Ръководството на завода се жалва, че санкцията е прекомерно голяма

 

 

  Съдът в Кърджали реши ОЦК да плати 60 000 лева глоба за обгазяванията, съобщиха от съдебната палата в града край Арда.

Както вече „24 х 7 Родопи" писа, директорът на РИОСВ издаде наказателно постановление на 7 февруари, с което на ОЦК бе наложено административно наказание имуществена санкция в размер на 60 000 лева.

От дружеството обжалваха, като управителката Славея Стоянова оспорва изцяло констатациите на екоинспекторите, като счита,че наложената парична санкция е прекомерно голяма.

 

Всичко за серията нарушения на ОЦК - четете в печатното издание на "24 х 7 Родопи"

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/5/11 11:26

    абе кой е дал оцк на тоя боклук захариев нямало ли е други кандидати за оцк.да не би пак да е намесен доган-сава.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/5/11 13:13

    Изобщо не е голяма санкцията,даже е много малка като се има впредвид колко обгазявания има от началото на годината и какви глоби трябва да плаща страната ни за това на ЕС.Какво обжалва тая голяма бяла птица Славея,да си плаща и да си трае.И без това всички знаят,че Агломерация продължава да работи.Подкрепям напълно исканията за закупуването на нова апаратура за замервания на вредните емисии.Защото по всичко личи,че РИОСВ е започнало да си затваря очите и ушите и спред тяхната "апаратура" вече всичко в ОЦК е наред.А то изобщо не е така според самите работещи в Оловно производство.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/5/11 14:06

    Едно от условията ОЦК да работи е да има на площадката апаратура която да замерва какво дишат работниците. Само заради това могат да ги затворят напълно НО....... НО.....
    И още нещо, тези прословути 24 обгазявания са за ЕДНА КАЛЕНДАРНА ГОДИНА ИЛИ ДВЕ НА МЕСЕЦ. Никой не е казал, че трябва да ни изтровят за 3 месеца.
    Сега тези 60 000 лева да ги дадат на кърджалиици да си купят илачи.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/5/11 15:16

    Мога да кажа че Агломерация не работи. Пушилките са от шахтова пещ и понеже няма кой да им изчисти газоходите и другите съоражения.Всичко е много остаряло няма подръжка а и на ръководсвото на оловно не им пука а какво остава за работника.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/5/11 16:23

    Има информация, че в шахтова топят акумулатори освен това ползват шахтова като агломерация.В смисъл това което се извършвало в агломерация сега се прави в шахтова.Демек всичко си е същото.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/5/11 16:26

    Явно работниците в завода нищо няма да направят за себе си, ами нямат ли роднини окумуш да и защитят интересите и те да протестират вместо тях. Така хем ще изразят недоволството си от бея, хем ще защитят близките си които са тровени на работното си място.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/5/11 18:04

    Такива са екоглобите, че всеки нормален собственик на предприятие предпочита да плаща докато може (докато тръгнат да го затварят), вместо да плаща разходвана енергия за пречиствателни съоръжения!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.