Общо 1273 принудителни административни мерки за отстраняване на констатирани нарушения е приложила за последните два месеца Инспекцията по труда в Кърджали, заяви директорът на дирекцията инж. Костадин Стратиев.
Принудителните мерки са приложени след извършени 302 проверки през април и май, по спазване на трудовото законодателство. Броят на общо констатираните нарушения е 1276.
В 712 от случаите нарушенията са по здравословни и безопасни условия на труд. Останалите 564 са по Кодекса на труда. След намесата на инспекторите са изплатени и забавени трудови възнаграждения в размер на 316 373 лв. Сред некоректните работодатели, които бавят или не плащат месечните възнаграждения на служителите са 10-12 фирми, главно от отраслите "Производство на облекло" и "Строителство", уточни инж. Стратиев.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

21 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/6/13 14:56

    Много нарушения, многооооо, накъде върви страната не знам, ама няма да ни бъде като гледам. Работодателите, които не дават заплати не трябва ли да влизат в затвора? Защото това все пак е голямо провинение, хората там да не са им лични роби? Жалки мошеници.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/6/13 15:13

    Vsichki shefove na Inspektziyata po truda tryabva da se uvolnyat ne zabavno.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/6/13 16:50

    Късное да даваш отчети ВЪН!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/6/13 17:12


    Наказателния отряд, разбирайте Инспекцията на труда , положи много усилия, за да тормози магазинчета и барчета и за глупости да ги глобява. Най -старателни в издаване на наказателни постановления са "калинките".

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/6/13 17:30

    Всичките от Инспекцията - вън!!! Уморихте народа - мястото ви е в Бюрото по труда !!!
    На такива като вас няма да плащаме заплати!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/6/13 17:40

    Всичките от Инспекцията - вън!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/6/13 19:35

    Golqma rabotaste izva6ili dolni boklutsi horata naemi te si nemoga da pla6tat

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/6/13 19:40

    Стратиев ти още ли си там бе??!

    ОтговорИзтриване
  9. григоров6/6/13 20:09

    Жалко,няма ОЦК,няма глоби,няма финансиране целогодишно.От вашите проверки и глоби загубиха само жителите на града и работниците здравето си.Захариев беше изоставил всякакви здравословни и безопасни условия на труд,Завода беше за затваряне още през 2010г.Ама щяха да секнат приходите на на инспекцията по труда,както сега.Обикалят по барчета и заведения рекетират ги и безчинстват до като "намерят" за какво да ги одерат с глоби.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен6/6/13 21:48

    da se obedinim i da izhvarlim tezi bokluci koito si zatvarqt ochite kogato jenite ni maikite ni rabotqt po 12,16 -chasa dori i nie obajdash im se elate da podadete oplakvane anonimno obajdane ne se priema bokluci dano gospod vi nakaje za tova che si zatvarqte ochite kogato machkat vashte gradski, komshii BOKLUCI

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен6/6/13 22:26

    leleiiii, sva Kircali sa puka po shevovete ot rabota li!
    sigurno parite padat po zemyata kato esenni lista, stom ima tolkova mnogo greshki!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен6/6/13 22:33

    Г-н Стратиев, защо вашите служители не налагат никакви санкции, спрямо собственика на фурната в с.Комунига Сафет Феим при ,който от доста време работят без платени осигуровки работници било то фурнаджии и шофьори.Доста ваши служители си затварят очите, като дойдат на проверка в тази фурна интересно защо ли.Информацията е достоверна може да проверите.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен7/6/13 08:17

    Има една поговорка като умре кучето , умират и бълхите. Като си отиде бизнесът ще си отиде и Инспекцията, натам вървят нещата... Не може един работник да издържа 5-ма - чиновници,безработни,пенсионери, деца....

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен7/6/13 08:44

    Браво не са им дали рушвет явно а в Крумовград на 06 06 2013 къде проверявахте дъртият ви служител крадеше колани от шивашки цех че и панталони и се хвали че ще го черпи собственика за това че е прикрил нарушенията и няма да има глоби всички сте за затвора и конфискация на имотите

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен7/6/13 09:30

    fahri ot meacata ne e korekten rabotodatel.triabva da se obadi6 v inspekciata za da si plati tova koeto si izrabotil..

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен7/6/13 10:40

    Не съм адвокат на инспекцията по труда но съм възмутена от злобата която се изсипва по техен адрес.И аз съм глобявана от инспекцията,но съм сигурна че те са справедливи. А за подкупи - забравете в тази институция. Ако е така както пишете защо не посочите поне един пример.Защо не сизирата полиция, прокуратура? Застанете зад обвонениата с истинското си име. Какво е това анонимен?Вие, които пишете и хвърляте тези безпочвени обвинения нямате никаква представа на какъв политически натиск са подложени тези хора и какъв вътрешен контрол има в тази система.Затова са безкомпромисни. Така трябва да бъде.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен7/6/13 13:17

    А защо Инспекцията по Труда не направи труда си да проверява "Яйцепром" в Глухар и да види какво правят там с работниците и служителите си тия идиоти.Работят им денонощно, не почиват нито в събота нито в неделя, не спазват Кодекса на труда , водят ги на две ведомости, не ги пущат в платен отпускс, лъжат ги за заплатитие и какво ли още не!
    Проверете ги по-обстойно, защото тия са за разстрел, не за затвора.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен7/6/13 17:20

    Инспекцията по труда защо не влезе в шивашките фирми за да види по колко часа работят шивачките .Работят като робини по 15 часа .

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен7/6/13 18:25

    Тая шибана инспекция по труда просто имитира заетост.Както и посочи 7/6/13 17:20/ във всички шивашки фабрики съществува робия като в древния РИМ , че и по-вече.Нима тия хрантутници не знаят, че се работи поне до 20.00 часа или най-малкото в събота и неделя.Нима не знаят, че никой не работи за 200лева .ФРАПИРАЩИ НАРУШЕНИЯ НАВСЯКЪДЕ.КАК ЩЕ МИ ОБЯСНИ ТОЯ С МАЗНАТА ФИЗИОНОМИЯ ЧЕ ПРЕДИ ВСЯКА ПРОВЕРКА ВСИЧКИ ЗНАЯТ И НАРУШЕНИЯТА СЕ ПРИКРИВАТ.ЩЯЛ БИЛ БИЗНЕСА ДА СЕ ИЗНЕСЕ ОТ РАЙОНА.ТО ТОВА НЕ СА БИЗНЕСМЕНИ А КАНДИДАТИ ЗА БЕЛЕНЕ.НЕ КАЗВАМ ЗА ВСИЧКИ НО 90% СА ТАКИВА.Проверете фирма ДЕКСА в Кирково но не еднократно и преди обяд за да ви нахранят.Нужна е проверка всекидневна, ежечасно, ако трябва там и да спи инспектора .По-добре един хрантутник недоспал отколкото 500човека.Та в по-горе посочената фирма работят и малолетни и хора без договор .Не се осигуряват на реално заплащане и т. н.ТАКА ЧЕ МАЗНЬО ДЕЙСТВАЙ.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.