Гюнер ШЮКРИ
„Байрамът е празник, който има единствената цел да събира хората и да ни покаже, че трябва да бъдем заедно и сплотени, за да може да решаваме проблемите си и да преодоляваме препятствията, които се изпречват пред нас”. Това заяви в Кирково зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис. Активът на ДПС от област Кърджали се събра в местния ресторант „Елит“, където подобаващо отбеляза най-големия мюсюлмански празник Курбан Байрам. Този път домакин на събитието беше Общинският съвет на партията в Кирково.
Тържественото отбелязване на свещения празник уважиха народният представител и член на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула, народните представители Салиха Емин и Мустафа Ахмед, областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, кметове на общини, председатели на ОбС на ДПС от областта и на законодателните органи, представители на младежката организация и женската структура на Движението, кметове на населени места. Тук бяха още бившият депутат във Великото Народно Събрание и основател на ДПС в Кирково Хюсеин Карамолла, бившият народен представител от Кърджали Ремзи Осман, председателят на фондация „Политически репресирани” от областта Халил Расим.
Гостите бяха посрещнати от общинския лидер на ДПС в Кирково д-р Ерджан Фърънджъ и кмета на общината Шинаси Сюлейман.
Зам.-председателя на ДПС инж. Хасан Азис поднесе приветствие от името на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. „Единствената цел на тези събития е да дадем посланието за единство и неделимост на нашата партия. Да дадем онази увереност на нашите членове и симпатизанти, за това, че ДПС провежда една национална отговорна политика”, заяви инж. Хасан Азис.
В своето обръщение към съпартийците си народният представител и член на ЦОБ Ердинч Хайрула поздрави основателите, репресираните и актива на Движението в областта. Той подчерта, че тези традиционни срещи в третия ден на Байрама са много хубав повод да се видят всички съмишленици и приятели в този светъл ден. Пожела им да са все така единни и сплотени.
Областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан заяви, че празниците сближават, сплотяват и повишават чувството за солидарност на хората. „Движението за права и свободи” продължава да работи за подобряването на жизнената среда, стандарта на хората, за съхраняването и опазването на правата и свободите, толерантността и единството на хората“ , каза още Изет Шабан. От името на областното ръководство на Движението той поздрави всички мюсюлмани с празника Курбан Байрам с пожелание за много здраве, благоденствие и мир по света.
Народният представител Салиха Емин поздрави всички присъстващи по случай Свещения празник Курбан Байрам, като пожела много здраве, щастие и благоденствие „В трудни времена всеки един от нас трябва да дава всичко от себе си за доброто на хората в региона, в страната и в света”, допълни тя.
Депутатът Мустафа Ахмед също поздрави всички присъстващи с празника, като пожела мир по света, разбирателство между религиите и взаимно уважение между всички. Завърши с думите на основателя на Република Турция Мустафа Кемал Ататюрк „Мир в страната и мир по света”.
Кметът на Кирково Шинаси Сюлейман заяви, че е удоволствие за Общинския съвет на ДПС в Кирково да бъде домакин на тази традиционна среща.
„Нека да бъдем по-сплотени и по-единни, както сме били досега. Празниците са за това да се събираме, да си простим греховете. Няма да позволим това единство да бъде разклатено. ДПС през годините е преживявало хубави и трудни моменти, но винаги е успявало да запази своето единство. Това единство ще продължи и във времето”, каза в своето обръщение Шинаси Сюлейман.
По време на събитието бе почетена паметта на всички тези, които вече ги няма сред нас, а в миналото са били заедно на това традиционно събиране. Отслужена бе и дуа (молитва) за здраве, берекет и добри пожелания от бившия главен мюфтия Фикри Сали и имамина на Фотиново Мустафа Ферхад.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/9/16 20:28

    щом фукри сали чете молитвата работата върви на добре питайте приятели познати по Бенковски

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/9/16 08:06

    Браво ДПС ние сме с ВАС!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.