Отговорът: Не правете сензации на наш гръб, Сдружението ни работи открито

Съмнителни лица и организации вероятно ще финансират сдружението „Алтай“, алармира пред 24rodopi.com създателят на организацията и неин първи председател Джевдет Мустафа. Той вече живее в САЩ, но изразява притесненията си, че „некоректен тип“ се докопал до служебния имейл на „Алтай“, променил паролата и кореспондира с „разни съмнителни субекти от Турция и други страни“.
Припомняме, че под ръководството на Джевдет Мустафа „Алтай“ доби национална популярност покрай искането за въвеждане на „хелял храна“ и отпадането на свинското месо и субпродукти от менютата на мюсюлманчетата у нас.
Мустафа и хората му сезираха Народното Събрание и Главното мюфтийство за нарушаване на религиозните им права при столовото хранене в училищата, болниците и детските градини в България. Те настояват за право на избор на допустима за мюсюлманите „хелял" храна и ясно информиране за състава на храната в посочените държавни институции, както е в повечето европейски държави.
Сдружението кореспондира с различни посолства у нас и организации в Европейския съюз.
„Алтай“ поиска от главния прокурор Сотир Цацаров прокурори с турски имена в Кърджали. За прокурорите с турски имена – обърнете се към ВСС, за свинското в училищата - ще проверим колегите, отговориха от Главна прокуратура.
В началото на лятото „Алтай“ бе напуснат от Тасим Тасим, един от учредителите на Гражданското сдружение и член на ръководството му. „Напускам сдружението „Алтай" заради несъгласие с начина на финансиране на организацията, подходите при набиране на средства, диалога с потенциални дарители, който е странна комбинация между дързост и просия. Не можем толкова лесно да отстъпим каузата и светлите идеи пред стремежите на един-двама тъмни субекти да променят живота си с членството си в подобна организация", заяви тогава пред 24rodopi.com Тасим Тасим, който е и областен координатор на Народна партия „Свобода и достойнство", която е част от Реформаторския блок.
Създателят на организацията Джевдет Мустафа твърди, че е силно притеснен от случващото се в „Алтай“. Той е решен да сезира прокуратурата.
Оттеглянето на Тасим Тасим „замрази“ един от големите проекти на „Алтай“, разкри пред 24rodopi.com един от членовете на активната неправителствена организация в Кърджали. Целта на сдружението е да създаде новинарски сайт и вестник на турски език в област Кърджали, като предложението е било внесено в чуждо посолство. След като посланикът научил, че най-известният представител на „Алтай“, какъвто е Тасим Тасим, е подал оставка, блокирал процедурата. Така се провалила срещата на ръководството на „Алтай“ с организацията, която щяла да финансира проекта.
„Каквото и да правим, го правим открито. Няма да постъпим като този, който получава от Турция пари за медии, а си купува апартаменти, а после лъже финансиращите го, че има читатели. Съветът ни към вас е да не правите сензации на гърба на „Алтай“, една от малкото работещи неправителствени организации в Кърджали“, коментира активистът на Сдружението.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/9/16 00:40

    Fetocu kactinmi

    ОтговорИзтриване
  2. BG KONSULT28/9/16 01:53

    Кажи си го без увъртания.
    Мехмед Антиката и неговата съпруга Нурай са хората който събират пари от Турски консулства и организаций.
    Антиката те подведе, не му се сърди, той е обучен доностник на службите.
    Бъди щастлив че се отърва от Антиката, преди да станеш резил.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/9/16 06:45

    Това е един Гюленист, който се подвизаваше в Кърджали и проповядваше неговите идеи, когато усети, че ще го потърсят от Турция избяга в САЩ. Не му вярвайте!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/9/16 08:35

    Sizi gidi sizi, bolusemediz antikalan paraciklari.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/9/16 10:10

    Този е измамник от класа по цял ден се чудят с Антиката каква далавера да измислят,че чак и в политиката да влезе.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/9/16 12:53

    Жалко, че такова измислено движение трябва да му се обръща внимание! Движението да гледа да подпомогне хората от изостаналите села, къде дори нямат и ток. Да гледа по някакъв начин да стимулира хората, да си останат в родните места и да са доволни. Сега като гледам има села а Ардинско за които села имам чувството, че времето за тях е спряло през далечната 1910г. Това движение е просто някои хора да си получават заплатата и да се чудят с какви глупости да се занимават. Много ми е интересно движението "Алтай" има ли си представата колко българи с турски произход консумират свинско месо? Колко изселници от Турция, като се върнат ядат свинско месо? За мен е етническа дискриминация да искат прокурор с турски имена, значи ако има прокурор с българско име по - добър от този с турско име трябва да се назначим прокурора с турско име , това за мен е ДИСКРИМИНАЦИЯ !!!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Tasim e nay chestniya chovek v Yeni Pazar i na Avtogarata Gircali. Toy se e sreshtal dori i s Germanskiya Poslanik. Mnogo e umen. Na poslednite izbori specheli 1000 glasa Ama ne mu gi priznaha. Durmusha sashto e mnogo umen, toy znae mnogo neshta ba. Toy e pri Lyutvito i Barito. Abe meshana rabota.

    ОтговорИзтриване
  8. TASIMKATA I DURMUSHA GAZETECIYATA SA MNOGO UMNI BA.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.