Чекът с наградата все още виси в Общината неосребрен!? Културното министерство мълчало 2 месеца, накрая не е одобрило проекта за информационен център

Жельо МИХОВ


Чекът за 1 000 000 лева, предназначен за Перперикон все още остава неосребрен от държавата. Това съобщи кметът на Кърджали Хасан Азис. Причината е писмо от зам.-министъра на културата Тодор Чобанов от 11 май, от което става ясно, че от ведомството смятат проекта на Община Кърджали за посетителски информационен център при Скалния град за нецелесъобразен.

Според министерството на културата парите от наградата трябва да се използват за консервация и реставрация на западната кула на Перперикон. По думите на Хасан Азис това означава, че най-рано след 6 месеца парите ще могат да бъдат усвоени, заради необходимостта от стартиране на нови процедури по изготвяне на технически проект, неговото одобрение и търсенето на изпълнител.

Преди 3 седмици Азис се е срещнал лично със заместника на Вежди Рашидов и той е дал устното си съгласие, парите от наградата в конкурса „Чудесата на България" да се използват за информационен център. Техническият проект е бил готов и е получил одобрението на Националния институт за недвижимо наследство.
Според кмета това е поредното управленско недоразумение, което го навежда на мисълта, че чекът може да остане без покритие. Хасан Азис изрази недоумението си от дългото мълчание на културното министерство и забавянето по този начин на проектните процедури. Общината щяла да положи всички усилия да форсира изготвянето на нов проект за западната кула на Перперикон.
От кметската администрация не пропуснаха да обърнат внимание и на символиката в числата. Писмото на заместник-министъра е с дата 11 май. Същият ден започна с фалстарт и делото срещу Хасан Азис за обекта „Водно огледало".

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/5/11 08:36

    Заглавието ви "Чек има, онова милионче го няма" е хубаво, ама по-вярното е друго:
    РЯЗАНИЯТ ВЕЖДЮ РЕЗНА КЪРДЖАЛИ

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/5/11 09:35

    А вие откъде сте сигурни, че Вежди е рязан. Ами ако Партията не е позволила?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/5/11 09:45

    Кой ли абдалин се подиграва и с кмета, и с министър Трайков, че и с Бойко Борисов. На снимката виждам и Таушанова, така че е голям ахмак.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/5/11 11:16

    На крив Хасан, министър му пречи.
    Като си направи проект, какъвто трябва, а не пак негови простотии ще се дадат пари.На Перперикон трябва:
    1.Да се постави пропусквателна бариера, за да не лъжат с билетчетата и да не отчитат приходи.
    2.Да се оправи пътеката стигаща до обекта.
    3.Да се монтират перила и пейки по пътеката.
    4.Да се изчистят всички сергии и се оформи терен,на който да се построят свесни и красиви павилиони./но да не се дават да ги прави чичо Джевжет от Екипа,че милиона няма да му стигне/.
    5.На самия обект да се направят дървени пътеки с перила, по които да вървят туристите, за да не се руши.и още и още.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/5/11 12:02

    Така си и знаех, че милионът няма да стигне до Перперикон...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/5/11 12:21

    Подкрепям становището на пишещия в 11:16, аз също считам, че посетителския център е излишен. Хората идват за да видят Перперикон, а не да влезнат в съвременна сграда и да им обясняват какво е било. Изживяването когато ти го обяснят на място и ти го покажат е много по запомнящо се. В случая с чека е необяснимо как така първоначално е обещано едно, а след това се отказват от него и претенциите са за реставрация на западната кула. Е утре може на хората от Министерство на културата да им дойде друга идея в главите и отново да променят мнението си. Смятам, че парите трябва да се дадат за култивиране достъпа на хора до обекта.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/5/11 12:48

    Аммааа че си глупав бе Вежди

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/5/11 15:18

    откриването на един информационен център струва 10 000 хил. лв - неструва 1 000 000 мил. то става маи като с далаверата с водното огледало от 800000хил. лв. на 8 000 000 мил.лв. прависа от министерството

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/5/11 16:00

    на перперикон трябва да има посетителски център.след като се посети обекта човек има нужда от кафе, да пие една вода и да пусне една такава,нали.да почине,да си вземе сувенири в обстановка като бял човек, както е навсякъде по света.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен17/5/11 18:24

    tuka ima, tuka nema - variant igra na bg darjavni 4inovnici - mafioti...dokoga li?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.