24rodopi.com/Политика

Опозиционната Народнорепубликанска партия в Турция пряко се намесва в българските парламентарни избори, като нейни кметове плащат чуждата кампания, става ясно от скандални разкрития пред турската информационна агенция IHA (İhlas Haber Ajansı) на Танер Чавуш, отговорник на „ДПС-Ново начало“ за район Бурса.

"Провеждаме позитивни срещи, интересът на двойните граждани е голям. Целта ни е колкото се може повече хора с избирателни права да упражнят правото си на вот.

Интересното е, че за първи път турска политическа партия пряко се намесва в изборите за български парламент. В собствените си общини тук те не могат да изплатят парите на хората си, но оказват финансова подкрепа на чуждата партия. Когато се свързах с заместник-председателя на тази партия и го попитах защо се прави това, той ми отговори: „Ние подкрепяме турците“. Попитах го „Ние не сме ли турци? Всички наши народни представители, които проведоха десетки срещи с двойните граждани, са турци", казва Танер Чавуш, визирайки СНР и бурсенски общини.

Опозиционната СНР оказва финансова и организационна помощ на коалицията на „Сбор“ и „Земеделски народен съюз“ – „Алианс за права и свободи“, в чиито листи са вписани Ахмед Доган и подкрепящите го изключени от ПГ на ДПС депутати.

„Земеделците на Доган“ очакват с пари на СНР да се организират концерти, закуски и вечери за изселници в Турция, а така също да се създаде организация за извозване на избиратели с автобуси до родните им места в България.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/10/24 20:56

    Erdogan e s novo nachalo !!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/10/24 21:06

    Hayde na bezlatnata vecerya i na kraya snimka "Kolko sme edinni". HA HA HA ovce ste si ostanete i tova e.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/10/24 21:13

    ДАНС да си влезе в ролята и да си свърши работата

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/10/24 08:59

      Abe ti dobre li si.. kakvo obshto ima agitatsiya v Turtsiya s Dans.. kakvo iskash da otivat da arestuvat tam kmetove li ? Spoko malko ostana ste se vidi koy kolko struva. To otvratiha horata ot izbori kakto I ot vsi4ko drugo svarzano s politika

      Изтриване
  4. Мюмюн20/10/24 21:20

    Резил адам.Доносник на ДС, който донасяше да турците в България Пий си мастиката с мента в Русия и не разчитай на нас.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/10/24 21:24

    Ръководствата на Снр и Апс 80% са Алиани и поради това може да си помагат в нужда

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/10/24 21:25

    Точно офцата си е офца

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/10/24 21:34

    Албанската партия Снр подкрепя Апс.Сюнитската партия Акп подкрепя Дпс

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/10/24 22:05

    Как няма да подкрепят? Знаете ли че кметове от Кърджалийско имат по 100 апартамента в и дюкани Нилюфер! Играта и интересите са големи. Данс спи ли? Наемите ги събират специални хора и комисионните отиват за общинарите от джехепе. Интереса клати феса

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/10/24 23:11

    Ръководството на Чивас продължава да търси нов старши .

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен21/10/24 08:55

    i KPP da va podkrepi. Pak sha va izhvarla.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен21/10/24 08:59

    По добре да е има едно гражданство. Или и нас да ни направят двойни граждани ей така.Ние удържахме рухването на икономиката и кега хоп на нашите работни места.Йок ойле.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/10/24 11:29

      Вар ойле вар😛

      Изтриване
    2. Анонимен21/10/24 14:55

      Te Kato se trudiha 20 godini nay postradalite sa tezi ot 50 do 70 nabor ne im zavijdayte sega malko i te da pojiveyatnonstop yi beshe veselo v bg .. a te po kvartiri I losho usloviya .. nyama taka g...t terlemeden da 4akash.. edno pokolenie yako postrada ne tuk ne tam uspyaha da pojiveyat mladini..

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.