www.24rodopi.com

Животновъди в Източните Родопи празнуват - върнаха откраднатия преди 10 дни бивол Манчо (снимки)

петък, септември 234коментара

Биволът Манчо бе върнат от "похитителите" му, съобщиха пред 24rodopi.com радостните жители на джебелското село Великденче.
„Манчо изчезна на 10 септември. Същият ден стопанинът му го закарал до Бенковски, за да свърши Манчо "мъжките" си ангажименти (осеменяване – б. р.)“, разказаха пред 24rodopi.com местни жители. След сеанса, биволът бил пуснат сам да се прибере, защото стопанинът му не искал да пропусне шоуто на Ути Бъчваров и музикалната програма на Фестивала на чушката в Кирково. „Неведнъж животното само се прибирало, но този път в района на село Хаджийско крадци са го натоварили на камион и изчезнали в неизвестна посока“, допълниха местните.
В следващите десет дни животновъдът, който купил Манчо преди 28 месеца, обикалял гори, ниви и дерета в района, но от бивола нямало и следа.
„Измъчи се момчето. Обикаля с един бинокъл баирите, а види ли човек – пита. Накрая дойде добрата новина от полицията, че крадците са разкрити. Самите те докараха бивола Манчо“, поясниха местните.
Както вече 24rodopi.com писа, криминалисти от РУ-Кирково разкриха кражба на бивол от землището на село Хаджийско. След подаден сигнал от собственика и организирани издирвателни действия полицаите установили, че Т.Я./23/, Я.Я./27/ и 17-годишен са извършители на кражбата. Тримата натоварили животното на микробус и го продали в пловдивско село. Купувачът също е установен. Работата по изясняване на случая продължава.
„Свалиха Манчо от камиона на километър от Великденче. Беше ги страх да не отнесат пердах в селото. Няма да има бой, бе! Ние празнуваме“, казаха още местните.
Биволът Манчо тежи около 650 кг, цената му е 2500 лева.
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 4 коментара

Анонимен
23/9/16 12:38

"МАНЧО"- ТИПИЧНО ИМЕ ЗА РАЙОНА !

Анонимен
23/9/16 19:19

давай манчо ти сиии.тебе искат бенковските крави....

Анонимен
23/9/16 20:56

golqmo prestaplenie razkrili kirkovskite policaicheta

Анонимен
23/9/16 22:43

20:56,че какво друго искаше да установят?Освен баща ти кой е бил с майка ти ли?

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи