Гюнер ШЮКРИ
Тринадесетият Международен турнир по тенис на маса за момичета и момчета до 15 години в памет на незабравимия състезател и треньор Дургут Адемов – Джофи събра в Ардино над 50 участници от утвърдени тенис-школи от България и Турция.
Състезания се проведоха в зала „Юнак" на 19, 20 и 21 август.
Отборната купа и златните медали при момичетата спечели съставът на Две могили (Русе), следван от Голяма община Истанбул, домакините от Ардино и Горна Оряховица.
Шампионската титла при момчетата заслужи първият отбор на Ардино, на второ място остана вторият тим на домакините, а трети и четвърти са "Бешикташ" (Истанбул) и „Астра" (Димитровград).
В индивидуалната надпревара при момчетата 15-годишният Митко Кисьов от Ардино демонстрира майсторска техника във всички срещи и заслужено спечели първото място. Във финалната среща той разгроми с 3:0 (11:9, 11:8, 11:6) 12-годишният Батухан Гюрсес от отбора на Голяма община Истанбул. На трето място останаха Илия Воденичаров и Георги Тачев, и двамата от Панагюрище.
„За първи път печеля Международния турнира в Ардино. Горд съм, че победих противника си и златото остана тук в Ардино. Всеки ден тренирах много усърдно, за да дам максимума във всеки двубой" заяви след финалната среща Митко Кисьов.  Той е бронзов медалист от финалите на тазгодишното Държавно индивидуално първенство за кадети до 15 години.
При момичетата първенец е 13-годишната Гамзе Чотра от отбора на Голяма община Истанбул. Във финалния двубоя турската състезателка надигра съотборничката си Алсу Дюнмез с 3:0 (11:5, 11:4, , 11:7). Трети са Жале Чан от Голяма община Истанбул и Мирослава Андронова от тима на Две могили (Русе).
„За втори път участвам в състезанието. Преди две години отпаднах още в групите, но сега съм първенец. Чувството е неописуемо. Тази година се подготвих много добре под ръководството на личния ми треньор Мерве Менге от Китай и мениджъра на клуба Сабахаттин Сабриоглу.", заяви след финалната среща Гамзе. Тя се нареди сред най-добрите осем състезатели на силния Международен турнир по тенис на маса в Албена.
Купите и медалите на призьорите връчиха кметът на община Ардино Ресми Мурад, почетният гражданин на Ардино Решат Айдън, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.
„Благодаря на всички участници в турнира за заразителния ентусиазъм и настроение, които показахте. Три дни бяхме свидетели на едно състезание с високо спортно майсторство", заяви Ресми Мурад при закриването на турнира. Той поздрави Организационния комитет на състезанието за перфектната организация и провеждане на турнира. Покани всички присъстващи отбори да участват и в следващото издание на международния турнир през 2018 година.
Официални гости на събитието бяха кметът на побратимената община Нилюфер, Бурса – Мустафа Бозбей, заместникът му Ялчън Ъшъкйълдъз, общинският съветник Наджи Кале, почетният гражданин на Ардино и основоположник на тениса в Ардино Решат Айдън, представителят на Българската федерация по тенис на маса (БФТМ) Михаил Фролошки.
Тук бяха още много съотборници и съратници на Джофи - майсторът на спорта и носител на много титли от престижни състезания Джеват Хасанов – Джоси, Арслан Коч, Наджи Коч, Рейхан Сезер, Севдие Мусова, Йълмаз Чобаноглу, Илхан Севинч.
На турнира присъстваха още синът на Джофи –Ердем Адемов, снаха му Сафие Адемова и внуците му Демет и Дениз. Тук бе и момчилградчанинът Хасан Ходжаоглу, заслужил майстор на спорта.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/8/16 22:55

    Нито едно име от Момчилград....новия треньор на Момчилград е тотален кошмар. Изтрещял пенсионер и пълен шматка.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.