ДПС в Кърджали ще отбележи 24 години от създаването на регионалната структура на 8 януари. Областният съвет на движението ще награди учредителите. С едноминутно мълчание ще бъде почетена паметта на Яшар Шабан, който почина на 23 декември 2013 година.
ДПС край Арда е създадено на 8 януари 1990 година. Близо 30 човека се събират в къщата на улица "Юмер Лютви" 35, в която тогава живее Бахри Юмер, настоящият областен лидер на партията. За първи координатор е избран Мюмюн Рамадан, а в първото ръководство влизат Бахри Юмер, Мюмюн Емин, Яшар Шабан и Фикрет Яшар.

Междувременно председателят на ДПС Лютви Местан поздрави партийните активисти и симпатизанти във връзка с учредителната на ДПС дата - 4 януари 1990 година. В поздравлението се казва:
Във връзка с учредителната на ДПС дата - 4 януари 1990 година, и на прага на нейния четвърт век поздравявам сърдечно и признателно всички членове, симпатизанти и поддръжници на Партията, всички братя и сестри в България и по света.
Днес ДПС отговорно превръща в политики Програмата си; доказва на всеки български гражданин, който й вярва, последователност и зрялост в управлението на България в съответствие с европеизацията й като стандарти на демокрацията.
Горди сме, че третият мандат на Партията във властта е не по-малко емблематичен от 2001- 2005 г. (Кабинета Сакскобургготски и членството на България в НАТО) и 2005-2009 г. (Кабинета Станишев и членството в ЕС през 2007 година). Сега ДПС носи високата вътрешнополитическа отговорност да възстанови необратимо демократичното устройство и развитие на България, да отстрани завинаги сенките на авторитаризма и силоващината от управлението на държавата.
Това е най-безспорният паспорт за ДПС – зряла либерална партия с национална отговорност и европейска признателност.
Изпратихме една година, изпълнена с политическо напрежение. За нас обаче 2013-та г. не е белязана единствено със знака на катаклизмите и протестите, защото ние в ДПС дори в тях четем болезненото усилие на политическия процес и на гражданското общество да се излекуват от тежките рани, нанесени от четири годишното авторитарно управление.
Желая Ви спокойна и успешна 2014 година в името на още по-силна ДПС! Бъдете здрави и за пример със своята изначална толерантност!
Лютви Местан,
Председател на ДПС

На снимката: хората, които са създали ДПС на 4 януари 1990 година
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/1/14 09:49

    "ДПС надхитри Конституцията. Кой може да си сложи ръката на Корана и да се закълне, че това не е турска етническа партия? Това също е лицемерие, което лошо учи хората и ги отблъсква", анализира актуалната политическа ситуация у нас Стефан Цанев

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/1/14 10:22

    А раните, които вие нанесохте в продължение на 45 + 25 години, как ще ги излекуваме? Г-н агент Павел, ти и агент Сава ще платите за безчинсвата си! Кълнем се в Корана!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/1/14 10:27

    Лекуваш махмурлук и смяташ, че ние турците сме балами! Баламите останаха в ДПС!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/1/14 10:45

    24 години ДПС=24 години културен и интелектуален геноцид

    ОтговорИзтриване
  5. А къде са истинските създатели на ДПС, които не са били доносници на ДС като баш доносниците Сава и Павел ? За да имаш бъдеще в ДПС трябва да си бил доносник на ДС, или да целуваш краката на Доган.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/1/14 11:57

    OSTE OT SAMOTO NACALO POCVA SPIONAJA NO SISTEMATA TOGAVA E TAKAVA CE NYAKOY OT VITRE TRYABVA DA DOKLADVA NO KOY KOYTO E BIL VIV SISTEMATA I ZNAE KAK 1 SPION TOGAVA VIV KIRDJALI E VKARAN SRED ORGANIZATORITE E NAY GOLEMIYA I DO SEGA GOTVEREN MUMUN RAMADAN NO JALKO JE I DO SEGA NIKOY NE IZLEZE I KAJE KAK E DOKAZANO CE E BIL DONOSNIK I LICNO SLED GODINI EDIN OT NAZNACENITE OT DEPS NAZNACEN DIREKTOR KAZVA NA TOGAVASNITE OSNOVATELI OT TEZI 30 SETINA DUSI PONE 5 TIMA ZNAYAT ZA TOVA NO I DO SEGA NE KAJAT I DASE OTIRVEM OT TAKIVA NO ZA JALOST TE SE NAY GOLEMI DEPESARI IGO NAGRAJDAVATE ONUN ALAH BELYASINI VERSIN

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/1/14 14:06

    В България имали партия БСП ще има и партия ДПС,затова мълчете и недейте писа глупости ще свирите на МЕСТАН,ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО МУ ПУКА НА ВАС СЛАДУРАНИТЕ

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/1/14 14:23

    ДО 14:06 ! ПОСТАРАЙ СЕ ДА ПОНАУЧИШ МАЛКО ГРАМАТИКА И ПРАВОПИС ! НЕГРАМОТНА РАБОТА ! "ИМАЛИ" ПАРТИЯ БСП !

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/1/14 16:01

    14:23 ... и като науча граматиката и правописа (като Лютви Местан) после да стана АГЕНТ ПАВЕЛ ли!? :) ))) .... А не, не и не, предпочитам да съм "невежа", но да не доноснича и да шпионирам близките и приятелите си!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен4/1/14 17:11

    Тази партия е превзета от ренегати и криминални! Да му мислят гласоподавателите, дето и те намаляват необратимо!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен4/1/14 18:01

    ДО 16:01 АМИ "НЕВЕЖА" СИ , ЗАЩОТО СЕ ДИПЛОМИРАТЕ С ОНАЯ СИ РАБОТА !

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен4/1/14 19:07

    ДПС вече няма стойност. Тази партия е на ДС и за това е паралелна на БСП.
    АТАКА също е създадена както ДПС от ДС.
    Павел Сава Вергил и.т.н. това са кодовите имена на ДС агентите.
    Бахри Юмер и Мюмюн Рамадан от Старазогорският затвор той също са агент на ДС.
    Ако не пренадлежиш на службите нямаш работа в ДПС.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен4/1/14 20:50

    Koko jalko che vsyaka izminata godina istinata za sazdatelite na partiyata se preinachava. Koyto e zabravil ili iska da se zabravyat istiskite imena na pirvite, koito se boriha sas tsenata na jivota si i jivota na semeystvata im, v onezi strashni dni na 1989 godina nyama kakvo poveche da se kaje. A na sega deystvashtoto rikovodstvoto shte kaja samo edno gubite samo glasove sas onova, koeto v nastoyashtiya moment pravite. Az sam edna ot svidetelite na pirvite tayni streshti, spomena mi e jiv, nezavisimo ot fakta che byah dete. Imenata i litsata mi sa zapechatani v saznanieto. Ideyata be samo edna da varnem nasilstveno izzetite ni imena, da varnem pravoto si na svoboda za ravnopostavenost, da predpazim religiyata si i vsichki onezi prava kato ravnopostaveni grajdani na BG i t.n. Togavashnite sazdateli i rakovoditeli na DPS se boriha edinstveno i samo za ravnopravieto na onezi, koito byaha oshteteni, zapaziha dobriya ton v Regiona, balansa mejdu turtsi i balgari beshe postignat. Eto tova be ideyata. Sega vsicho e vlast i jalka borba za nadmoshtie. Zabravihte mnogo neshta, no problema si e vash. Samo na izbori otnovo ako pochukate na chujda vrata ne se ochudvayte, zashtoto lichno az porasnaloto veche dete shte vi zatvorya bezsramno vratata. E vsyako neshto se zaplashta. Tuk stava vapros edinstveno i samo za gordost i dostoynstvo. Sledovatelno ne bih dopusnala nyakoy da potipka dostoynstvoto na lubimite za men izstradali ot onzi starshen period roditeli, no borilite se za tova sega da bidat izpolzvani ot novoizlyupilite se depesarcheta....Yaziklar olsun hersheyi bir anda yikabildiniz.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен4/1/14 21:53

    ДО 20:50. НАПИШИ ГО ОТНОВО , НО НА КИРИЛИЦА . ВЪОБЩЕ НЯМА ДА СЕ ТОРМОЗЯ ДА ТИ ЧЕТЯ ГАРГИТЕ !

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен5/1/14 01:06

    дпс е Противоконстационна партия от доносници и минетчий ! Същите тия зурни сменяха имената на тия баламите дето сяка година хварлят гласа си за дпс ! На тия тарикати им трябват балами и за тва ги ебават с тютюна ! Някой от баламите се направиха на умни и отидоха в герб ама и там изядоха Гамбъра и си останаха АМСАЛАЦИ ! Язък !

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен5/1/14 12:34

    Сега се сетиха да почетат Яшар Шабан. Този честен и почтен човек, мир на праха му, 20 години бе в немилост пред ДПС, никой не му помогна, когато имаше нужда. Сега е лесно да го прочетеш. Къде беше на тази дата Местан. Лижеше СДС, защото мислеше, че там е далаверата, а после се ожени втори път по сметка и зае мястото на тъста си Хасан Али като народен представител, какъвто никога не е бил по смисъла на тази дума.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен5/1/14 15:26

    dps vece ne staroto dps sega vecesa nay golemite kradsi i agenti kato halil bekir kmet ot perperek sled nego idvat nay golemite ribi akuli ako dps e v parlamenta BILGARIA niamadase opravi.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен5/1/14 19:10

    Не на настоящите от дпс ръководители!Те са интересчии,
    а не като предишните,които наистина се бориха за права
    и свободи на всички.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.