Възрастен мъж припадна в центъра на Кърджали, на броени метри от сградата на поликлиниката. Линейката обаче пристигнала едва след 15 минути, разказаха за 24rodopi.com очевидци. Човекът колабирал пред баничарница до стоянката на таксиметровите автомобили в четвъртък около обед. „От 112 искаха подробни данни за човека. На мъжа, който подаде сигнала накрая му писна и започна да ги псува. Десетки станаха свидетели колко бавна може да е спешната помощ в страната. Да не говорим, че на човека му прилоша на около десетина метра от поликлиниката, където имат кабинети десетки лекари”, разказаха хора, оказали първа помощ на възрастния човек.
Няколко са били позвъняванията към спешния център 112. Когато пристигнала линейката пък, тежък камион задръстил движението в тясната улица. За щастие мъжът е бил откаран успешно до болницата.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/9/16 17:40

    не можа ли толкова един таксиджия да закара човека до болницата

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/9/16 18:09

    А ПУДЕЛЪТ,КОЙТО СНИМАШЕ,СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ ЩЕ ГО СНИМАМ АЗ НА ВЛИЗАНЕ В СЪДА.НИКОЙ НЯМА ЗАКОННОТО ПРАВО ДА МЕ СНИМА БЕЗ МОЕ РАЗРЕШЕНИЕ.А ЕКИПЪТ ТРЪГНА ВЕДНАГА СЛЕД ПОДАВАНЕ НА СИГНАЛА!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/9/16 18:34

    AKO PONE EDIN,OT VSICHKI,KOITO SE PRAVYAT NA JURNALISTI,BESE RESIL DA POMOGNE NA COVEKA,NYAMASE DA IMA TOLKOVA PISANE,PRI NALICIE NA TOLKOVA TAKSITA,VMESTO DA SE VIZMUSTAVATE,DA GO BYAHTE KACILI V EDNO I GO ZAKARATE DO SPESNA POMOST! NO INACE VSICKI MNOGO SA ZAGRIJENI ZA COVEKA !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/9/16 19:07

    18:09

    На запад е така...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/9/16 19:31

    Barzi zakuski _ bavna spewna pomowt ,ne moje vsi4ko da e super

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/9/16 20:59

    Защо и кому е нужно да настройвате читателите срещу Спешна помощ? Защо не направите официално запитване, за случая, до двете служби- 112 и Спешна помощ, преди да публикувате каквато и да е информация?!?! Не го правите, вероятно защото истината не ви интересува!!! Търсите евтина сензация,"мили" ми "журналисти"!!!
    "Господина", който е подал сигнала, и който е псувал 112, сигурно е "културен европеец", ама от "най-културните"! А всички "загрижени" граждани-свидетели на инцидента, вместо да помогнат с каквото могат на пострадалия, вероятно са били ангажирани да гледат часовниците си и да засичат времето до пристигането на линейката!
    Така, драги ми съграждани, до никъде няма да я докараме!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/9/16 21:08

    Тъпоумен народ....вместо да го закарат до поликлиниката, звънят на 112, вместо лесния начин, избират трудния....хахахахахха, викайте линейка и за мен, умирам от смях

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/9/16 23:35

    Анонимен 1/9/16 20:59
    Я ни дръж такъв тон. Защото когато ви се обадят хора в паника от факта, че е починал техен близък и искат да дойде лекар за да им каже човека припаднал ли е или е мъртъв вие повтаряте като мантра Звънете на личния лекар, звънете на личния лекар... И като е през нощта пак да звъним на личния лекар така ли? Ами ако човека има нужда от помощ, а не е умрял?!?! Пълна анархия...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/9/16 23:42

    То лесно да се кажа да го закарат, обаче има случай в които е по- добре да стои неподвижен ..и т.н. да бяха изтичали до поликлиниката да викнат някой.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен1/9/16 23:59

    Шибана българия, шибани политикаджии. който се уреди около някоя партия герб, дпс, бкп, дост, са добре останалите да мрат.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен2/9/16 08:14

    Аз си представям какво щеше да се случи, ако бяха го закарали в поликлиниката- кой щеше да му обърне внимание? Щяха да кажат- ми човека е за Бърза помощ, защо идвате тука. Правилно хората са извикали линейка, проблемът е в прекалено мудното препращане на сигналите от 112.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен2/9/16 13:55

    Тези от Бърза помощ неграмотни ли са, че реагират като ощипани моми. Ясно и точно журналистите са написали, че бавенето е заради данните, които са искали от служителите в 112. Реджеб от Лисиците разбра, Бърза помощ Не.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен3/9/16 21:25

    До Анонимен 1/9/16 23:35
    Жалко е, че не можете да различите припаднал от починал човек! Отдавам го на ниска здравна култура. Бих Ви препоръчал да се образовате поне малко, защото освен права, като граждани, всички имаме и задължения! И едно от тях е да търсим Бърза помощ за спешни случаи, а при починал, случаят не е такъв!
    До Анонимен 2/9/16 13:55
    Вижте заглавието/то е достатъчно/ и после, цитирам " Десетки станаха свидетели колко бавна може да е спешната помощ в страната."
    Та според мен, статията не дава да се разбере, това което е разбрал Реджеб от Лисиците! Ще да е много проницателен този човек! :)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.