18-годишно момиче получи грамота от учителите си за това, че спаси пилот на катастрофирал хеликоптер. Както първи 24rodopi.com писа, това е Шенай Сюлейман от село Петлино.
На 9 септември, в землището на село Черна скала пада хеликоптер, отбелязва в репортаж bТВ.
18-годишната Шенай Сюлейман чува тътена и хуква през полята да търси разбитата машина.
„Човекът викаше за помощ. Той искаше да лежи, аз как да го оставя на поляната да лежи. Той лежеше на ръката ми и върху крака, почистих му лицето, защото беше цялото с кръв. Разказваше ми , че тече гориво, че е опасно и ми викаше „Отивай си, защото може да избухне!”, разказва момичето.
Защо остава при пострадалия пилот? „Нямаше как да го оставя. Бяхме заедно, ако избухне, заедно ще умрем”. Шенай вика полиция и линейка.
Нито пилотът запомня името на момичето, нито тя – неговото, съобщава бТВ. На следващият ден го посещава във болницата.
За героизма си днес Шенай получи грамота от учителите си. Чувства ли се герой? „Това беше само човешко, доброволно беше, тогава нищо не мислих. Не съм осъзнавала риска тогава . Ама отново пак да падне, пак ще го спася”.
Това не е първата добрина, която 18-годишното момиче прави. Пораснала рано, днес Шенай помага на всички в селото си, работи на две места, учи и е отличничка. И знае, че един ден ще стане полицай.
24rodopi.com
Снимки: 24rodopi.com и bTV

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/9/16 21:51

    Хубаво младо, добро, човечно момиче! Постигай мечтите си, само още едно нещо трябва да подобриш - бг езика. Нищо лично, съвет от мен е, ще постигнеш много повече, ако се постараеш! Да си жива и здрава, не се сърди за думите ми.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/9/16 07:41

    До 21,51 Никой не е съвършен.Хайде да не издребняваме.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/9/16 07:55

    Е браво бе това ли намери да пишеш.Грозно е.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/9/16 08:42

    хубаво Грамота ама и някой лев му дайте на това дете не виждате ли че учи и работи на две места

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/9/16 10:31

    Затова,че бг езика и не е отличен,това пречи ли на момичето да спасява човешни живот.Тази забележка мисля че не е уместна в случая.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/9/16 10:51

    А бе, колкото и да ви се иска, забележката на първия коментиращ е уместна. Независимо, че това не пречи на никой от нас да прави добрини, се оказва, че се дава гласност на такива случаи. При което направилият добрина става център на внимание и се озовава в ситуация да говори пред телевизии. И става малко неудобно...Красиво 18-годишно момиче, отличничка, прави елементарни грешки когато говори на български език. При това учи този език в градско училище. Съжалявам, но няма смисъл да пренебрегвате този факт. Хайде сега, можете да започнете да ме хърляте мен, ако с това ще се почувствате по-добре. Не правете мечешка услуга на девойчето, сега й е времето да разбере истината. А колкото до наградата - заслужава и пари, и медал!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/9/16 12:00

    да 10.51--Знаете ли,много сте прав/а/.Аз съм от тази етническа група и се гордея с това,имам повече приятели българи,отколкото турци,като това не ми пречи да знам:кое е добро и кое е лошо.Обичам доброто,обожавам доброто у добрите хора,независимо как се наричат,но съм за:да се знае перфектно българският език,за да не се получават такива неприятни неща.Иначе едва ли някой ще оборва стореното добро.Неоспоримо е, Българският език всячески е необходим.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.