Бахри Юмер е кмет на община Джебел и временен областен председател на партия „Демократи за отговорност, свобода и толерантност“ (ДОСТ) в Кърджали. Репортер на 24rodopi.com разговаря с него във връзка със започналите разширени заседания на ДПС по общини, на които се декларира сплотеността в Движението, но и се настоява депутати, кметове и общински съветници, които са преминали от ДПС в ДОСТ, да напуснат изборните длъжности, които заемат.

Г-н Юмер, ще коментирате ли острата позиция на ДПС за политическото чергарство и другите акценти от разширеното заседание в Крумовград?
Четох новината ви, но защо трябва да се коментират проблемите на ДПС. Ние сме партия ДОСТ и наша грижа са проблемите на хората в региона, а не болежките на ДПС, които са доста. ДПС боледува и лидерите му не трябва да правят магии и отклоняват вниманието с ДОСТ, а да излекуват партията с работа и само работа, много работа. Хапчето не е в атаката срещу ДОСТ, а в открития диалог с хората, признанието за грешките и много работа.
Политическо чергарство – това са камъни във вашата градина. Снето е политическото доверие от всички народни представители, кметове и общински съветници, номинирани и избрани от листата на Движението, впоследствие самоволно решили да се отцепят и по този начин да подведат избирателите. Предстоят разширени заседания и в другите общини (вчера се състоя заседание в Черноочене, интервюто е взето преди това – б. р.), очаквайте интересни послания и на събранието в Джебел.
Не беше ли „политическо номадство“? Това, че някой префасонира изрази в момент на емоция и търси по-грубите думи, показва, че губи контрол. Всеки може да си говори каквото иска, но трябва да знае, че ако има болна глава, то трябва да се лекува тя, а не да се сравнява със здравата глава. Не може да говориш за морал, а да не смееш да признаеш, че начело ти стои човек, който не признава морала. Народът е казал „Крадецът вика дръжте крадеца“. В тази ситуация изпадат. Ние градим структури по места и заставаме пред хората с нашата визия и програма, казваме какво ще направи ДОСТ, а не, видите ли, тези са такива и такива и как ви вредят. Нека да не рушат, а да градят – това е съвета ми.
Свободата и равнопоставеността не са измислени тези. Пред крумовградския актив на ДПС се използват определения като „политически морал“ и „ценностна система“ , с които целенасочено се правят опити да се охарактеризира част от актива на ДОСТ. Правят го зам.-председателят на партията и други активисти, но усещат ли се, че избирателите питат именно тях за проспаните мандати, разбитите пътища, неизпълнените предизборни обещания и проблемите, проблемите, проблемите. Морално ли е да тънеш в лукс, а избирателите ти да нямат вода за пиене в селото. Много неща ще бъдат изказани, но имайте търпение.
И все пак, коментара ви като областен лидер на ДОСТ за снетото доверие от депутати, кметове и съветници, които бяха в ДПС, а сега са в партията на Лютви Местан?
Ще анализираме думите и действията им и медиите ще получат очакваните отговори.
Кога? На предстоящото заседание на националното ръководство ли? Лютви Местан ли ще бъде кандидатът на ДОСТ за президент?
Имайте търпение. Дали да издигнем собствена кандидатура за кандидат-президент или да подкрепим друг кандидат – това ще е основната тема на заседанието в края на идната седмица. Ще става все по-динамично. Може да дадем правомощия на Изпълнителния съвет за вземане на решения в последния момент. Имаме готовност за наша кандидат-президентска двойка, но ще следим ситуацията.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/9/16 08:06

    Поздравления господин Юмер за смелостта Ви. Успех Ви желая.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/9/16 08:23

    Бахри аби геч калдъ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/9/16 08:38

    И вие в ДОСТ сте псевдополитици. Чудя се само как успяхте да излъжете чист човек като Мехмед Ходжа да се запише при вас.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/9/16 09:56

    Бахри ага, Бахри ага... Ти беше човека, който боготвореше този, за когото сега говориш, че няма морал. За тебе той беше и огън, и вода, и светлина, и всичко. сега ли се сети бе, ага? Късно е чедо за.... китка!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/9/16 10:04

    Бахрито е точен пич

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/9/16 10:43

    Na 12 septemvri(ponedelnik)e nay-golemiat musulmanski praznik Kurban Bayram. Shte yadem, piem i se veselim...DOST i DPS!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/9/16 10:51

    По-добре късно, отколкото никога!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/9/16 10:54

    В Джебел всичко наред ли е

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен10/9/16 15:15

    26 години чакахме дпс да ни оправи, да оправиха ни, сега ще чакаме 26 години дост да ни оправи, и те ще ни оправят както трябва, ако е останало нещо за дооправяне

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен10/9/16 16:24

    Бахрито ,Лютвито и всички от ДОСТ са смели и честни хора.Не се крият зад дебили сарайски довари а са сред хората и народа.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен10/9/16 23:10

    По малко говори, повече слушай .Затова човек има една уста и две уши.Говоренето за свобода и права на човека ни докара до сегашното положение .Индийски заплати(650 лв в Бг -600 лв в Индия\ ,а уж бяхме тръгнали на Запад към Америка.Стойте бре накъде вървиме ...таквоз май сме объркали посоките...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.