„С душа нарисувах тази картина, от сърце я подарих!". С тези думи се обърна Георги Шишков, учител по изобразително изкуство в СОУ „Петко Рачов Славейков", към директора Милко Багдасаров, подарявайки му истински шедьовър на изкуството - картина на древното тракийско селище Перперикон. Картината е рисувана в продължение на близо половин година и е подарък за двадесет и седмия рожден ден на училището. По същия повод по традиция бе предадена и властта в ръцете на учениците и бе обявено началото на т.нар. Ден на самоуправлението. Честта да седне на директорския стол за трети пореден път се падна на председателката на Ученическия парламент, Симона Димитрова.

Събитията около празника започнаха още в началото на седмицата, а достигнаха своя апогей на 16 ноември вечерта с празничното шоу в Дома на културата, гр. Кърджали, организирано изцяло от Ученическия парламент. Самодейците от гимназиалния курс на обучение бяха спретнали професионален сценарий и с щурата си актьорска игра създадоха перфектен спектакъл под надслов „Вечер на контрастите". Учениците от всички възрасти доказаха, че могат да бъдат винаги успешни и винаги различни – както традиционалисти, така и новатори. Зарадваха с изпълненията си всички присъстващи, своите родители, учителите си, официалните гости и приятелите си. Поздравителни адреси и кошници с цветя славейковци получиха от областния управител Иванка Таушанова, от кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис, от началника на РИО на МОМН Гроздан Колев и др. Специален поздрав за тях бе постановката „Изворът на белоногата", представена от театралната трупа на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров".


Самият 17 ноември бе под знака на ученическото самоуправление. Сред многобройните прояви, провеждани през цялата седмица, се открояват двата големи концерта в Актовата зала на училището. Единият бе под надслов „Славейков" има таланти" и бе организиран от преподавателката по музика Катя Кирчева с участието на ученици от V и VІ класове. Децата показаха не само певчески способности, но и акробатични изпълнения, танцувални умения, авторски стихотворения, пиеси на пиано, бийтбокс и музикални изпълнения на барабани. 7-метрово въже от бирени капачки демонстрира шестокласник на съучениците си, показвайки как от отпадъчни продукти могат да се измайсторят интересни неща. Концертът бе с конкурсен характер и най-добрите получиха награди. По същото време се проведе награждаването и на победителите от изложбата на графити, поставена в Актовата зала.


Вторият концерт бе организиран от клуб „Музика без граници" с ръководител Мария Загорова по проект „Училището – тук можем заедно да учим, да мечтаем и да се забавляваме", финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси". Той се проведе под надслов „Микрофонът е Ваш" и представи таланти от всички възрастови групи. Акцентът бе музиката като форма на етническа толерантност в училище, което е както предмет на самия проект, така и съответствие с честването на Международния ден на толерантността.


Фотоизложба откриха в деня на самоуправлението участниците в проект „Повече спорт за по-добро здраве" по програма „Коменски". Наскоро завърналите се от проектна среща в Германия ученици представиха пред „директорката" Симона Димитрова и нейния екип своето пътуване, самия проект и разказаха за преживяванията си.


Друга изложба в коридора на първокласниците представи творбите на най-добрите художници в „Славейков" в различните възрастови групи.


Следобедът на патронния празник бе посветен на най-малките. Всички ученици от І и ІІ клас изпълниха двора на най-голямото училище, за да участват в предварително подготвените за тях спортни игри, състезания и весели преживявания.


За да завърши празничните дни послучай патронния празник на училището, колективът на СОУ „П. Р. Славейков" ще прекара уикенда в необичайна обстановка сред природата, където ще проведе традиционния си тиймбилдинг.


 

 

-----------------------------------------------------------------
100 лв БОНУС. Най-високи коефициенти. Tempobet.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/11/11 14:05

    На господин Колев му е забранено да ходи на тържества на комунистически директори! Ама само може да гълта праха на Багдасаров.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/11/11 17:59

    Ех, ако можеше всички училища да имат такъв директор...:) Умението да ръководиш отлично не се определя от партийната принадлежност! Наистина, 99% от директорите в региона могат само да завиждат на Багдасара и да се пукат от яд, че не са като него!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/11/11 18:55

    Тоя не може да си прочете поздравителния адрес затова няма да дойде при нас. Не ни и трябват такива.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/11/11 23:17

    САМО АРДААААА!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/11/11 19:36

    Я стига.......Багдасаров не е Господ..........И не ви правят чест подобни коментари

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.