24rodopi.com/Образование

За поредна година ПГ по икономика „Алеко Константинов“ град Кърджали се включи в глобалната инициатива на Европейската комисия „Дни на Еразъм“, която тази година се провежда в периода от 14 до 19 октомври едновременно във всички държави по света, които са легитимни за участие в Програмата.

В периода от 15 до 17 октомври се проведоха поредица от информационни срещи, с цел предоставяне на информация за възможностите, които предлага Програма „Еразъм +“, свързани с провеждането на  мобилност на ученици и педагогически специалисти в европейските държави и огромното положителното въздействие на проектните дейности за разширяване на европейското сътрудничеството на гимназията и обмена на добри практики с европейски партньори.

Ученици и педагогически специалисти, ползватели по проекти, реализирани в училището през учебната 2023-2024 година, споделиха пред присъстващите на срещите учениците от ІX до XI клас и учители впечатленията и удовлетвореността си от проведените мобилности.

През настоящата учебна година гимназията продължава работата си по Програма „Еразъм+“, като предстои реализирането на три проекта.

Проектът „LEVEL UP IN SCHOOL EDUCATION” по Ключова дейност1 – „Образователна мобилност за граждани“, Сектор „Училищно образование”, ще даде възможност на 10 ученици и 10 педагогически специалисти да реализират мобилност в град Трувил сюр мер, Франция. По време на мобилността учениците ще бъдат включени в учебни дейности, а педагогическите специалисти ще могат да наблюдават процеса на обучение и иновативни методи на преподаване в местния лицей MARIE JOSEPH.

Проектът „Дуална система и сътрудничество между образователни институции и бизнес“ по Ключова дейност 1, сектор Професионално образование и обучение, предвижда мобилност на 9 педагогически специалисти в град Виена, Австрия, в края на месец октомври. Те ще могат да се запознаят с дуалната форма на обучение в австрийската образователна система и да се срещнат с представители на бизнеса, работещи в тясно сътрудничество с образователни институции.

ПГИ „Алеко Константинов“ има присъдени две Акредитации по програма „Еразъм+“, които са доказателство за натрупания опит на училището в работата по европейската програма. Тези акредитации ще дадат възможност на училището да реализира общо още 4 проекта през следващите две години с участието на ученици и учители.

Проектът „QUALIFIED EDUCATION WITH INNOVATIVE TEACHING METHODS IN SCHOOL“ по Ключова дейност 2 – „Сътрудничество между организации и институции”, „Малки партньорства в училищното образование“, се реализира в партньорство със Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ и училища от Румъния и Унгария.

Проектите са финансирани от ЕС по програма „Еразъм+“.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.