ВМРО скочи срещу тричасовата радиопрограма на Българското национално радио (БНР) на турски език, която трябва да стартира на Нова година. Според войводите БНР създавало „предпоставки за сепаратизъм" с желанието си да направи турска радиостанция. Миналата седмица ВМРО отправи това предупреждение и обсади сградата на Съвета за електронни медии (СЕМ).
Докато членове на ВМРО протестираха пред СЕМ срещу 3-часовата програма на държавното радио на турски език, хиляди в Кърджалийско слушаха радиостанция „Крал", която предава от Ксанти 24 часа в денонощието на турски език.
  След краткото съобщение, че ВМРО протестира в София срещу радио на турски език, в ефира на „Крал" слушател от Кирковско ги поздрави с „Мерхаба, ВМРО".
Няма спор, че в живота празно няма. Важното е кой, кога и как ще заеме празнотата.
Нахит ДОГУ
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/8/15 09:47

    Не разбирам,тук да не е турция,че да имат радио на тураки език? Като искате радио на турски,ходете в турция тук е България! Ако бай Тодор,беше още на власт нямаше да можете името да си кажете дори,но сега вече го няма и почнахте да имате големи претенции.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/8/15 09:59

    Бог да го прости бай Тошо. Радио ще има това го разберете радвайте се на турците
    че и те са на изчезване само с братята роми ще останете в скоро време

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/8/15 10:00

    Абе тъпанар,ти в кой век живееш.И за това сме последната дупка на кавала в Европа.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/8/15 10:00

    Какви радиа на турски бе. Ако искате турски гледайте си телевизия SHOW TV чрез сателита.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/8/15 10:12

    до 09:47 ПОДКРЕПЯМ ТВОЯ КОМЕНТАР.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/8/15 10:23

    В Германия няма такива проблеми, само в България. Аман българите и сърбите като сте се вманиачили толкова кво да ви правим. Ние си живеем по тези земи от както се знаем и нямаме намерение да одим у Анадола.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/8/15 12:39

    tova sa politi4eski igri4ki,vregiona vseki si ima satelit ne mu trebva radio.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/8/15 13:21

    Ako ot sedem milionno naselenie,gore dolo 2 miliona govorqt na turski,trqbva da ima radio daje i turski kanal.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/8/15 13:59

    Не правете грешките на ,,елитната"БКП , която създаде македонската народност и език във вреда на род и родина.Турците в Б-я не говорят книжовен турски , далеч са от граматиката и .Предавания на чужд език е във вреда на всички , но най- вече на българското училище , младите хора и държавните институции.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/8/15 14:04

    V turciq ima li balgarsko radio ili televiziq?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/8/15 16:23

    Тази етническа партия няма ли кой да закрие?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/8/15 17:04

    Реално погледнато тези 3 часа не са ви нужни.Както не са ви нужни новините на турски по БНТ.Можете и без тях, и без това имате чиния с турска телевизия във всяка къща.Въпроса е какво целите да покажете с тази 3-часова програма и на кого...Аман от вашите и от циганските права и свободи!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен27/8/15 18:24

    Братя булгари !
    Скоро и сирийско радио ще има ;)

    ОтговорИзтриване
  14. Celil Demirel27/8/15 18:47

    PROBLEMAT NA BRATIATA BILGARI SA TURCITE .......KOMLEKSI OT DOSTA GODINI.......HORATA VAV DRUGITE STRANI PIAT KAFE NA KOSMOSA.....A NIE TUK SE ZANIMAVAME SAS TURCITE......

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен27/8/15 21:22

    Комплексираните българи кога ще се образоват,живеем в нов век а и страната ни е членка на ЕС,НАТО...а вие ако живеете в някоя бананова република друг е въпроса и идете вижте в ЕС колко радиа има и на колко езика,всякакви храмове,училища на майчиния си език........

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен27/8/15 21:41

    Уважаеми български граждани,,,,защо сте толкова против настроени спрямо турското радио,Вие не знаете ли че в Гърция Германия и още в няколко европейски държави има турско радио,,, те хората не протестират, А защо вие,,, винаги недоволствате,задължава ли ви някой да слушате турското радио,,, не,, Турското население в България почти всички гледат турска телевизия ,,, нещо лошо да ви се отрази на улицата с турците ,не е възможно,,,хората пак си продължават едновременно и Българската телевизия да гледат,на кого пречи това,Вашите коментари са абсолютно комунистическа, все още не можахте да откопчите този комуняшки дух,хем искате и имате претенции за европейци, Ама къдееее с тоя гьотверенски манталитет, лека вечер на всички,

    ОтговорИзтриване
  17. здравко сербезов28/8/15 07:26

    Сегаааа.
    Че радио ще имаме , ще имаме.
    Че телевизия ще имаме , ще имаме.
    Ами Турски ще се учи ли, ще се учи и то всички предмети.
    Турския ще стане ли втори официялен език, ще стане.
    ...
    както е казал зафериус.
    вмро ДА ПРЕМИНЕ В дпс еоод, да научат Турски. ТАКА ША СТАНАТ ЗА ПОЧИТ И УВАЖЕНИЕ, АЙДУЦИ.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен28/8/15 08:21

    27/8/15 21:41 100% сте прави!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен28/8/15 10:28

    do 07:28 e süper s KARDEŞ komentara tie tie to4en i iz4erpatelen....Pozdravi na bratia BULGARİ ot ANADOLA ako iskat moje da razizkvame zaedno vaprosa ta da nameriat pravia pat...

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен28/8/15 14:54

    Mnogo skoro shte ima i cigansko radio togava da obsadim vaprosa sas turcite neka ischakame o6te niakolko godini i togava 6te razberete koi sa problemite na darjavata sega se radvame na problema na turcia sas kyurdite dano ne se molim na tiah za badeshtite problemi sas kopanarite pravetese oshte niakolo godini na balgari ne obrashtayte vnimanie na problema koyto e na praga skoro druga pesen she zapeete golemite b....ri prodavashti darjavatasi

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен28/8/15 15:07

    Ако има кой да го слуша добре, но само ще се правят излишни разходи, за да се бие някой който знаем в гърдите, вместо с тези средства да се направи нещо полезно за всички.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.