Шефовете на БТВ явно много се уплашили Нова телевизия да не ги „удари" в земята със сериала „Езел". Иначе нямаше да правят драстични промени в програмната си схема и да местят сериал от следобедните часове в праймтайма.

Както и да е. Да се оправят и да си спасяват рейтинга, след като са проспали възможността за бум с отдавна закупена продукция от същия калибър.

От известно време водещата телевизия на България излъчва в полунощ сериала „Долината на вълците". Филмът е в стил „Езел", но заснет няколко години по-рано.

Странно е защо не го пуснаха след вечерните новини, а го запратиха в първите минути на новия ден!? В никакъв случай не са страшните картини от делата на „Вълците" и страха от санкции от Съвета за електронни медии (СЕМ), защото тепърва ще се видят много по-стряскащи неща в „Езел".

 Да си намерил пари за сериал, който твърдо е в Топ 5 за последните 10 години в Турция, но да го предложиш на ограничен кръг зрители (колко души гледат телевизия между 0 и 1 часа?), това си е своего рода изпросване на отговор в стила на Бойко Борисов „Такъв е експертният мат`риал в БТВ-то".

 Другият път, като купуват сериал от Турция, от водещата телевизия е най-добре да имат предвид „неекспертното" мнение на хората в Чорбаджийско, а в което и да е кърджалийско село. Няма да сбъркат.

 

От редакцията

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

27 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/1/12 15:21

    Езел не може да стъпи на малкия пръст на Вълците... И аз съм се чудил защо сериал от такъв калибър който с правилен маркетинг може да се излъчва в прайм тайма години наред и да е на топ места. Голяма грешка от БТВ :)

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/1/12 15:42

    Аз пък друго се чудя - как възможно въобще тези сериали (турските) да са в праймтайма на която и да било телевизия, на което и да е било място в света ?

    Между другото, така и така телевизия спрях да гледам почти, а ако същите тези телевизии започнат да се допитват до хората в Чорбаджийско (или което и да било друго кърджалийско село), то тогава най-дборе е направо да си хвърля телевизора, който така или иначе повече събира прах в последно време.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/1/12 15:51

    Как за толкова години не се направи нито един български сериал, който да конкурира поне средно хубавите турски сериали. "Столичани в повече" беше добре в началото, но после - буламач и познати лафове.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/1/12 16:05

    Няма как да се конкурират поради една проста причина - ПАРИ. В турция бизнеса със сериали надхвърля МИЛИЯРДИ долари, да не говорим за хонорарите които са умопомрачаващи като 20 хиляди долара за серия на главния герой от вълците за серия.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/1/12 16:24

    "Долината на вълците" е №1 не само в Турция. Този сериал е на път да се превърне в световен хит. В близкото минало имаше случай на забрана за излъчването му. След което сериалът изживя нов бум в интереса към него. Поздравления на Бтв за това, че запознават и родната аудитория със сериал от такъв калибър.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/1/12 17:01

    Поне да бяхте снимали и непочистените пътища в община Кирково!!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/1/12 17:04

    Кога ще дойдат руските сериали,за да ни освободят от турските!?!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/1/12 19:51

    Руските сериали ще дойдат тогава,когато дойде Т.Живков пак на власт читако...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/1/12 20:58

    TURSKITE SERIALI SKORO SHTE ZAVLADEIAT CELIQ SVQT.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/1/12 21:18

    Kam 17.04..Sled 500 godini..Ha-ha-ha,ama ti ste si puknal i nema da vidis.No ne se sardi ti ne si vinoven...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/1/12 21:20

    към каза... 27/1/12 15:42 Поогледай се в турските сериали, малко злоба от теб ще се изпари! :) Но, щом телевизора ти е виновен за злобните ти коментари, изхвърли го...излей си яда, псувай и пий ракия с туршия, смотан българин-злобар! Въобще, радваш ли се в живота си нещо...каквото и да е...и, копче да е...

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/1/12 22:04

    jivota e kato serialite....

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен27/1/12 22:11

    27/1/12 21:20 Това, че не съм почитател турските сериали (опитвал съм да гледал) не ме прави автоматично злобар. Няма да е лошо да проумееш, че има хора, които представи си, имат различен от твоя вкус. От начина, по който се обръщаш към е ясно кой е злобаря. Ако статията беше за латино-сериалите, щях да напиша същото нещо, а ти тогава едва ли щеше да ми възразиш, ама това е отделна тема.

    Това с туршията и ракията е тъпо, просто защото не ме познаваш...или викаш "българите-злобари" са еднакви ? :Д

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен27/1/12 22:30

    Айде пак.........българи .......турци..............Що сте толкоз прости ,бе?Каквито и да са сапунките-турски ,руски или американски.....не се ли усещате ,че ви вързват пред телевизора и живеете с чужди съдби?Онзи ден слушах две продавачки в Кърджали как реват за някакъв Мехмед.....пък сигурно и 200 лв. заплата нямат ...и на ум не им идва да помислят за децата си/кой ги знае къде пушат по кьошетата/........................Че като гледахте руски серияли-бяхте овце ......хем за месарницата,сега като гледате турски сериали сте още по-тъпи---директно на салам ви правят..........Тъпанари.......не си гледат голите.........зад...ци............тръгнали ....Ми то затуй сме на туй дередже,я

    ОтговорИзтриване
  15. Чорбаджийско28/1/12 10:21

    Допреди три години и аз не гледах никакви турски сериали ,и презирах комшийките и колежките си затова че с нетърпение чакаха всеки нов епизод на сериал по турските канали. Представата ми за сериали бе, че са сладникави и нереалистични и не можех да си губя времето пред екрана да ги следя. Интересът ми се събуди едва когато по Нова ТВ тръгна "1001 нош" и започнах да го гледам само за да разбера какво толкова има в тях, че събират такъв брой зрители пред екраните в България... Не са никак зле... Не всички, разбира се. Някои са отегчителни и блудкави, но продукции като "1001нощ", "Аси", "Пепел от рози", "Забраненият плод" заслужават да се гледат... В момента по един турски канал върви "Великолепният век" в който ще вземе участие Брад Пит- срещу 2 милиона долара за една серия. А актьор от неговия ранг едва ли би участвал в сладникав и блудкав сериал. Така че ПЪРВО ГИ ГЛЕДАЙТЕ И ПОСЛЕ ГИ СЪДЕТЕ. Защото и най-големият кинокритик първо трябва да изгледа продукцията, и след това да дава мнение...

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен28/1/12 11:13

    Към 22:30 горе: А ти какво правиш за да не си на това дередже и за да не си овца за салам? Вместо пред малкия екран,прегърнал здраво лаптопа ,абстрахиран от заобиколния ти свят,висиш по форумите и релаксираш злобеейки срещу горките магазинерки.Т.е.- нагнетен с негативизъм- излъчваш негативна енергия и около себе си. Отпускайки пред екрана, магазинерките поне си правят промивки на душите с турските сериали и получават безплатни уроци за ценностите в живота, за доброто и злото. Така в тях възкръсва частица от отдавна изгубената ни надежда и вяра в силата на ДОБРОТО. Нима нямаме всички нужда от повече позитивни емоции в тези тежки времена? Било сериали, било рок концерти или истински футболен мач с красиви голове. Какво повече от сериалите ни дават тези форуми например, и с какво сме по-малко овце от пристрастените към сериалите магазинерки ( а и не само те), тези коите не гледаме сериали...?!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен28/1/12 11:39

    Стига с тия загубени турски сериали. ще ми правят реклама на живота в Туркистан. Гледах листопада: страшна реклама на живота там. Затвора- пансион, пеят, свирят и играят, полицаите- културни, възпитани, няма бой и т.н. Само, че къде има надпис: борда аллах йок. Там има такава диктатура на държавата над хората, че не можеш да гъкнеш. Затова държавата плаща луди пари за тези сериали та дано да я приемат в ЕС, ама надали.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен28/1/12 12:52

    И какво ако не ги пиемат в ЕС. По-добре се справят с кризата и от най-великите в евросъюза. Не само че нямат криза,но са и втори в света по ръст на икономиката за 2011г. Нас ни приеха и какво се промени!? Затъваме още повече. И вместо да се стегнем оплюваме успехите на другите и им намираме кусурите

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен28/1/12 13:10

    ЕДНА ДЪРЖАВА Е СИЛНА, КОГАТО ГРАЖДАНИТЕ И ПОВЕЧЕ РАБОТЯТ, ОТКОЛКОТО ГОВОРЯТ или пишат по форумите. Днес, събота, когато ти и аз си убиваме времето в интернет, мислейки, че си почиваме заслужено, комшиите работят и увеличават брутния вътрешен продукт на държавата си. Снимачните им екипи работят без почивка и заснемат само за една седмица поредния 90-минутен епизод, за да го закупим после ние, и да се правим на много умни по форума като им критикуваме сериалите.. Е кажи ми тогава? Те ли са за осмиване, или ние?...

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен28/1/12 13:44

    К0ЙТ0 НЕ ИСКА ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ ДА СИ ГЛЕДА НА ВРЕМЕ РАЗДЕЛН0

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен28/1/12 14:43

    Към 22:11 Говоря ти за турските сериали, защото ти си се конкретизирал в скоби - турски сериали! Отдавна да беше си изхвърлил телевизора, защото по Бтв и НТВ дават само турски, а пък не си и гледал ТВ по твоите думи. Проблема са ти турските сериали, а не латиносериалите, затова коментирах коментара ти! Ракията с туршията и да не предпочиташ, ти си такъв ТИПАЖ от българските сериали! Разбра ли ме? Чакам отговор!

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен28/1/12 18:14

    аз гледам слоняяя

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен28/1/12 20:10

    14:43... Конкретизирах се, защото статията е за турските сериали, а не за латино-сериалите. Коментирам това, за което става въпрос тук.

    Ами твоят проблем какъв е ? Честно, не мога да разбера откъде този плам, с който защитаваш тези сериали ? Човек ще си помсли, че все едно ти си ги правил. Каква е причината - защитаваш ги, просто защото са турски или просто си им див фен ? В моите очи ти в момента си човек, който е готов да каже на бялото черно, само и само покаже "че всичко, което се прави в Търция е супер"

    Не харесвам турски сериали, това което съм гледал от тях не ми е допадало, намирам ги за глупави и дразнещи, това е.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен28/1/12 21:45

    За 11.13 от 28
    Тосподине или госпожо.........къде точно видяхте злоба в коментара ми?И с какво толкова Ви засегнах?Защо мислите,че не мога да видя доброто?Аз поне осъзнавам положението си ....не се идентифицирам с герои от сапунки.А относно това какво правя ,за да не съм овца.............Ами не се прехласвам по сълзливи мелодрами излишно-приемам филмите,сапунки или не,само като средство да се разтовариш емоционално,но не и да се товариш допълнително-не живея със съдбата на въпросния Мехмед,понеже прекрасно осъзнавам,че това е филм/за разлика от въпросните магазинерки и от
    Вас/ и дори да е по-действителен случай този филм..........това едва ли трябва да е чак пък нещо толкова важно в МОЯ живот.Съдейки по начина ,то който подбирате думите......явно сте жена.Адмирации към апломба,с който пишете,уважавам емоционалните хора,но..........не бих губил толкова време/като знам колко стотици серии са тези сериали/,за откриване на елементарни истини.На моите 40 г ,ако все още не съм разбрал кое е добро и зло..........е,едва ли пък вашите сериали ще ми го кажат.А,и още нещо.....за овцете/зная,че това сравнение винаги кара другите -като Вас -да реагират по този начин.Не съм овца,ЗАЩОТО докато вие гледахте сериалите -аз работех ,работех много и осигурих семейството си достатъчно,за да не се налага децата ми да гледат към чужбина,а да искат да продължат да работят тук,с мен,до мен.Дай Боже всекиму!А въпросните магазинерки,за които толкова жалите/заедно с още около 10 /работят в моите магазини.......и продължават да реват за същия Мехмед.Така че може да ме приемате пак ,щом искате за овца..........но поне съм от тези овце,които могат ВЕЧЕ да си позволят да реват за Мехмед/освен ако не се смеят на тези мелодрами/

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен29/1/12 10:59

    КЪМ ШЕФА НА МАГАЗИНЕРКИТЕ: Господине, както сам виждате, сериалите(турските) наистина са се превърнали в сериозен фактор в духовния живот на гледащите и на НЕгледащите ги като Вас. Щем- нещем трябва да признаем , че те са вече обществено явление, феномен... Дори фактът , че предизвикват такива дебати по форумите, в които освен коментар на качеството на сериалитe, всеки си прави И равносметка на собствените успехи и неуспехи , самоанализ, и анализ на обществото, за ценностната ни система, за семейството и бъдещето на децата, e показател за огромното обществено въздействие на въпросните- турските сериали. И аз много искам да живеем при други обстоятелства и в друго време може би, когато всеки в БГ ще разполага с достатъчно финанси, за да си плаща за други видове духовна храна, но на този етап, когато мин. работна заплата е 270лв и една магазинерка получава не повече от това, положението ще е такова. Ще се гледат турски сериали (НЯКОИ от които наистина са смислени и подплатени с духовно съдържание)... Все пак -и вие и аз навремето сме учили, че БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО...

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен29/1/12 11:24

    ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ИМА НУЖДА И ОТ ДУХОВНА ХРАНА. ДОРИ И НАЙ-ГОЛЕМИЯТ РЕАЛИСТ,( КАКЪВТО ЯВНО Е СОБСТВЕНИКА НА МАГАЗИНИТЕ), ПОНЯКОГА ТРЯБВА ДА СЕ ОТЪРСИ ОТ СУЕТАТА СИ ,ДА СТИМУЛИРА СЕТИВАТА СИ И ДА ДАДЕ ВОЛЯ НА ВЪОБРАЖЕНИЕТО И МЕЧТИТЕ СИ...ЩОМ НЕ ГО ВЛЕКАТ СЕРИАЛИТЕ, ЧОВЕКА СИГУРНО ИМА ДРУГИ ИЗТОЧНИЦИ ЗА ДУХОВНО ОБОГАТЯВАНЕ И ИЗВИСЯВАНЕ.. НЕ МОЖЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО ПАРИТЕ ДА СА ДВИГАТЕЛ НА ЖИВОТА МУ. КАЖЕТЕ ДА ЗНАЕМ И НИЕ- КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ПОШЛОСТТА, И ДА СЪХРАНИМ ДУХОВНОСТТА СИ...

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен29/1/12 11:51

    Не е нужно да си турчин за да защитаваш турските сериали, така както не е нужно да си французин за да защитиш Александър ДЮМА и Граф Монте Кристо.ЕЗЕЛ е съвременен вариант на граф Монте кристо. За съжаление в БГ всичко турско се оплюва, без да се оцени по достойнство. Макар че продаваме и купуваме по магазините си предимно турска стока и я продаваме при това като по-добрата всравнение с китайската, винаги сме склонни предварително да дадем негативна оценка на всичко направено от комшиите. Не мога да разбера-това комплекс за малоценност ли е, или чиста завист. Но ако е последното- то завистта следва да ни е нацинална черта...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.