www.24rodopi.com

Комисията по заетостта: Пет общини искат временни 184 работни места, държавни институции - 86

понеделник, септември 192коментара

Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие одобри без възражения Методика за оценка на проектни предложения, разработени от областната и общинските администрации, за включване в Регионална програма за заетост и обучение. Тя ще стартира на 17 октомври и ще приключи на 31 март 2017 г. Сформирана бе и комисия, с участието на експерти от Бюрата по труда, Инспекцията по труда и синдикатите, която да направи подбор на вече подадените заявки, тъй като общата им стойност надхвърля значително предвидения финансов ресурс. Пет общини и държавни институции кандидатстват за 184 работни места за срок от 5 месеца на стойност 517 197 лв /с работодатели общините / и 86 работни места за 5 месеца на стойност 225 895 лева /с работодатели държавните горски и ловни стопанства, ОПУ и ВиК/. Изготвените предложения са на обща стойност 743 865 лева, а средствата, отпуснати от МТСП за област Кърджали, са в размер на 226 853 лв, което налага предварителна оценка и селекция на проектите. Работните места са за поддръжка на пътища, опазване на общинската собственост, комунално-битово обслужване, превенция в горския сектор и др.
На заседанието зам.-областният управител Румен Младенов, който председателства комисията, запозна присъстващите с промените в Закона за насърчаване на заетостта и правилника за неговото прилагане, с които се въвежда нов подход за разработване, одобряване и финансиране на регионалните програми за заетост и обучение. Предвижда се реализирането на една регионална програма за всяка административна област на основата на предложения от областната и общинските администрации. Допълват се и функциите на Комисиите по заетостта. Новите им правомощия са да одобряват проекта на регионална програма по заетост и обучение на областта и да го изпращат на министъра на труда и социалната политика за утвърждаване и финансиране.
Следващото заседание на Комисия за одобрение на програмата ще се състои на 29 септември.
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 2 коментара

Анонимен
19/9/16 21:25

На кръговото в автогарата има достатъчно работници

Анонимен
19/9/16 22:41

Pornografska slujba...:-)

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи