Два автомобила „Анти рушвет" вече се използват от служителите на „Пътна полиция" в Източните Родопи. Те са оборудвани с три камери за видеонаблюдение, които записват 24 часа в денонощието действията на полицаите по контрол на пътя. Патрулиращите униформени служители пък са снабдени с персонални микрофони. От десет дни автомобилите вече се използват при проверки на шофьори в Кърджали и Кирково, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Колите са с обозначаващ стикер, а водачите се предупреждават, че проверката се записва. Намерението на Министерството на вътрешните работи е всички коли на „Пътна полиция" в страната да бъдат оборудвани с подобни камери.
„Записите се свалят на всеки 24 часа и се съхраняват в рамките на 30 дни, след което се изпращат в столицата. Надяваме се с тези мерки да бъде спряна порочната практика за предлагане и вземане на подкупи", заяви Георги Господинов от „Пътна полиция"-Кърджали.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/2/15 13:46

    Пак ще му намерят чалъма

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/2/15 13:50

    Реджеб не дава рушвет
    само взима

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/2/15 14:03

    te si vzemat dobri honorari...za niakoi si 20 lv.ne si struva da zagubish rabotata si...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/2/15 14:34

    Tova sa bedniya narod tqh segi globqt...a hora s vrazki se si triyat snimkite v kat s edin tel :)

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/2/15 14:36

    Трябва и самите катаджии да не са от нашите. Щото файда няма да има.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/2/15 15:04

    Hahaha toq stiker zakakvo e tam Za da znaqt horata che Ne moje da se dava rushvet li a na drugite koito nqmat moje Hahaha

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/2/15 15:40

    Golqm film se virti no nikoy ne kazva istinata dirjavata vece v dinito tova go napraviha vsickite partii v parlamenta nito edin ne misli za darjavata

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/2/15 15:43

    Vzimat pak samu hvanali cakata, na sever ne proshtavat

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/2/15 15:51

    ДАИ джийските коли защо няма записващо устройство те само с рушфети си живеят без да теглят заплатите си до 10 години 3 дена гюрюлтия след това се продължава по същия начин тази държава за това на това положение не вярвам в никой политик че ще оправят страната те си опрвят техните джобове и роднините им.

    ОтговорИзтриване
  10. камери трябва да носят полицаите както в англия а не колите...много е глупаво

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен26/2/15 18:27

    Policaite tryabva da sa ot cujbina stoto fayda nema

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен26/2/15 20:08

    Лошо. А когато полицайът спи в колата и ако хърка и това ще се запише ли? Сега полицаите ще научат шофьорите да им дават рушвет без да говорят.

    ОтговорИзтриване
  13. Бай ви Ганя26/2/15 21:06

    абе анонимен Великобритания, как може да сравняваш... с Кърджали, бг... хахаха.
    Там се приемат интелигентни, възпитани, слаби, стройни, културни, сериозни, няма да видиш седнал в колата и да чете вестник, като нашите...абе немам думи, както ни казват децата ни...и след сто години нема да ги стигнем английските полицаи, катаджии...Много е важно къде си се родил, възпитание, обноски, ...тук където и да погледнеш, както казват те-само на едната ръка ни се броят интелигентните полицайчета. Дори им знаят имената. Това е град Кърджали. Дали и една книжка са прочели, знаят само парата, пара вар, но акъл йок...

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен26/2/15 22:38

    To kircali mnogo sa umniii te pocerpka beztuy ne vzimat

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен27/2/15 08:09

    Vsicko ot gore idva raspusnato e nema dirjava

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен27/2/15 08:32

    Значи най големите рушветчии са в Кърджали и Кирково. Вместо да им дадат коли антирушвет що направо не махнат полицаите и да назначат по съвестни

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен4/3/15 03:17

    Xaxaxaxaxa nikoya tehnologia ne e umna ot choveka ,ima li za ochi

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.