24rodopi.com/ Кърджали, култура

Д-р Йорданка Господинова вече е член на Съюза на българските писатели. 

В Управителният съвет на СБП са постъпили над 70 заявления за прием, но са разгледани документите на 11 писатели в различни жанрове. Д-р Господинова е приета единодушно на 10 октомври в жанра „поезия“. 

Тя е родена на 3-и септември 1966 г. в Асеновград. По професия е педиатър. Автор е на четири стихосбирки: „Самодивски клади /2011/, “Южна кръв” /2012/, „Огонь любви” /2012/, “Другата любов” /2014/ и една книга за деца. Член е на клуб „Буквите” и на Дружеството на пловдивските писатели. Има много спечелени национални и международни конкурси, публикации в различни вестници и списания, в сборниците „Ветрило на дъгата”, „Смесена китка” и др. Има над 400 преведени стихотворения в издадената двуезична книга „Огонь любви” /2012/. Част от тях са включени в сборниците “Поэт года 2012″, том 17; “Любовная лирика”, том 3; „Наследие”, том 3.


Тази нощ ми се влюбва… Във вятъра…

С всички негови вятърни навици.

Теб те няма, а той в тишината

ми нашепва… И жадно ме пали…


Тази нощ ще будувам. Със огъня,

който тайно си взех от звездите…

И защото до болка не мога

да съм онзи копнеж във очите,


който ражда светулкови нощи,

ще съм будна… Със нашия залез…

Всеки миг те мечтая… И още

твоят дъх като ласка ме пари…


Тази нощ ще танцувам… Без песен…

И за теб ще събличам луната.

Крадох залези… Питах къде си…

Босонога кръстосвах земята,


за да бъда магия в съня ти.

Спи любов…

Аз ще дойда на пръсти…

Ще се сгуша до теб. А когато

влюбен вятърът пак ме потърси


ще си тръгна. След мен тишината

ще боли… Като обич красива…

Затова не затваряй вратата,

за да мога до теб да заспивам…

Автор: Йорданка Господинова

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.