Проходът Маказа ще бъде отворен следващата седмица, гласи слух, който държавни служители пробутват на медиите. От пътната агенция твърдят, че лентата ще бъде прерязана до дни.
Отварянето на Маказа ще стане по-нататък, като не е изключено тържествената церемония да е за Нова година. Първоначално проходът ще бъде отворен само за лекотоварен трафик. Тежки машини ще се допускат едва след като гърците свържат пътя с магистралата за Александруполис. Както вече писахме, България е напълно готова с граничния преход Маказа. В това се увериха областният управител Иванка Таушанова, народният представител Цвета Караянчева и председателят на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров, които извършиха оглед на площадката в средата на октомври. На мястото бе и генералният консул на Р България в Солун Васил Вълчев, който изтъкна, че гърците са изключително впечатлени от постигнатия напредък на наша територия и ще направят всичко възможно да приключат със строителството на пътя от тяхна страна до средата на ноември.
ГКПП Маказа бе изграден върху „голо поле" за по-малко от месец и половина. Площадката е асфалтирана, монтирани са кабините на Гранична полиция и Агенция „Митници", прокарани са всички необходими комуникации – водоснабдяване, електрозахранване, оптичен кабел. Инсталирана е техниката, монтирани са табелите и знамената. Довършена е и вътрешната оградна мрежа и тротоарите.
В бюджета за следващата година ще бъдат заложени средства за навес, дезинфекционен пункт и рампа за товари, които ще се изпълняват на втори етап.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/11/11 00:00

    Май доживяхме...не мога да повярвам...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/11/11 00:29

    И аз така... доживяхме еееейййй!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/11/11 07:24

    Не бързайте да се радвате! Чували ли сте приказката за "византийския номер"?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/11/11 13:01

    А тези митничари и граничари къде ще обядват или почиват....липсват всякакви условия за това! Ужас за служителите там!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/11/11 13:30

    Не вярвайте на данайците, дори когато носят дарове!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/11/11 14:07

    Като гледам данайците не се трошат краката да ни носят дарове, напротив, чудят се как да ни спъват за Маказа специално. Иначе нищо лично срещу гърците, даже много ги харесвам и им казвам ЕВАЛА. Те са единствените на Балканския полуостров, които си отстояват правата с цената на всичко.

    ОтговорИзтриване
  7. клъц-клъц9/11/11 19:26

    Това е поредният сапунен журналистически мехур. Вярвате ли, че нещо ще стане без да се изпъчи лентореза, а някой да е чул, че той ще идва насам. Между другото вече не мога да преброя за кой път ни се казва, че пътя ще се отвори на еди коя си дата. Че ще се отвори е ясно, но не се знае коя година ще стане това.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/11/11 19:58

    Можеше и да не е мехур,ако кметовете на Кърджали и Кирково не бяха от дпс.Жал ми е за малкото нормални хора който не ми е ясно защо са останали в този край...!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен10/11/11 19:05

    Към 19.58
    И къде точно предлагаш тогава да идем?/За уточнение-не съм от привържениците на ДПС/

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен10/11/11 22:32

    I KAKVO AKO SIM PREVIRJENIK NA DPS PIK? TA NALI JIVEEM PRI USLOVIYE NA PLURALIZIM I DEMOKRATSIYA, ZASTO PIK STE MI VNUSAVATE CE DPS I TURTSITE SA NESTO LOSO, HA DA MI SE MAHATE! NA KOY NE MU HARESVA KIS KIS DA SE MAHA. E I OTVORI SE MAKAZA DA VI VIDQ STO STE STORITE, A PA V GRECCI MNOGO TE SAKAT CAKAT TE KATO TOPIL HLAB TOSTO SE NE ZNAY DALI STE TE DOCAKAT PRI TOYA FALIT, AMA DA NE MU MISLIM ELINAT STE SE OPRAVI, AKO TREBVA STE VKARA TROYANSKIYA KONNIK V EVROPATA HAHAHA SAMO DPS I TUY TO. KOLKOTO GO KRITIKUVATE TOLKOZ PO DOBRE KATO MEDCITSA E..

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен11/11/11 22:27

    До 22.32 от 10.11
    Бе на кого му пука от кои си?Турци,българи,помаци!Питам аз,къде да идем.........няма значение коя партия сме?Всички сме без работа!И да се отвори ,и да се не отвори Маказа.....и в Гърция -роби,и тука!Къде да идем?Като в Америка няма да станем!Тогава?Пък ти ,от 22.32,стига си ги избивал на политика ....да ти таковам и ДПС-то ,и Гербът ,и всичките....Сигурно си по-гладен и от мене .........Като не разбираш за какво става въпрос-не се обаждай!Аман от ваште политики.....хората няма какво да ядат,той само не знам кой си се развикал.......Тъпанар!Мълчи си там!Дреме ми турчин ли си,българин ли си ........като не можеш работа на хората да намериш,наври се в някой ъгъл и си трай.Нашите проблеми не са твоя работа......и на български не можеш да говориш!Къв си ти ,бе ?Помак от Гърция ?Нещастник!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен12/11/11 17:15

    Не турците и ДПС са едно но КОМУНИСТИТЕ И ДПС СА 2

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен12/11/11 19:39

    a sq da odi da se nacocame s domashno vino i krehki parjolq 4e ot studa ne moeme se nakarkame do neoznavaemost

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен13/11/11 17:30

    към 17:15
    какво ми говориш за комунисти,като бате ти Св.Бойко е бил лична охрана на бащата на комунизма.Най-ме е яд когато хора които хал хабер си нямат от нищо ми говорят за политика.
    Сега слушай-Колко партии е имало преди 89-та???
    Отговор:една
    .....е и от кон магаре става ли?
    Отговор:НЕ
    ........извод:Всичка са комунисти!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.