Михаела Илиева/24rodopi.com/Общество/Политика

В малкото, но динамично развиващо се през последната година село Бенковски, на прага на предстоящите избори, настроението е изпълнено ту с надежда и очаквания, ту с недоверие към политиците като цяло.

Дори в пазарния ден политическите теми и дебати са основни между търговци, купувачи, както и между насъбралите се пенсионери в кафенетата. Междувременно докато предизборните страсти и политическите сблъсъци са единствената хапка на масата, репортер на 24rodopi.com успя да улови мненията на местните за предстоящите поредни парламентарни избори.

„Искам да видя промяната, която чакам толкова много години. Ето, пенсионирах се вече, а още тези в парламента не могат да се разберат и продължават да си мислят, че ние не разбираме за техния цирк. Време е да влязат млади хора, които да направят нещо, а не само да обещават“, сподели пенсионер от региона, който следи активно политическата обстановка в страната.

Въпреки че младите хора в Бенковски също са отчаяни от политическия цирк, оказа се, че малко по-позитивно е положението при тях, защото голяма част смятат да направят своя избор на 27 октомври и да подкрепят своите избраници.

В Бенковски разпалено се коментира темата за невъзможността да се създаде стабилно правителство. За разлика от предходните вотове, този път хората са още по-разочаровани.

„Няма да гласувам. Аз не съм видял да дойде един политик при нас, когато ние имаме нужда. Нас ни търсят винаги, когато те имат нужда. Аз не искам хора с костюми и пачки, аз искам хора с метли и лопати. Да видят тогава те как живеем ние, нормалните хора“, коментира още социален работник от района.

Припомняме, че Бенковски е едно от големите села в община Кирково, където кампанията не просто е започнала, а тече с пълна сила. Десетки са партиите, които представиха пред жителите на селото своите листи, идеи и виждания.

Каквито и да са резултатите от предстоящите избори обаче, жителите на Бенковски ще продължават да се надяват, че новото управление ще донесе желаните подобрения и ще работи в полза на всеки един от тях.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/10/24 08:57

    Таксите на пазара в Момчилград са непосилно високи. Ако не паднат ще се ориентираме към номер 8 .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/10/24 09:32

    Още ще се увеличат, ако...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.