"Бойко Борисов стигна до правилното заключение, че най-добрата защита на България от бежанската криза не е изграждането на стена на границата. Най-добрата защита на българския национален интерес е в активния диалог с турските власти", заяви пред журналисти в Кърджали лидерът на ДОСТ Лютви Местан.
Както първи 24rodopi.com писа, Местан бе за 48 часа в Турция по покана на управляващите и се срещна с премиера Бинали Йълдъръм, шефа на Меджлиса и лидери на опозицията. Достаджия №1 бе гост и на церемонията по откриването на третия мост над Босфора в петък. Сред гостите на Реджеп Тайип Ердоган бе и премиерът Бойко Борисов, който преди това имаше срещи с Йълдъръм и турския президент.
Лидерът на „Демократи за отговорност, справедливост и толерантност" заяви, че няма намерение да влиза в обяснителен режим заради периодичните срещи, които имал с официалните власти в Анкара. "Смятам Турция за приятелска страна. Естествено българските партии да бъдат в активен диалог с политическия елит на съседна Турция", подчерта Местан и препоръча и други партии да се опитат да бъдат в активен диалог с югоизточната ни съседка, защото той можел само да донесе полза за България и българските граждани.
В Кърджали Местан каза, че партията му ще се регистрира за участие в предстоящите президентски избори, но допълни, че регистрацията в ЦИК не е равно на издигане на кандидат-президентска двойка.
"Ние ще имаме принципна готовност да имаме наши кандидати за президент и вицепрезидент. За нас най-важната задача е новия президент да покаже приемственост от г-н Плевнелиев и да бъде ярък евроатлантик. Ако се появи кандидат с такъв промил, той би могъл да получи подкрепата на ДОСТ още на първия тур", посочи Местан, който даде пресконференция заедно с бивши лагерници от Белене.
Както вече писахме, групата се поклони на гроба на лежалия 27 години в комунистическите затвори Нури Адалъ, наричан Българския Нелсън Мандела, а така също и на гроба на 17-месечната Тюркян, убита по възродително време.
ДОСТ и известният дисидент Петър Бояджиев ще издадат Алманах за жертвите на тоталитарния режим.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/8/16 19:24

    Къде е хафъзов

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/8/16 23:22

    ako spechelite izborite v kaloqntsi i petlino evalla - ako ne spechelite oznachava che raztqgate samo lokumi

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.