Външно: Забравете гръцките острови, служителите на фериботи започват стачка на 22 септември!

Между 15 и 20 минути трае чакането на ГКПП „Маказа“ днес от нетърпеливите български туристи, които бързат да стигнат до хотелите в Гърция, които са резервирали за празниците, това предаде от граничния пункт репортер на 24rodopi.com.
За влизане в България „опашката“ се свежда само до 3-4 коли, предимно пазарджии от района на Комотини, които пълнят багажниците на автомобилите си с по-евтини храни в Кирково.
В посока Гърция има 2 колони с дължина около стотина метра. Някои от българските автомобили се обработват само 15-20 секунди, но има и такива – с деца вътре, които бавят колоната с 3-4 минути. Все още се движат румънски коли в двете посоки.
Утре, в първия от 4-те почивни дни, се очакват задръствания на ГКПП „Маказа“. На пункта имат готовност при нужда да въведат трето трасе. Препоръчва се ползването на съседния граничен пункт „Златоград“.
Забравете гръцките острови, ако сте планирали да прекарат там почивните дни за Деня на независимостта. Общогръцката морска федерация е обявила стачни действия на моряците в периода от 6 часа на 22 септември до 6 часа на 24-ти, предупреждават от Министерството на външните работи на България. Стачката ще обхване всички видове кораби, включително фериботния транспорт, които ще останат блокирани в пристанищата.
„Подобни стачни действия ще създадат сериозни затруднения за българските туристи, желаещи да посетят гръцките острови, както и за товарните автомобили, ползващи фериботен превоз”, заявиха от Външно.
При необходимост българските граждани могат да се обръщат за съдействие към дипломатическите и консулски представителства на България в Гърция:
Посолство на Република България в Атина, Република Гърция
Адрес: Greece, 15452 Athens, 33-A StratigouKallariStr., PaleoPsychico
Teл.: +30 2106748 106; +30 2106748 105
Факс: +30 2106748 130
Дежурен телефон в извънработно време: +30 6937 096 220

24rodopi.com
Румънците са най-опасни и нагли по пътя към Маказа? Какви тарикатлъци прилагат – четете по-късно само в 24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.