От 350 лева нагоре и един лев не даваме, ако на 16 септември Общинския съвет ни наложи 450 лева годишен данък, ще протестираме! Това заявиха пред 24rodopi.com водачи на таксиметрови автомобили, които и вчера имаха среща с общински съветници.
Над 400 са таксиметровите коли в Кърджали и от Общината искат те да плащат 450 лева на година.
Новият данък, с който ще се облага таксиметровата дейност влиза в сила от 1 януари 2017 г. Той ще е в границите между 300 лв. и 1 000 лв. годишно, като конкретният му размер ще се определя от всяка община до 31 октомври на предходната година. Днес Общинският съвет в Кърджали ще гласува размера на налога.
Данъкът ще се плаща за всеки автомобил предварително и ще се внася от фирмата превозвач. Ако превозвачът прекрати дейността си преди края на годината, надвнесената сума ще му бъде върната.
С промените, такситата могат да работят легално по три начина – като наети от фирма превозвач, чрез собствено дружество или по договор с фирма превозвач, но за своя сметка.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/9/16 09:46

    При разделяне на 450лв данък на 12 месеца е равен на 37,50лв на месец което се равнява почти колкото и данъка върху минималната заплата от 420лв. Изводите си правете сами.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/9/16 14:42

    Данъка би трябвало да бъде поне 1000 лева.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/9/16 14:58

    Кога най накрая такситата ще си включат касовите апарати,както всички данъкоплатци в България...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/9/16 11:19

    Ami za taksimetrov licenz kolko plastat v bg?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.