Виж какво има в главата на Ахмед Доган

В 14-тата седмица на 2013-та година избирателите от 9-ти Кърджалийски многомандатен район ще научат имената на 5-мата депутати, които ще ги представляват в 42-рото Народно събрание.
Ама, чакай бе, до изборите има още 42 дни – би реагирал някой.
Вярно, че тепърва тръгва флиртът на партията с избирателите, но в Кърджалийско си е така от 23 години – ние хората си в парламента ги знаем около 40 дни преди да гласуваме за тях. Сметките са елементарни, изненадите са рядкост, а за мераклиите не е важен изборният ден, а денят на голямото пресяване от Ахмед Доган (вече и Лютви Местан).
Какво нещо са буквите Д-П-С! На едни предишни избори вписаният като номер 5 в листата на ДПС се беше обидил, че не е на избираемо място и отсичайки „Аз ще стана депутат, само ако Ремзи Осман умре", замина на гости на роднините си в Турция в разгара на предизборната кампания. Бившият кмет на Кърджали Исмет Саралийски ходеше да агитира в родното село на беглеца, докато той хапваше „кестане шекер" в Бурса. Накрая човекът стана депутат, а колегите му в ДПС дълго иронизираха, че са вкарали в парламента „№5: Едно магаре от Родопите".
И на Избори`2013 ДПС на 99 процента взима 4-те места, а 5-тият мандат се люшка в посока  60 на сто за ДПС и 40 на сто за ГЕРБ. Всичко зависи от това колко човека са напуснали 7-те кърджалийски общини в последните 3-4 години и са потърсили препитание в Западна Европа. Ако е верен анализът на ДПС, че над 15 000 души са станали гурбетчии по време на управлението на ГЕРБ, то 5-тият мандат не само се клати, а се изплъзва…
67 770 човека гласуваха за ДПС на предишните парламентарни избори. В края на 2011 година тази подкрепа се редуцира до 51 000 гласа за кандидатите на ДПС за местна власт, но тогава бяха издигнати и много административни бариери пред гласоподавателите.
Днес ДПС знае, че има огромни резерви и вече е при тях – изселниците ни. От една седмица делегация на движението, със силно кърджалийско присъствие, е в Турция. Срещите започнаха от резиденция Чанкая в Анкара, където делегацията бе приета от президента Абдулла Гюл. Последваха срещи в десетки градове, а над 300 изселнически структури вече агитират за ДПС.
Освен очакваните гласове за националния резултат на движението, над 5 000 изселници могат да дойдат да гласуват на 12 март по родните си места в Източните Родопи. Някои прогнозират и над 8 000 гласа изселнически ръст.
Всъщност, в главата на Доган по отношение на 5-тия мандат в Кърджали водеща е питанката „Колко гласа ще откъснат от ГЕРБ другите политически сили – БСП, Движение „България на гражданите", „Атака" и т. н. С изключение на Цветан Цветанов и актива на ГЕРБ в Кърджалийско, всички очакват срив в резултата на партията в региона. БСП дори обяви данни от социологическо проучване, според които левицата твърдо измества ГЕРБ от второто място.
От ГЕРБ не вярват на „червената социология" и само се надяват партията на Касим Дал да откъсне сериозен електорален къс от ДПС и Цвета Караянчева да стане депутат дори с 13 до 15 000 гласа.
Но в Ден 1 на толкова значимата 14-та седмица следва да отбележим, че на 100 процента сигурен депутат е Лютви Местан. А кои са другите?
 
2. Какво ще се случи, ако Муса Юсуф Сеидахмед е № 8 в листата?
 
Продължението – във всекидневника „24х7 Родопи"
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/4/13 13:37

    ГЕРБ ще спечели 3 от 5 мандата и първите трима стават минидстри и влизат последните трима такива са сметките на кординатора на ГЕРБ за кърджалийска област.Така,че до шесто място кандидатите на ГЕРБ са във власта е,ще има чюмбиши няма защо.Мечтииииииииииииииииииииииииии.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/4/13 14:00

    nema da glasuvame za nikoy... te da me pra6tat kam cujbina az da im pilnq djobovete........ aiiii siktir

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/4/13 14:15

    DAYTE VSICKO NA DS RAIF, DA SE NAYADE NAY NAKRAYA TOZI B,,,,,k

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/4/13 14:21

    DPS V KIRCALI 24g, VSE EDNI I SISHTI HORA RAIF I RASIM , NIYAMa da glasuvame za dps,zashto nikoy ot tehnite semeystva ne sa v cujbina?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/4/13 14:22

    Единственото което е сигурно за мен е че се радвам , че няма да съм в Кърджали по време на изборите и няма да стана свидетел на селските изстъпления на гаулаитерите на ДПС, такива обиколки с клаксони и гюбеци пред РИК съм виждал само в Кърджали, все пак не е станал Галатасарай шампион на Европа а ДПС печелят изборите може да се държат по нормално независимо от това, че са селяни.

    ОтговорИзтриване
  6. Марин1/4/13 15:59

    Газови пистолиети, алкохол и кучки а в главата на Местан само пари. Доколкото за резултатите вижте в дясно диаграмата. Но какъвто и да е резултата двойното гражданство трябва да отиде в историята както и тази терористична етническа партия, няма закон които да я узакони. Не знам колко са глупави българските турци живеещи в Турция, но трябва да знаят че в основата на всички мизерии не само тук но и в цялата страна стои ДПС и е много глупаво да подкрепят един пияница. Сега отново той ще подреди листата, но бъдете сигорени, че няма избираемо място за депутат на стойност под 50 хил. плаща се в брой и тогава остава в листата. Така е от зората на демокрацията в тази партия точно за това Доган остана почетен председател да може да стриже онези подредени в листите му. Вярно е че са магарета, но магарета с по над 50 хил. кихнати предварително. Така че нека българските турци в турция добре се замислят какво става тук.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/4/13 16:41

    Mislya che bılgarite nyamat partiya na koyato da glasuvat,i zatova mnogo seriozno se interesuvat ot DPS.Molya,zapovyadayte v DPS...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/4/13 17:02

    ДПС не трябва да влезе в Парламента, защото нищо не направи примерно за Кърджалийския район! ДПС бе причина за определяне на краен срок за възстановяване на нивите! Имаше бивши собственици, които нямаха физическа възможност да подадат необходимите документи в този срок, но така предложения и гласуван от ДПС закон ги отряза! И по съдебен ред нямаш право да си търсиш земите. Сега същите земи се продават от кметовете, като че ли им е бащиния! 23 години, а не можахме да си получим земите. Единственото решение е да се гласува изменение в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Скоро имахме разговори с Касим Дал и Корман Исмаилов, а те внимателно ни изслушаха и бяха солидарни с нас, че такова изменение трябва да се предложи в най-кратък срок. Приятели, бъдете по-активни и по-внимателни в избора си! Избраните депутати трябва да работят за хората, а не обратното! Успех!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/4/13 17:16

    te shte doidat da glasuvat na 12 mai a ne na 12 mart

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен1/4/13 19:14

    Муса е пълен неграмотник!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен1/4/13 19:38

    Na 12 may ne vsiçki ste glasuvat dps ima idrugi partii mnogo yadoha bezssramnitsite ama veçe nyama beleş vot.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен1/4/13 20:49

    KIM 1/4/13 19;14 NEGRAMOTEN SI TI PROSTAKO, MUSA YUSUF IMA DVE BISSHI OBRAZOVANIYA, i RABOTI KATO ADVOKAT, VSICKO E POSTIGNAL S SOBSTVEN TRUD, A TI SIGURNO SI PASYAL KOZITE NA FAHRI IDRIZ ILI NA RAIF

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен1/4/13 21:50

    Прав си, Кривчо.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен1/4/13 23:06

    ма,ине пиши си и д,угото име искам да сме п,ияте.и

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен2/4/13 07:09

    Мръсни Депесари няма да е вашата!!!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен2/4/13 08:26

    Mani mani stom Musa e kandidat !

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен2/4/13 10:38

    az sam dps tryabva da mehneme starite pansiyi deto tsyal den piya whiskey. tryabva d ase otirvem ot starite kratsi rasim .rayif onya dirtak meatsata ima oste ama sas takiva hore vednaga tryabva da se ostranyat da ima mladi inteligentni mladi hora

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен2/4/13 11:10

    do gprniya komentar,bravo tocno taka tova e istinata

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен2/4/13 19:53

    1. Имаме воля още четири гоини да обвиняваме за всичко Тройната коалиция.
    2. Имаме воля да подслушваме още повече хора.
    3. Имаме воля да продължим да харчим фискалния резерв.
    4. Имаме воля Бойко Борисов вече да живее в правителствена болница.
    5. Имаме воля да ви насадим още един финансов нацист като Симеон Дянков.
    6. Имаме воля още един мандат да не увеличим нито един кьорав доход.
    7. Имаме воля Ивана да напише поне още една песен за премиера.
    8. Имаме воля да подарим България на монополите.
    9. Имаме воля премиерът още няколко години да си играе на телефона на заседанията на Европейския съвет.
    10. Имаме воля полицаите да пребиват невинни хора по-чевръсто, отколкото преди.
    11. Имаме воля да побеждаваме престъпността единствено и само на кино.
    12. Имаме воля да строим още 15 години магистрала "Тракия".
    13. Имаме воля да нахраним Искра Фидосова.
    14. Имаме воля отново да дадем цялата власт на калинките.
    15. Имаме воля всичките ни министри да са за прокуратурата.
    16. Имаме воля на премиера да му пука повече за "Бистришките тигри", отколкото за социалната политика.
    17. Имаме воля да забогатеем още повече на ваш гръб.
    18. Имаме воля Веселин Маринов да влезе в учебниците по музика.
    19. Имаме воля полицейската кубинка да стане национален символ на страната.
    20. Имаме воля да продадем горите на нашите хора.
    21. Имаме воля Бойко Борисов да не слиза от нито един екран.
    22. Имаме воля да ви пробутаме роботи, а не депутати.
    23. Имаме воля още един път да изкараме хората по улиците.
    24. Имаме воля да пращаме заплашителни есемеси на всеки журналист из страната.
    25. Имаме воля да си намерим нов Бареков, който да ни се обяснава в любов от екрана.
    26. Имаме воля да накараме половината народ да се самозапали от отчаяние.
    27. Имаме воля да разпродадем цялото Черноморие.
    28. Имаме воля още един мандат да ближем ботушите на американския посланик.
    29. Имаме воля да изхарчим още 8 милиарда за нищо.
    30. Имаме воля да превърнем Бойко Борисов в светец и да праскаме с палка всеки, който не го вярва.
    А за всички, които мислят да гласуват за ГЕРБ, отново мога да кажа следното: Щях да ви разбера, ако бяхте от близкото алкохолно обкръжение на премиера и сте докопали 5-6 тлъсти държавни поръчки или пък сте свили бизнесите на 7-8 души. Но обикновен човек да гласува за ГЕРБ – това е престъпление срещу самия него. Така човек деградира еволоционно до нивото на хейтърска амеба, която дращи по поръчка в нета.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен4/4/13 00:45

    karayan4eva raboti za DPS tsvetanov kak nego vijda prosto nee za vyarvane sis taya lista do nikade nyama da stigne tya ot turtsi glasove nyama da vidi

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен4/4/13 14:18

    аз съм от кремен -кирковско и всичките ми роднини работят нямаме безработни - половината ги оправи дпс а другата герб - мъжа ми е от герб а аз от дпс не ни интересува кой ще печели -защото ние винаги печелим!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.