Правителството няма да падне с вот на недоверие, а ще се самосъбори, заяви в село Караманци народният представител от ДПС Рушен Риза, който най-вероятно на 11 май ще бъде избран от Централния съвет на партията за заместник на председателя Мустафа Карадайъ. Според анализите на ДПС догодина в България ще има предсрочни парламентарни избори през пролетта на 2017 година.
„България не заслужава такова правителство. Правителството трябва да бъде малко по-диалогично, да чува и гласа на опозицията. Според мен, отдавна е изчерпало възможностите си. Даже, според мен, продължи малко повече, отколкото трябваше да продължи", подчерта досегашният съпредседател на ДПС.
Препъни-камъкът за кабинета „Борисов" били проблемите с Изборния кодекс.
„Изборният кодекс е кулминацията на всички проблеми, които досега се събираха и по един или друг начин, само и само някой да си реализира своите кадри във властта. Не знам дали наесен е възможно като време да има предсрочни избори, но на напролет съм сигурен", коментира Рушен Риза.
Евродепутатът Неджми Али заяви, че ако промените останат след ветото на президента, ще бъдат сезирани Европейските институции, защото това е ограничаване на конституционни права на българските граждани.
В Караманци отбелязаха годишнина от „десетомайските събития".
„Демократичните промени в България започнаха от село Караманци и съпротивата на местното население против насилствената смяна на имената. На 10 май 1984 г. в Караманци са арестувани 60 души след общоселско събрание в читалището. Шестима от тях по-късно са осъдени и изпратени в различни затвори за по 4-5 години. По-късно 130 от участниците в събранието минават през ситото на Държавна сигурност", заяви пред 24rodopi.com кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер.
Близо 120 семейства от селото били насилствено изселени в Турция през май и юни 1989 г. по време на т.нар. „Голяма екскурзия".
24rodopi.com
Снимка: Хасково инфо
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/5/16 20:19

    ДОСЕГА СЛУШАХМЕ ЧЕ СА ПОЧНАЛИ ОТ ДЖЕБЕЛ, ОТ ТАЗИ ГОДИНА БИЛИ ПОЧНАЛИ ОТ КАРАМАНЦИ, АКО И КМЕТА НА КАРАМАБЦИ ПРЕМИНЕ КЪМ ДОСТ ОТ КЪДЕ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ В РЕГИОНА, МОЖЕ БИ ОТ 21 ОКТОМВРИ 1912Г, ОТ ОКУПАЦИЯТА НА КЪРДЖАЛИ!?...

    ОтговорИзтриване
  2. BG KONSULT8/5/16 21:05

    Мечтае си пена и пее песента КОЙ ЛИ ТЕ СЛУША ПЕНКЕЛЕ.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/5/16 21:38

    Много късно,до тогава ще довършат бедния народ тези крадливи и корумпирани КАЛИНКИИИИИИ....заплатите,пенсиите,детските,майчинствата са замразени,КАЛИНКИТЕЕЕЕЕ теглят само дългове след дългове.....ОСТАВКА сега и виновните за мизерията на народа на народен съд и по бързата процедура на дръвника до 9 коляно и конфискация на имуществото и финансите от офшорните сметки в полза на държавата.....ДОЛУ РОБСТВОТО и ГЕНОЦИДА на КАЛИНКИТЕЕЕЕЕЕ

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/5/16 22:21

    Ами друго в партиите освен калинки има ли ???

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/5/16 22:23

    А до тогава ДПС ще има ли ???

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/5/16 22:30

    Тези цветя трябва да ги накараме да ядат тези изроди,бедният ни народ тъне в мизерия заради такива продажници.Всичките са нафрашкани с имоти и пари ,а народа беден умира!Кръв трябва да се лее братя ,но не нашата а на тези ,че да имат страх от алаха или господ!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/5/16 10:39

    Единствената партия която увеличи минималната заплата ,която беше замразена години наред.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.