"Не очаквайте България да бъде сред "ястребите" в Европейския съюз (ЕС) по отношение на Русия. Ние ще се опитаме да бъдем глас на разума и на търсенето на политическо решение", това казва лидерът на БСП Сергей Станишев в интервю пред „Труд".
Станишев, който е роден в Украйна, заявява още, че българската позиция най-много се доближава до тази на Германия. Станишев не крие, че на заседанието на Националния съвет на БСП в събота е имало тричасова разгорещена дискусия по темата "Украйна". "Когато говорим за нашите избиратели и тяхната позиция, да си представим една хипотетична картина - етническите турци в България не се представляват от национално отговорна партия като ДПС, а изведнъж се появи политически субект, който се ръководи извън България от друг център и се прави референдум на подобна тема в Кърджалийска област. Ние мислим ли за тези последици?! Затова смятам, че в нашата позиция за ситуацията в Украйна се опитваме да погледнем на проблема в дълбочина. Очевидно е, че в Украйна имаше много рязка смяна на властта, част от нея не протече по най-легитимния начин", твърди лидерът на БСП.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

67 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/3/14 20:52

    Ашкулсун и на двамата

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/3/14 20:53

    Нерде Ямбол, нерде Стамбул, Сергей Ефенди. Неуместно е сравнението. Все едно на Бойко Борисов да му обясняваш общото между Винету и "Чичо Томовата колиба". Тъпо изказване на лидера на БСП.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/3/14 20:53

    НЕ СЕ ПОНАСЯ ТОЯ...,А ДА СЕ КОМЕНТИРА...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/3/14 20:55

    Ако такива като Касим Дал бяха на важни позиции за турците и ако турците в България им вярваха, сега Ердоган щеше да говори в Меджлиса за референдума в Кърджалийско, който е бил подкрепен от 80 на сто от населението за приобщаване към Турция. Радвайте се, братя българия, че ДПС го има.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/3/14 20:55

    ДПС е отговорна... "партия" единствено към дълбоките джобове на нейната върхушка,които трябва винаги да са пълни с откраднати пари. Всичко останало е ала-бала.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/3/14 20:56

    Станишев е слънчасал. Тон за референдум ли дава или играе някаква сложна игра. Предател.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/3/14 20:59

    Нека да има референдум ...народа да си каже последната дума !

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/3/14 21:01

    ТЪ ПЪ НАР ! НЕВЕРОЯТЕН СИ ! БЕЗ МОЗЪЧЕН! ПЕТКО ПЕТКОВ ОТ ЛЯСКОВЕЦ Е ЦВЕТЕ СПРЯМО ТЕБ!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/3/14 21:09

    ВЪРХУШКАТА НА ДПС СА ДС ДОНОСНИЦИ .ТЕЗИ ХОРА СА СИ ПРОДАЛИ СОБСТВЕНАТА СИ ВЯРА МАЙКИТЕ СИ БАЩИТЕ СИ БРАТЯТАСИ КОЕТО Е НАЙ ЦЕНОТО НА ТОЗИ СВЯТ ЗА ЕДНА ДОНОСНИЧЕСКА ЗАПЛАТА ОТ ОКОЛО 85 ЛВ. НА МЕСЕЦ ТА БЪЛГАРИЯ ЛИ НЯМА ДА ПРОДАДАТ ЗАЩО ВСИЧКИ ДПСАРИ ПРЕХВЪРЛЯТ ОТКРАДНАТОТО ОТ БЪЛГАРИЯ В ТУРЦИЯ.МОЛЯ ЗА КОМЕНТАР.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен18/3/14 21:12

    20:55 І Само ДПС ли крадна бе националист такъв. Я иди да си гледаш мача...немам думи...много националисти бря в този наш Кърджалийски сайт. Що не дойдете да живеете тук и ще разберете колко много се разбираме етносите. Като гледам моята комшийка и тя беше в Народното събрание депутат от ДПС, страшно много е крала, няма що. Не е лошо да отидете и да видите колко скромно живеят. Нямат кола, апартаментът им е от 40 години. Я ми кажи националист как да ти повярвам. Айде Чао, че от вашите националистически писаници ми се приспа. Лека и спокойна нощ!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен18/3/14 21:22

    referendumi da ima v Kurcali.eu e nai- dobre za mestnia bg narod. na vseki 6 mesetza po edin referendum pone. taka savsem seriozno i otgovorno vseki chovek ot bg naroda si kazva mnenieto po opredeleni mnogo vajni vaprosi za mestnoto razvitie na mestnia narod v savremieto. Ta da jiveyat horata s radost jivota si, da izgrajdat obstojelani ot mestnite hora proekti, da si gi poddarjat s merak. s referendum mogat svesten sadia da si izberat. s referendum mogat fabrika za bukluk da si izgradyat. s referendum mogat da otsviryat ludata bg centralna administracia i da i pokajat barzo cherven karton kato mnogo bavi topkata.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен18/3/14 21:24

    И тоя се нарича политик, съвсем се оля, не трябва да му се дава повече власт на това недоразумение, какъв референдум в кърджали бе, ти луд ли си.Всяко нещо си има граници, но този/не искам да му споменавам името/ премина всичките, и ако има Кърджалийци да гласуват за него, сърдете се на себе си.

    ОтговорИзтриване
  13. Нека да има референдум ...народа да си каже последната дума !

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен18/3/14 21:32

    Язък бе, Станишев, съвсем си изтрещял. Крим е автономна област. Как може да сравняваш Кърджали и Крим? Кърджали е бг град и такъв ще си остане в рамките на страната.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен18/3/14 21:32

    Другарю Станишев, ти си по зле и от Босия, замълчи, кради и не приказвай глупости, чайка ти е изпила мозъка, каква връзка правиш с Кърджали и Крим, сигурно защото започват с една и съща буква, то за повече и не знам дали можеш.
    От комунисти нищо добро, до вчера ги прекръствахте, сега сте дупе и гащи. Някой пита ли ни нас българите в Кърджали дали да прекръствате приятелите и комшиите ни, пита ли ни как се чувствахме ние след това абсурдно решение на комунистите, сега не се опитвай другарю Станишев пак да ни вкарваш във филми от миналото. Отречи се от Казаното и не споменавай повече Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен18/3/14 21:44

    i zasto da nyama referendumi v Kardjali?:-)))))))))
    zabraneno li e na bulgarskia narod da ima referendumi v Kardjali?:-)))))))
    chasten rezervat s chasten divech li e na Stanisheva i Mestana region Kardjali?!:-))))))
    Uspeh Galatasaray!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен18/3/14 21:46

    triabva da ima referendumi zialata provinzia da se otdeli ot sofiyskoto-bg robstvo.shom vaji zakona vsishcko za sofia i vsishcki za sofia.referendum i da se otdelim ot tazi skapana,kradliva,rasistka dirjava

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен18/3/14 21:48

    da jiveee bideshtata ni avtonomna oblast trakia s stoliza kirdjali g-n stanishev

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен18/3/14 21:50

    i mnogo bilgari shte doydat v novata avtonomia i triabva da razberat politizite shce sofia ne eeeeeeeee bilgariaaaa

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен18/3/14 21:52

    nashia brat sergey stanishev ne e slinshcasal,napilno e prav.neka ima referendum i Naroda da si kaje tejkata duma

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен18/3/14 22:08

    А бре Станишев -какъв референдум за автономия на Кърджали. България е в Евросъюза, не е нито в Украйна нито в Швейцария, където могат да се правят референдуми за автономии. Що плашеш българите?

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен18/3/14 22:18

    haha...:-))))))
    dps e otgovorna turska partia v Bulgaria! - da darji zdravo v zandana na bsp bg narod v region Kurcali!
    zabraneni sa referendumite na bg narod v region Kurcali! :-)))))
    Dur!

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен18/3/14 22:36

    Куцо, кьораво,сакато,неграмотно в БГ-неистов стремеж към властта.Осъзнали,че властта предполага блага и разпределението им от властимащите.Само не осъзнали,че навсякъде в другите държави избират вече богати,отговорни,утвърдени с качества политици.Още през 1848-ма година в "Принципи на икономическата теория" Джон Ст.Мил поставя под съмнение вярата в действието на "невидимата ръка"на пазара в организирането на личните "обществени интереси".Разпределението на богатството зависи от традициите и обичаите на обществото.ПРАВИЛАТА,определящи РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО на богатството са такива,КАКВИТО ГИ ПРАВЯТ МНЕНИЕТО И ЖЕЛАНИЕТО НА ХОРАТА,най-вече на УПРАВЛЯВАЩАТА ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО и са твърде различни през отделните векове и различните страни".Не искам партии,искам личности-знаещи,можещи,специалисти,мислещи за благото на народа и страната си.Аман от псевдополитици,политиканстващи,платени журналисти,продажници,аман от "велики"!

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен18/3/14 22:44

    И за на Моника п.....а ще има референдум мишок !

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен18/3/14 22:46


    Правим референдум, и искаме помощ от турция. Влиза братската натовска воиска и готовооооо............Заплатата става 1200лева, пенсията 1000 лева.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен18/3/14 22:51

    червиите да ви изядат

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен18/3/14 22:56

    evropa iska da ima dirjava s ime trakiaaaaa s ziala ujna bg,girzia,makedonia,dobrudja vliza v rumunia a bg ostava samo sofia s oblasta si...sofia mnogo dobre znae i zatova gleda da krade ot provinziata i nishto ne se investira..tam otivat neshtata bratia turzi,bilgari,romi,girzi

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен18/3/14 23:06

    vmesto da se razvivame nie sme na tova nivo blagodarenie na dps i bsp http://vbox7.com/play:6618abe3b8

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен18/3/14 23:11

    vie turcite tova li iskate? kva e tazi omraza kam balgarite

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен18/3/14 23:23

    Stanishev efendi, za Karjali yok kahir.
    Back burda - Rodinata ti Ukraina! Vij tam, ako mojesh nesto da pomognesh na Klichko - v Ukraina - stom si takav unak babait!

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен18/3/14 23:28

    a? refendum v Kirjiali?sakin! nikav pat!
    koia krava ste ostane da raboti v Vulgaria za 130 euro na mesec?
    shi izbyagat kravite v Ellada i Turkyie.

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен18/3/14 23:33

    В неделя идва Б.Борисов да кандърдисва Кърджалийците да искат реферандум за автономия Кърджали или Румели. И да видим какво ще каже народът.

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен18/3/14 23:37

    Штом за всеки проблем на българите са виновни турците веднага РЕФЕРЕНДУМ и да се отделим и тогава щте видим кого щте обвиняват българите

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен18/3/14 23:41

    Чак от трибуната на парламента обвиняваха бг политиците турците,еди какви са били и т.н..турците са пчелите на бг и от 24 часа-25 часа се трудят.много злоба и омраза се събра в последните години

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен18/3/14 23:45

    Местан и Станишев са умни,знаещти и можещти политици и другите политици им завиждат просто

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен18/3/14 23:50

    Ideqta e dobraa neka se napravi neshto po viprosaa ...

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен19/3/14 00:02

    Ние Българите от Кърджали искаме да се присъединим към Турция тя е една могъща държава и ще ни осигори спокойни старини
    Стига сме робували на такива гьотверени като СерГея
    Знам че много Българи ще ме псуват , / най вече пенсионери комунисти/ но това са хора които не са се осъзнали не са разбрали че тяхната партия е продала страната

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен19/3/14 01:05

    Нека има референдум, не вярвам турците да гласуват за присъединяване към Турция, щото Кърджали ще е утайката на Турция..

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен19/3/14 07:27

    ОСТАВКА ГЛУПАК

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен19/3/14 07:28

    А ,АКО СИ ПРЕДСТАВИМ ЧИСТО ХИПОТЕТИЧНО , ЧЕ ТИ ГО НАЧУКАМ В ПРОДАЖНАТА ПЕДЕРАСО-УКРАИНСКА МУЦУНА !?
    ПИДАРАС НЕДОДЕЛАНЙЫ, ТВОЮ МАМУ УКРАИНКУ В ЖОПУ ВЫИБУ, БЛЯДЬ !

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен19/3/14 07:40

    Долу БСП ! Оставкааааа

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен19/3/14 07:59

    Само РЕФЕРЕНДУМ и самостоятелност от СОФИЯ и БГ,и нема да им робуваме вечно

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен19/3/14 08:01

    SHTE VA IZBESIM KUCHETA MRASNI PREDATELI cherveni

    ОтговорИзтриване
  44. Анонимен19/3/14 08:02

    ABE EI PAK PALITE NARODA HERVENI OT GLAD SHTE UMORITE NARODA EI

    ОтговорИзтриване
  45. Анонимен19/3/14 08:44

    Този идиот трябва да бъде подведен веднага под отговорност за даването на тон за референдум за овтономна турска област Кърджали Тоя изрод е готов на всичко за да бъде на власт с подкрепата на ДПС.Този украински гадняр няма място в българската политика ,след като сравнява политиката и събитията в автономна областкрим с Кърджали.Този неудачник плаши българския народ с прищявките на ДПС

    ОтговорИзтриване
  46. Анонимен19/3/14 09:21

    Tur4in sam at balgaria , no nikoga ne iskam kardjali da se saedini sas turzia zastoto nie sme turci ot balgaria ,i nasata kultura e savsem razli4na ot taya na turziya.....

    ОтговорИзтриване
  47. Анонимен19/3/14 09:31

    Стига с това Кърджали писна ми вече ...

    ОтговорИзтриване
  48. Анонимен19/3/14 09:40

    В чата много се е писало за референдум! А задавали ли сте си въпросът, от къде ще дойдат парите за референдум?! То и аз искам много неща, но нямам пари за тези работи, които ги желая. Също съм на мнение, че трябва в политиката да влизат материално обезпечени хора, а не нямащи нищо и след това грачат ли грачат да останат за по-дълго, за да могат да се облажат още повече. Мисля, че ме разбрахте, какво искам да ви кажа. Видиш ли някой, който да вика в парламента, това е незадоволен материално политик...Уууууууу?????!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  49. Анонимен19/3/14 09:40

    към братята турци!
    Ние българите също искаме референдум - национален, по въпроса да останат ли в България - турците и др. мюсулмани. Познайте какъв ще бъде резултата от референдума. И след референдума следва - кой от където е дошъл. Турците приключват гостуването и се връщат в майка турция.

    ОтговорИзтриване
  50. ХАСАН19/3/14 11:02

    09:40 ПЕДЕРАС такъв.Никаде няма да ходим и ще множим тука и за пук на боклуци като теб ще гласуваме под строй за ДПС и НПСД !

    ОтговорИзтриване
  51. Анонимен19/3/14 11:35

    Как е възможно това сравнение с Крим - този прост украинец да не идва в Кърджали - Глупако СерГей ти разруши столетницата никога повече БСП -поне докато ти си там!!! Боклуци правите ни на маймуни и Турци и Българи!!!!

    ОтговорИзтриване
  52. Анонимен19/3/14 11:40

    9;40 абе плъх колко сте българите в БГ.че ще правиш референдум да гониш другите..бачкаш като роб за стотинки и плащаш тока,водата,и социалните придобивки на циганите..по бетер сте от турско време..я си трай по добре..Да живее Циганистан

    ОтговорИзтриване
  53. Анонимен19/3/14 11:40

    Ако това е политик, аз съм космонавт.
    Знаехме, че си глупав, но не и че си луд!
    БСП/БКП да се освободи бързо от такива зомбита, като този Станишев и мнооооооооооого други глупаци.
    ПРЕСТЪПНО И БЕЗОТГОВОРНО ГОВОРЕНЕ.

    ОтговорИзтриване
  54. Анонимен19/3/14 11:50

    Аре стига с това турци-българи бе смачкани комплексари тук винаги ще си живеем мирно - полза имат само КРАДЛИВИТЕ политици от напрежение - кога ще ни дойде акъла на всички и заедно ги изметем!!!

    ОтговорИзтриване
  55. Анонимен19/3/14 12:49

    Браво на Станишев за идеята.Време е в Кърджали да има референдум за автономия.Да се отделим от софийските олигофрени пък после да си минем към майката Турция.Сега остана само да ни посъветва как да процедираме- с бунтове и революция или да потърсим помощ отвън. Турция за разлика от България е цивилизована държава и ще ни приюти въпреки,че си имаме ДПС и болни мозъци като оня с байряка.

    ОтговорИзтриване
  56. Анонимен19/3/14 12:58

    Амсалаци!!!

    ОтговорИзтриване
  57. Анонимен19/3/14 13:21

    .... HEEEEY PROST UKRAINETS UKRAINA GORI V UKRAYNA IMA VOYNA Tİ PROSTAK DAVAŞ AKIL NA BILGARİYA... İDİ NAHUY BLYAD........OTİVAY V UKRAINA TAM DA OPRAVİŞ PROSTAK SERGEY......... PAŞYOL Tİ NAHUY BLYAD........

    ОтговорИзтриване
  58. Анонимен19/3/14 14:22

    Нека има референдум, не вярвам турците да гласуват за присъединяване към Турция, щото Кърджали ще е утайката на Турция.После сами ще ни помолят да се присъедянават към нас.

    ОтговорИзтриване
  59. Анонимен19/3/14 16:18

    ei sega da kajem na kmeta, popa i muftiata - i ste saberem nujnoto za bg referendum chabodjak.
    horata v region Kurcali sa tolerantni i s visoka kultura, uvajavat, zachitat mnenieto na vseki chovek ot bg naroda i ot drugite narodi.
    ama ...aman ot tova sofiiskoto bg robstvo na centralnata bg administracia! nito iskat da chuvat, nito iskat da gledat, nito za dialog sa gotovi!
    nito ochila slagat, nito sluhovi aparati slagat, nito prevodachi vzemat. nito na psyhiatri otivat.
    napravihme gotov hubav asfaltov pat za Makaza predi 7 godini. ot 18 godini chakame otvorena linia za tozi udoben za bg biznesa transporten koridor. okolovrastno shosse oste nyama zapochnato daje, zaradi ludata i kradliva, nenasitna alchna bg centralna administracia, deto darji na sindjir bg narod s minimalni zaplati 130 evro na mesec.

    ОтговорИзтриване
  60. Анонимен19/3/14 16:53

    Stani6ev ti si edna gadna Mi6ka

    ОтговорИзтриване
  61. Анонимен19/3/14 19:53

    В нормална държава за тези думи тоя отива в затвора.Но и това ще стане!

    ОтговорИзтриване
  62. Анонимен19/3/14 20:10

    Референдум ,ама...............данестанем втора Анадола после........Щото май-май натам върви работата.Пък в анадола нали знаете как живеят.Не е Бурса,не е Измир.И няма да е 1200лв заплатата,нито 1000 лв пенсията.Ма пък ако ви се рискува..........в Германия и другите бели държави чакат още слуги........колко му е........

    ОтговорИзтриване
  63. Анонимен19/3/14 21:17

    И като се проведе референдум за Кърджали, какво очакваш бе Сергей, ти вярваш ли в народа на България? И какво значи "Добре че ДПС е отговорна партия"? Щото иначе какво ще стане, доразвий "мисълта" си!

    ОтговорИзтриване
  64. Анонимен20/3/14 09:02

    до 9:40 часаІ Много оси в този сайт бе ! Тези, които не живеят в града ни и те лаят ли лаят. Нема да ви мине номера. Турците са родени в България. Пишете, пишете на 25 май т.г. ще ви светне лампичката. В Турция местните турци им казват "гяури". Тук в БГ националистите им казват да си ходят в Турция. Прости изказвания, които няма как да хванат дикиш. Светът се промени. Европа се промени. Живеем в 21 век. А що се отнася до Станишев. Да различен е той от националистите и затова плият ли плюят в чата. МЕСТАН И СТАНИШЕВ СА УМНИ, ЗНАЕЩИ,МОЖЕЩИ!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.