58 зрелостници не се явиха на поправителната матура по Българския език и литература (БЕЛ) в Кърджалийско днес. Общо 175 били подадените заявления. Семейно-битови са причините за отсъствията, поясниха пред 24rodopi.com преподаватели, като посочиха, че в преобладаващата си част това са гурбетчии.
Както вече 24rodopi.com писа, завършилите 11-ти клас масово заминавали на гурбет в Западна Европа през месец май.
Зрелостен изпит се проведе в 8 училища в област Кърджали.
Днес в 5.30 часа в Министерство на образованието и науката беше генериран изпитният вариант по български език и литература за сесия август-септември на държавните зрелостни изпити. Изпитът започна в 8.00 часа, а заявление за участие в него бяха подали 5275 зрелостници в страната. За първи път матурата по БЕЛ бе разделена на три модула.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/8/16 21:53

    Uchitelite da sprat da razdelqt uchenicite po etnos,kolkoto da uchi edin u4enik ot turski etnos vinagi e obezshteten za smetka na bulgarina,rasizma lesno nqma da izchezne ot glavite na bg uchitelite

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/8/16 15:00

    Какъв расизъм ? Точно обратното ,много по-толерантни са учителите към тези ученици, които не знаят български, а искат високи оценки.Няма да изчезне вашата озлобеност от главата ви.Има една приказка:НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО,за съжаление.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/8/16 21:42

    21.53
    Аман от вечните ви претенции,бе.То сега българите са малцинство,не вие.Аман ,вечно недоволни,все искате.Учете както трябва и няма да сте ощетени.В Европа като отидете,как учите езика и не ви е проблем?Ама там знаете,че и да лаете и да не лаете ,няма дави дадат,без да сте заслужили.Пък тука дават...бетер циганите сте.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.