Илия Илиев официално пое поста „Областен управител" на Кърджали. Печатът на администрацията му бе връчен лично от неговия предшественик Бисер Николов.
Точно в 11 часа в понеделник, Илиев, заедно с народния представител от ГЕРБ Цвета Караянчева, бяха посрещнати в кабинета на областния управител от Николов. Той връчи на Илиев и последната кореспонденция между Областна администрация и Министерски съвет относно проекта за Обходен път на Кърджали. Тогава Илия Илиев даде и своето първо обещание в началото на мандата си. „Ще продължим и ще довършим проекта", заяви Илиев.
До края на седмицата пък ще станат ясни имената на новите заместници на областния управител. По думите на Илиев екипът ще бъде „шарен етнически и политически".
„Вече сме направили своите предложения до Министерски съвет, последната дума ще има премиерът", заяви Цвета Караянчева. По думите й работата на Илиев ще бъде трудна, но той ще получи подкрепата както от нея, така и от цялата структура на ГЕРБ.
„Съставянето на правителството бе плод на доста компромиси от всички страни. Важно е обаче, че се подписа програма, която да бъде следвана. Моята задача ще бъде да прокарвам политиките на правителството на регионално ниво. Целта ни е да лобираме за повече проекти, които да се случват в областта, за повече инвестиции, които да отварят работни места. Трябва да се работи много, защото в последните 25 години, политиците са длъжници на обществото. Пример е Обходният път на Кърджали. Проектът стартира по време на предишното правителство на ГЕРБ, продължи, а сега се надявам да успеем да го довършим. Той е от изключителна важност за развитието както на бизнеса, така и на туризма в региона.
В най-скоро време ще търся среща с кметовете на седемте общини. Важно е между нас да има диалог и аз ще направя крачка към това. Има важни неща, които трябва да се случват в региона и те са над всякакви партийни възгледи и противоречия", заяви Илиев. Той допълни, че ще се запознае в детайли с плана за разширение на граничния пункт „Маказа" и тогава ще се подходи към търсене на инвестиции, за да може границата да бъде отворена за тежкотоварни камиони и автобуси.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/12/14 12:52

    Вечна дружба с дпс, там е истината......, апосле след бсп...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/12/14 13:07

    ГЕРБ *ДПС - БКП

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/12/14 13:22

    ХАЙДЕ И ТОЗИ ПОЧНА С ЛЪЖИТЕ ЗА ОБХОДНИЯ,НЕ ЗНАЕ ЛИ ЗАВАЛИЯТА ,ЧЕ Е ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА,БЕЗ ФАНФАРИ БЕ ХОРА ,УБЕДЕН СЪМ ЧЕ ХАБЕР СИ НЯМА ОТ УПРАВЛЕНИЕ,ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИ СЕ ПРВЪРНАХА В БЕЗСМИСЛЕНИ И С НИЩО НЕ ДОПРИНАСЯЩИ ЗА ДЪРЖАВАТА СЛУЖБИ,ОБЩО ВЗЕТО ХРАНИЛКА ЗА ПАРТИЙНИ АКТИВИСТИ

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/12/14 13:35

    Мачкай Илийка, мачкай червения башибузук!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/12/14 14:27

    За обходния път ясно. Но какво е положението с бул "Беломорски" и част от "България" от ОЦК до колелото, които се водят републикански и кметът отказва да се грижи за тях?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/12/14 16:24

    13:35 Ха така! Да го стъпчи с крак. Направо ми взе буквичките от клавиатурата.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/12/14 17:05

    До 13:35 - Пише се "башибОзук" бе, малоумник, с "О", ама и ти като повечето герберасти, си и неграмотен. Оправи си поне правописа, че то иначе нищо смислено не пишеш!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/12/14 17:12

    Injener iliev patrata e po dobar za na4alnik moje i dlmo bodyra i stefan palaza moje daje i peizana i pinta ali

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/12/14 19:13

    За обходния път е прав, път ще има! Обръчите от фирми на ГЕРБ пообедняха. Нали Карянчева е затова , трябва да си заработи депутатското място.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен2/12/14 15:09

    предлагам обходния път на кърджали да има отбивка до дюнерджийницата на илиев, за кратък отдих да спират преминаващите, да инвестират в региона ни, оборот да става особено в дюнерджийницата....

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен2/12/14 16:57

    Къде са Тюрдиев и Съдък ? Нищо не знаем за тези професионалисти!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.