България въвежда ограничение за движението на овце и забрана на пазарите за животни в граничните области Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали. Повод за това е шарка по овцете, открита сред 191 животни в село Питион на гръцката област Еврос.
То се намира на 60 километра от Капитан Андреево и на 2 километра от границата с Турция. Това обяви в Кърджали земеделският министър Димитър Греков. Според него основание за притеснения няма, защото гръцките и българските власти са взели всички необходими мерки за недопускане разпространението на заразата.
Ограниченията ще отпаднат след като се установи, че няма болни животни в страната ни. Български ветеринари вече преглеждали овцете в четирите области, за да се уверят, че няма заразен добитък.
Заедно с областния управител на Кърджали Бисер Николов и с кмета инж. Хасан Азис министърът участва в срещата със земеделци от региона.
„Протестите ме стимулират за по-голяма активност. За 3 месеца правителството направи толкова промени, колкото други направиха за една година.В министерството, което ръководя се работи много усърдно за решаването на част от проблемите на земеделските производители. Убеден съм, че и в другите ведомства е така. И за момент не съм си помислил за оставка, защото имам много по-важни задачи,свързани с хората", коментира министърът.
 
.


-----------------------------------------------------------------
Само сега спечели смартфон SAMSUNG и още много награди!виж
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/8/13 08:39

    НАПРАВЕТЕ В КЪРДЖАЛИЙСКО ТЪРЖИЩЕ ЗА ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ И ЖИВОТНИТЕ И ТОГАВА ЩЕ ВИ КАЖЕМЕ КАКВО СТЕ НАПРАВИЛИ

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/8/13 14:26

    Ограничете и тоя овца от дясно на снимката.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/8/13 19:09

    do 14.26 toy ot dyasno e koc ako ti e yako dupeto moje i dago probvas nestasnik ta da ti stane veselo

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/8/13 21:35

    до 19:09.ДОКАТО ИМА ОГРАНИЧЕНИ ОВЦЕ КАТО ТЕБ Х.АЭИС ВИНАГИ ЩЕ НИ Е КОЧ .ДА НИ Е ЯКО ДУПЕТО ОЩЕ 25 ГОДИНИ.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.