24rodopi.com/Общество

Цените на имотите в Кърджали достигнаха и дори минават тези в съседна Гърция, че дори Хърватска, установи проверка на „Родопи voice“.

Декар ливада във вилната зона на Петлино се предлага за 100 000 лева, докато в Брош офертата за същата площ е 50 хиляди лева. В същото време апартамент в центъра на областния град е обявен за 360 000 лева. Кота „Половин милион“ обаче е достигната с жилище във „Възрожденци“.

„От 120 до 180 хиляди евро се предлагат чисто нови апартаменти в гръцкия Александруполис. Има оферти обаче и за под 90 хил. за близо 100 кв. метра напълно обзаведени жилища. Тук говорим за град, който се намира на брега на Бяло море. За сравнение, има предложения за апартаменти в малки, крайморски градове в Испания, а цените им са фрапиращи на родния фон, защото са дори по-евтини от тези в Родопите“, коментира за екипа ни брокер.

Както вече писахме, около 80 млн. евро е оборотът на имотния пазар през тази година. 200 пък са новите жилища в „оборот“ към момента, чакащи купувачи.

В Смолян положението е „замряло“ от години. Раздвижване на пазара там може да се очаква при отваряне на ГКПП „Рудозем“, въпреки че вече не липсват фрапиращи оферти за съвсем малки парцели край пътя за границата. Подобни оферти „22 000 евро за 500 кв. метра“ продължават да стоят без мераклии за купуване.

„Представете си апартамент, с тераса гледаща към Адриатическо море. Жилище, отстоящо на около 200 метра от плажа. Цената му е по-евтина от къща в Кърджали, а говорим за имот в перлата на Далмация – хърватския град Сплит. И все пак Родопите са далеч от столицата по цени. Жилище в „Люлин“ пък може да бие по цена и апартамент на Френската Ривиера“, коментира още брокер.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/10/24 08:43

    Софийското гето бие Френската ривиера. Като се спука този надут балон, ще се чудим, защо сме купили тези имоти на такива цени и с каква цел.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/10/24 10:52

    Купувайте то сирийците скоро ще дойдат и ще се настанят безплатно.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/10/24 10:55

    Ядеш кучешки салам в Европата за да купуваш тухли и бетон при нас!!~!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/10/24 11:31

    Време в за европейски данъци тогава!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/10/24 21:26

    За основно жилище 500лв.
    За второ 1000лв
    За трето 2000 и тн.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.