„Защо, дъще, защо! Защо се върна от Германия? Какво толкова търсеше тук? Смъртта ли?", тези въпроси задава ридаейки майката на Джейлян. Тя се върна в неделя призори от германския град Касел, а в ранния следобед погреба дъщеря си и внучката Джейда.

Кой е Мерт

Мерт е 18-годишен, ученик в местната гимназия по тютюн. Отзивите за него в Джебел са по-скоро противоречиви. Грамотно, много интелигентно момче, но разглезено. Почти не е посещавал учебни занятия през последните две години. Класната му съобщавала на майката за всяко негово отсъствие от училище.
Майка му Шукрие Мехмед работи в Бюрото по труда. Не познава баща си, никога не го виждал и не е общувал с него. Младите хора в Джебел казват, че не е разполагал с много пари, но от малък е правел каквото си иска. Ходел по заведения, ползвал е наркотици, като се съмняват, че освен марихуана и хапчета, при възможност е смъркал и кокаин. Фен на рап музиката и най-вече на легендарния Тупак. Компютрите също са му били страст. Не отказвал услуги когато е ставало въпрос за преинсталиране на програми, инсталиране на игри и т.н. Умът му бил остър като бръснач. Забъркал се е обаче в няколко грабежа. Към момента на двойното убийство е бил в пробационен период за извършен обир на пари и стока от хранителен магазин в Джебел. Съсед на убитата Джейлян.

Двамата са били приятели, но не са били в интимна връзка.

Джейлян го е приемала като по-малък брат и го е допускала в дома си много често. Там Мерт си играел с дъщеричката на Джейлян- Джейда и още едно съседско дете на същата възраст-Байрям. Инсталирал е игри на компютъра на Джейлян, поправял го е когато е имало проблеми. Често взимал двете деца – Джейда и Байрям в скута си и играел с тях часове наред.

Коя е Джейлян?
 
Джейлян се е омъжила много млада и станала майка на 17 години. Преди няколко години се разделили с бащата на детето й. Напуснала училище преди да завърши основно образование. Живяла е в Германия с родителите си, но в крайна сметка се е завърнала в Джебел. За разлика от Мерт тя е била почти неграмотна, много трудно пишела и четяла, както на български, така и на турски и немски. Не е работела, разчитала е на средства от родителите си, които работят в Германия. Имала е няколко краткотрайни любовни връзки през годините откакто е разведена с бащата на дъщеря си, но в никакъв случай не толкова фатални, че да служат като мотив за убийство. Напоследък нямала сериозна връзка, въпреки, че била лудо влюбена в местен младеж.
Според една от най-близките й приятелки

причината  за убийството са парите, които Джейлян е получила предната седмица чрез „Уестърн Юнион" от чужбина.

Необяснима е обаче жестокостта с която е съсякъл телата на жертвите си.
Говори се за сума от порядъка на няколко хиляди евро, които са й били преведени като детски надбавки от социалните служби в Германия, тъй като детето е родено там и родителите й им били уредили документите-нейните и на малката Джейда. Познатите й са очаквали тя да замине за Германия, но се случило нещо много неочаквано – на 15 април тя предприела пътуване за Англия с нейна позната, която й купила билета и й казала, че й е уредила работа там. За пътуването Джейлян не е споделила с никого, но се върнала още на 17 април и тогава казала на приятелка, че нещата не били такива каквито й казали, и че и родителите й се разсърдили, че заминала за Англия, а не при тях. Момичето което е платило разноските на Джейлян за пътуването е много близка приятелка на задържания за двойното убийство Мерт.

Най-близката приятелка на Джейлян:

„Джейлян ми беше повече от приятелка, имах я като сестра. Имам дъщеря на възрастта на Джейда, ние четирите бяхме непрекъснато заедно", споделя през сълзи пред 24rodopi.com Мерджан Байрям. Тя обаче категорично отхвърли версията за любовен триъгълник или каквато и да било любовна връзка като мотив за жестокото убийство на 24-годишната Джейлян и малката й дъщеричка Джейда , чиито трупове бяха намерени в събота сутринта в квартирата им в град Джебел.
По думите на Мерджан Мерт е бил близък с Джейлян, но само в границите на приятелството. Той често е гостувал в дома й, поправял домашният компютър, инсталирал игри за малката Джейда. Мерт бил изключително любвеобилен с Джейда и е прекарвал часове в игри с нея и друго съседско дете. Вземал е децата в скута си и те никога не скучаели с него. Изключително умно, грамотно и интелигентно момче. Съседката на Джейлян, която също често била гостенка в квартирата с малкия си син даже му правела забележки, че той е голям за детски игри, но Мерт отговарял, че много обича да си играе с двете деца и така се разтоварва.
За никого в Джебел обаче не било тайна, че Мерт ползва наркотици. Той бил често надрусан.
„Последно с Джейлян се видяхме в понеделник през деня. Аз имам малък магазин за дрехи и тя дойде при мен да мери една рокля. Беше много хубаво облечена, гримирана както винаги и весела. Тя много обичаше живота, ходеше по дискотеки, когато можеше, винаги около нея имаше млади и весели хора. Снощи (събота – б. р.), когато се явих пред полицията на разпит, те говореха, че Джейлян може да е убила дъщеря си и после да се е самоубила. Това е пълен абсурд! Аз днес (неделя – б. р.) видях и двете тела, когато се извърши ритуалното къпане преди погребението. Целите бяха нарязани и най-вече по лицата. Кой се самоубива по този начин? Джейлян никога нямаше да посегне на живота си, прекалено много го обичаше. Но дори и да беше направила такова нещо, съм повече от сигурна, че нямаше да пипне с пръст дъщеря си, щеше да я остави да я гледат или нейните родители, или бившата й свекърва, а самата тя да се нагълта с лекарства, например", категорична е Мерджан.
На въпрос на 24rodopi.com как така не й е направило впечатление, че 5 дни приятелката й не се обажда, Мерджан заяви, че през това време е била в Турция за стока за магазина си. Прибрала се късно през нощта в петък. В събота сутринта както всеки ден отишла на работа. Малко по-късно при нея се появила съседката на Джейлян и разтревожено й съобщила, че повече от 4 дни няма никаква вест от нея, нито някой влиза или излиза от жилището й.  Мерджан й казала, че Джейлян е мислила да заминава в чужбина и може да е тръгнала на път. Но и двете отхвърлили този вариант веднага, първо защото познавали добре приятелката си и знаели, че тя няма да предприеме такава крачка без да им съобщи и да си вземе довиждане с тях. Съседката споделила, че крушката у тях свети денонощно, а балконската врата стои отворена. Тогава двете решили да отидат до жилището й. Друг съсед влязъл през терасата в кухнята, но още като бутнал балконската врата, отвътре се разлетели огромни мухи и той веднага излязъл по обратния път от жилището и викнали полиция.
Според Мерджан приятелката й Джейлян и малката й дъщеря са станали жертва на обир. Дни преди да „изчезнат" двете, Джейлян е получила голяма сума пари чрез "Уестърн Юнион". Предполага се, че сумата е получена от Германия и за детски надбавки за дъщеричката й, тъй като родителите на Джейлян са уредили документите им за получаване на социални помощи от Германия. Мерджан не знаеше точната сума, но познати от градчето й казали, че са видели Джейлян с голяма сума пари в портмонето, когато пазарувала в тамошен супермаркет. Хората говорят за сума от

около 5 000 евро.  Няма начин Мерт да не е знаел, че в дома й има доста пари.

Как така обаче никой нищо не чул, когато са се извършвали убийствата, а това е панелен блок, където като кихнеш и се чува, чуди се Мерджан.
„Нормален човек не може да извърши такова зверство, повярвайте ми. Разбирам да ги е убил с по един удар с нож в сърцето, да вземе парите и да изчезне. Неее, той ги е обезобразил буквално с брадва. Сякаш си е отмъщавал за нещо. Вратлето на Джейда беше разрязано от ухо до ухо. Лицата им бяха неузнаваеми, нямам думи да опиша това, което видях", споделя потресена Мерджан.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

45 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/4/14 13:55

    a znaete li 4e Hasan,vuj4oto na mert,tvardi 4e mert ne e vinoven
    4e tq,ceylan,4e e kurva,sama e vinovna
    i toi trqbva de sa nakaje,da se izhvarli ot grada pederasta
    da mu se otneme vsi4ko kakvoto ima

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/4/14 17:43

      Pulni gluposti govorish v momenta nikoi ne zashtitava mert dneska govorih s vuycho mu toi daje neiska da cuva za nego oshte predi 7 meseca mert e ograbil zavedenieto mu ot togava nasam za tqh mert ne syshtestvuva takache s luji i prazni gluposti nedei da govorish dano mert da gnie v zatvora i tfa e

      Изтриване
  2. Ники-Агента28/4/14 14:01

    Аз ще разкрия случая! всяка вечер обикалям с колата из Джебел и знам къде и какво правят хората в града. Ангел ме научи на всичко ! Ще науча какво става в РПУ Джебел обаче Ангел не ми дава колата че е бил на лов.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/4/14 14:03

    izvinete no djeylqn ako e kurva to vsicki ste pravqt taka NE SAMO MERT ! No mnogo mi e qt sto obiva malkoto dete :(

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/4/14 14:09

    те и на хасан помака синовете са наркомани

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/4/14 17:45

      Tfa sa pulni gluposti qvno mnogo mu zavijdash na toq covek che taka dago opluvash jalko e za teb shtot i tisi s bolen mozuk

      Изтриване
  5. Анонимен28/4/14 14:11

    тя се омъжи когато беше на 15 ...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/4/14 14:12

    kakvato i da e bila ceylann mir na praha imm ...Stava vipros za brutalno dvoyno ibiystvo dojivotna prisida ...kraino vreme e veche tozi bokluk da si tarpi posledstviyata zaedno s svoeto semeystvo .....I kak taka shte priznae neshto ako ne e izvirshil ..sam e priznall ce e iskal da zemi samo parite nikoi ne moje da kaje neshto bez da go e napravill ...Nadqvam se nai skoro vreme da se nakajee ..

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/4/14 14:17

    Има работа и то много работа за супер професионалисти като не се изключи коя е тази която й,купила билет за Англия ,къде са отишли ,при кого ,кой и обещал работа ,защо се върнала след два дни ,а другата останала ..Самопризнанията ,може да са в погрешна посока ,както във Варна с Валя .Разследващите задължително да са не политически обвързани .а не ,като, "тука има ,тука нема "

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/4/14 14:18

    след 5-6 години ще излезе от затвора като Джунейт от Кърджали

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/4/14 14:18

    Ujasssss a momıcheto zashto se zanımava s takıvı momcheta ne mı e qsnooo :) hem znar kuf e Abe nz jal mı e za detenceto :) koıto sı go tarsı go namıra....

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен28/4/14 14:19

    Nito edin ot tqh da ne ostane v Djebel...da se mahat vsichki do edin...!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен28/4/14 14:23

    28/4/14 14:18 tocno taka na nego 8 godini i nqkolko si meseca tova mu e presidata zashtoto nqmashe godini ... no tozi ima ili shte mu pomognat pak Hasan i Maika mu da se izmakne ili 5-6 godini i pak shte izlezne na svoboda ..

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен28/4/14 14:31

    И най- голямата курва да е била- Никой не заслужава такава смърт. Всеки сам решава как да изживее живота си, но да посегнеш на чужд живот, а още повече на детски- ето това вече заслужава Смъртно наказание!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен28/4/14 14:39

    tozi Mert zaslujava nyakoi da reje malko po malko ot nego za da ispita bolkata koyato e prichinil na maikata i detenceto.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен28/4/14 14:39

    Събудете се Джебелчани.Време е да изгоним от града целият род на този убиец,начело с майка му ,Хасан и неговата жена която навремето се чукаше с всеки

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/4/14 17:48

      nedei da opluvash drugite hora be tapak kak nete e sram qvno mnogo mu zavijdash che takiva gluposti da govorish qzik

      Изтриване
    2. Анонимен28/4/14 18:06

      Subodetese hora neka se sabudim i da izgonim vsicki zavistlivi kopeleta kato tebe i posle davi nadupim i ebem dokato ni omryzne

      Изтриване
  15. Анонимен28/4/14 15:15

    Ami djebelchani dahoha vlast na gerb i na toq gerbajiya hadan ne ubijdayte pomacite s tova jalko podobie na chovek.prostak kak ne go e sram bil nevinen kade e priyatelkata ot angliq da ne sa bili zaeno s mert

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен28/4/14 17:21

    Toq hasan dane si misli drugite hora kvosa pravili a dasi misli za negovte kvisa I toy kakto si govori bez dasi misli kaktosi mislq I toy se ide pri tiq nevinovni te hora

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен28/4/14 17:30

    Trqbva dagi ubiem ne dagi izgonim ot grada djebelcani day dase sabudim veche I dago napravim kakto toy e napravil

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен28/4/14 17:53

    MOLYA procetete hubavo napisanoto ot mene. Ta nali govorite hasan tova onova kazal. TA nali licno az govorih sys nego. Te cyaloto semeystvo sa vdignali ryce ot Mert zaradi krajbite koito e vyrshil vyv tyahnoto zavedelnie. Sedite si tam pred pc to i vi e super lesno da si vyrtite intrigite i da si hvyrlate izlishnite kompleksi tocno tuk??? Mnogo vie lesno da govorite koy kakyv e bil. Licno se poznavam sys sinovete na Hasan i sys hasan. Vinagi pomagat na hora vyb nujda. Pyk za po golemiyat mu sin nyamam dumi. Toy e zlaten nyama si nikakva rabota sys izlishni hora kamu li treva. Ta tova momche ne pushi cigara ne upotrebyava Alkohol. Poshete si komentarite po temata ne izlishni gluposti.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен28/4/14 17:56

    Koi shte ubivash be tapak danesati ebali mailata ili jenati che da govorish takiva gluposti

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен28/4/14 18:08

    Trqbva da izgonim vsicki zavistlivi hora ot dzhebel kotio samo obijdat drugi hora i govorqt pulni gluposti taka shtese opravi tozi grad

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен28/4/14 20:37

    NE SE PRITESNYAVAYTE TOZI DEBELAK ONZI OTGORE GO E NAKAZAL...........PREDI DA PRAVI KOMENTARI BIRVO DA ZAPOCHNE OT SEMEYSTVOTO SI.........NYAMA SMISAL DA GO GONIM OT DJEBEL TOY SAM STE IZBYAGA............MNOGO OT ISOKO GLEDASHE..............PRODADE KOLATA SI POSLE JEN........TA SI.......POSLE SE DOSESHTAYTE......

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен28/4/14 21:02

    molq ne otklonqvaite temata s svoite kompleksi za drugite hora qvno tesa dostignali mnogo poveche ot tezi koito vas

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен28/4/14 21:04

    onzi debelak neznam koy e no ot gnevati kym nego razbiram che mai ti e e.. maikata i se e izprazniv v ustata na jena ti che dagovorish taka za nego a pyk znaelise moje i oshte dagi e.. zaedno a ti dasi nqmash haber ot slucvashtoto se jalko mnogo kazvahami che v dzhebel ima mnogo zavistlivi hora no neim vqrvah no ot tuka vijdam che naistina mnogo sa ili e samo edin koito daje nemu stiska dasi kaje koy e a se krie pod anonimen i opluva uspeli hora

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен28/4/14 21:07

    PO VASITE RAZSAJDENIYA,TO TRYABVA I MAYKATA NA DJEYLAN DA YA NAKAJETE. I TYA TAKA LI E VAZPITALA DASTERYA SI ?ZASTO SA YA OMAJILI TOLKOVA MALKA,ZASTO SA YA OSTAVILI V BG SAMA?ZASTO NE SA SE INTERESUVALI S KOGO SE SABIRA,KOI SA I PRIYATELITE?NALI I V TOVA OBVINYAVATE MAYKATA NA MERT?KOE YA PRAVI PO DOBRA MAYKA?STIGA STE ZABIRKVALI SEMEYSTVATA IM

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен28/4/14 21:19

    kato ne e vinoven kak bradvata seve ozovala u tqx zahto maikamu e izprala drexite mu vie ste mnogo prosti vsichki jeni v djebel sa kurvi bez izkluchenie mafioti mrasni

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен28/4/14 21:29

    ONAZI MECHKA CELIYA DJEBEL GO POZNAVA.................NO KOYTO GO ZASHTITAVA DA MU GO NACHUKAM........VA OT DJEBEL NA TAKIVA SASHTESTVA....

    ОтговорИзтриване
  27. Незнам Кой си ти анонимен 28/4/14 21:29 и анонимен 28/4/14 20:37 и не разбирам омразатати към баща ми, но ако си наистина мъж знаеш кой съм къде съм просто ела!!!

    ОтговорИзтриване
  28. Незнам Кой си ти анонимен 28/4/14 21:29 и анонимен 28/4/14 20:37 и не разбирам омразатати към баща ми, но ако си наистина мъж знаеш кой съм къде съм просто ела!!!

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен28/4/14 22:06

    POSLEDNO HASAN OT KOYA PARTIYA E OT DPS....GERB......BSP......ATAKA POSTOYANNO GI SMENYA

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен28/4/14 22:21

    Аз до колкото знам Хасан е от ДПС. Но господине до колкото разбирам вие сте ГЕРБ,защото доста сте му сърдити че си е сменил партията. Живеем във демократична държава кой която партия иска да избира си избира.Не мисля че мястото е тук за спорене на партии.Исках да кажа само престанете да се самонападате,много смешно изглеждате. Господин Анонимен който напада господин хасан. Имам съмнения,че сте нещо във играта със Мерт :) като гледам се опитвате да хвърлите топката на друг човек.Но да знаете биете много на очи. Станете от този компютър и излезте на вън да подишате кислород,че ви липсва. После седнете сам във една стая и помислете защо във момента сте толкова комплексиран човек. Аз да ви кажа изгодът ви е София терминал 1 еднопосочен билет. Тръгвате на "ГУРБЕТ" изкарайте малко парички може да ви свършат и комплексите знае ли се :))) Лека от мен

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен28/4/14 22:52

    NAUCHETE SE DA PISHETE NA BG EZIK NE VAV EDNA STAYA AMI V EDNA STAYA........TERMINALA SHTE BADE ZA VAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен28/4/14 23:44

    Толкова добре съм ви написала коментара,че нямате отговор а търсите да ми намерите правописни грешки.Жалко за вас.

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен29/4/14 00:17

    Как всички сте големи разбирачи бе! Кой бил виновен, кой щели да изгонят кой това кой онова. Кво се правите на смели бе мишоци-мизерствате в тоя град, натискате си парцалите и само се правите на тарикати зад компа. Първо погледнете вас самите-мижитурки и страхливци останахте в града. Само келепира ви влече, ако може и нещо безплатно да изчу...кате щото сте големи мъжкари ама ако може без пари и сакън все някой друг трябва да ви е виновен. Стига сте се правили на съдии. Станалото е трагедия . Никой не е застрахован за такива неща! Не коментирайте неща за които нито имате достатъчно мозък нито пък информация. Полиция, прокуратура и съд ще си свършат работата, ама хората ще си останем мръсници. "Мертовци" пълно навсякъйде-лошото е че хора с души няма-всеки гледа той да е добре да не се намесва в нищо и скришно да плюе и храчи по форумите. Аман от малоумници които казват кой добър кой лош!

    ОтговорИзтриване
  34. Cebelde islenen cinayetin sebepleri.Bismillahirrahmanirrahim. Elhamdülillahi Rabbil alemin.. Vessalatü vesselamü ala rasulina Muhammedin ve ala alihi va sahbihi ecmain.
    Bu katliam onlenebilirmidi? Evet onlenebilirdi eger bu seytanin oyuna gelmis genc ISLAMI yasasaydi Hakki tanisaydi Dogrunun Yalnicin ne oldunu bilebilseydi Hayri ve $eri ona kucuk yastan beri anlatan birileri olsaydi bu kotuluyu yapabilirmidi?Ama ne yaziki o kucuk yastan beri Materialist bir toplumuun icinde yetisti onun icin yasamanin anlami ANI YASAMAKTI Gecici zevklerin pesindeydi boyledi cunku SISTEM boyledi NEW WORLD ORDER yani YENI DUNYA DUZENI bunu istiyordu ve ondan seytanin istedi pis isleri yapmasini icin ona surekli telkinlerde bulunyorlardi bunu TV ,Interneten sarkilarla Filimlerle oyunlarla butun gucuyle Deccala hizmet etmek icin kulaniyorlardi ve insanlari sadece maddiyata yonlendiriyorlar ve boyle bir insan ayni Hayvanlar gibi sadece kendi zevklerini tatmin etmek icin yasar Ruhani hic bir yani kalmamaistir ve butun kotuluklere kapiyi acmistir. Bulgaristanda bu seytanin ordusu (ILUMINATI)cok cabuk gencler ele gecirmistir ,Nasil mi? Chalga denen Fuhus sisitemiyle butun yetisen gencler onlari ornek olarak alirlar ve onlar gibi Giyinirler onlar gibi her turlu ahlaksizli yapar nedense onlarin chalga idolu ooyle yapar yani onlara gore dogru olan budur .Artik genc kizlarimiz ayni chalga kraliceleri gibi birer fahise gibi giyinmeyi marifet sanirlar resmen bedenlerini satisa sunarlar ayni sarkilarinda kliplerinde idoleri yaptiklari gibi ve boylece Iluminati AHLAKSIZCA bir toplum yetistirmeyi basarir Dinden uzak Ahlak Edep Hayasi olmayan bir Nesil yetisir . Utanma duygusu kalkmistir artik Aile diye bir sey kalmamistir saygi yoktur buyuklere karsi kucuklere de merhamet kalmamistir .Diskolarda kafelerde genclik sadece kim kimle yatmis kim kimle kalkmis giybet dedikodu pesindedir Toplumsal Ahlak Cokmustur Herkesin derdi nasil cokcabuk cok zengin olurum cok para kazanirim olmustur bu cogu zaman Haram yolardan kazancla oluyor Ama artik Hirsizlik yapana o verilmesi gereken tepkiyi vermiyor onu dislamiyor toplumdan Hirsizlikla dolandircikla uckigatcilikla zengin olana Aferim denilyor kafasi calisyor denilyor bu zamanin toplumun hastalidir .Bir erkek cok kizla cikarsa beraber olursa ona cok buyuk marifetler yapmis gibi bakilyor halbuki o Zina denizinde yuzuyor felakete dogru da haberi yok ,Her yerde isini cabuk ve hizli ve problemsiz gecmesi icin Rusvet sanki yazilmamis kanun kabul ediliyor halbuki Rusveti alanda veren de Gunah islemis oluyor.Uyusturucu nerdeyse hermahaleye girmis ve onu denemeyen genc nerdeyse kalmamis Polisler goz yumus buyuk Babalardan korkusuna gencler zehirleniyormus kimin umrunda ? Bagmlilik yuzunden gencler krizlere girip madde almak icin gozu kirpmadan insan olduryorlarr kimin umrunda yeterki baronlarin cepleri dolsun . Buna dur deyebilcekmiyiz? Neden Turk sivil toplum kuruluslari yok boyle durumlardan gencleri uzak tutmak onlarin enerjilerini baska hayirla yerlere sevk etmek icin.Eger genc bir erkeksen Alkol kulanmiyorsan madde bagimlili degilsen kizlarla sadece onlari kulanmak icin gezmiyorsan dinine duskunsen NEDEN DISLANIYOR? Neden o dogru yolda olan genc aptal salak gorunyo ama bunun gibi uyanik herturlu pisligi yapan Akilli gorunyo ya sonuc???Sonuc ortada KATLIAM .Simdi soruyorum bu olayin suclusu kim??? Bildiklerine gore onceden onlem almayan polislermi?Halki ac issiz birakan devlet mi?Okulda dislipini dogru seyleri ogretmeyen ogretmenlermi?Terbiyesini vermeyen .toplumun iyi biryesel olarak yetistiremeyen Annesimi?Hep kotu aliskanliklara alistiran Arkadaslarimi? Yoksa kendisimi iyi Kotuden ayiramayan??? SUCLU BUTUN HERKES BIZLERIZ NEDENSE INSANI DEGERLERIMIZDEN UZAK YASIYORUZ. Bir bulgaristan Turkun Çığlı

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен29/4/14 21:33

    tryabva da se zapochne ot zavedenieto na Hasan tam se sabirat vsichki kato Mert,Samet tartora koyto sashto e za zatvora i dr.obrazi kato tyah,sinovete sahto sa ot tehniya sort,no vsichko mnogo skoro ste se opravi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен29/4/14 23:01

    Мерт е рецидивист, изверг. Смърт!

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен30/4/14 00:09

    Vie v tozi grad stavate vse po-zlobni i zavistlivi.. Neshtastni, negramotni, zadrusteni jalki sushtestva.. Tova ste vie, DJEBELCHANI! Ima jertvi dve nevinni dushi vie go oburnahte na intriga.. Koi kakvo pravi vas ne vi interesuva! Hasan i semeistvoto mu ne otgovarqt za postupkite na Mert. I za razlika ot mnogo hora Hasan i semeistvoto mu sa mnogo postignali za razlika ot mnogo hora v Djebel.. Ne stavaite vse po-smeshni, to veche nqma na kude poveche, no vse pak ima malka svetlinka i za vas.. Neka jenata i deteto pochivat v mir!

    ОтговорИзтриване
  38. Да, да само така хайде да видим за още колко простутии и престъпления ще препишат от прокуратурата в Кърджали на Мерт. Сигурно още от самото си раждане е убил няколко човека ама от прокуратурата още не знаят за това! Хаха. Всичко това само ми показва, как умело сега искат всички неща да ги препишат на това дете и да си пишат активи с него, че уж има разкриваемост за всички тежки престъпления в Джебел и виждашли прокуратурата и полицията в Кърджали си върши работата много качествено! Това е пълна заблуда според мен! Защо прокуратурата не кажи така по медиите, както постоянно казва всички тези глупости за Мерт, защо не кажи за ония Сами ли какъв бил там дето е на около 26 години от Джебел и сега избяга в Холандия заради убийството на Джейлян и Джейда, който бил селксия мафиот дето се занимавал с разпространение на наркотици и карал малките деца да крадат за него и всички в Джебел знаели това и полицията и прокуратурата му оказвали протекция, защото Вие мислите ли че такова нещо може да се осъществява и прави без протекцията на именно прокуратурата, която сега сячески иска да очерни максимално Мерт и да му препишат всички тежки престъпления на него! Това се прави само за да се затворят очите на хората и да се отчете дейност и разкриваемост уж на тежките престъпления в Кърджали и региона. Като гледате така Мерт на снимките Вие вярвате ли лично, че това малко, слабичко момче, което е имало множество приятели и социални контакти в Интернет и т.н.. би могло да извърши всички онези ужасяващи престъпления, които се опитват да му предишат сега?!? Загледайте се в очите му и там може би ще откриете истината! Загледайте се в снимките му и помислете за Вас лично дали това момче е убиец или не. Аз лично вярвам, че той НЕ е убиец!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.