 17:37

    Те не са свикнали един ден да работят,как ще работят всеки ден...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/10/24 18:31

    Hahahaha pak ste gi izhvarlia 😀 1. ne sa mi pratili pisma s deklaracii na lichni bg pasportni danni za izbori i glasuvane, 2. ne sa mi pratili molbi s motivacia za rabota, 3. ne sa mi pratili pisma s tehnite diplomi - kakvo sa sposobni, kakvi kvalifikacii imat, 4. ne sa mi pratili pisma s preporaki ot poslednite im dvama rabotodateli...lubezen pozdrav, big boss bg narodat 😀

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/10/24 21:02

    Toz pat niama da e s bg neefektiven gazov pistolet. 🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀 ne viarvam da ostane i chernata kutia...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.