Протестът, който готвиха на 15 септември родители на ученици в СУ „Владимир Димитров-Майстора”, бе отменен, съобщиха за 24rodopi.com от Инициативния комитет.
Припомняме, че недоволни от състоянието на сградата щяха да блокират кръстовището във „Веселчане” в рамките на час и половина.
„През месец май родители чийто деца учат в Средно училище „Владимир Димитров – Майстора“ – Кърджали, инициирахме подписка искаща да бъде извършен цялостен ремонт на материалната база на училището. Подписката бе внесена в Община Кърджали защото сградата е собственост на общината.
Последваха срещи на родители с комисии, които срещи доведоха до гласуване на Общинска сесия – да се търсят външни източници за финансиране, тъй като общината не разполага със финансови средства.
Искаме да подчертаем, че в подписката се искаше да бъде извършен цялостен ремонт и ние влязохме в положение, отстъпихме крачка назад и се съгласихме да бъде поправен само покрива.
След като до началото на септември не стана ясно намерени ли са средства от външни източници и ремонта незапочна – ние от родителския инициативен комитет обявихме гражданско неподчинение на 15 септември от 12 до 13,30 часа. Като заявихме, че ще затворим пътя за Маказа в района на кръстовището в квартал „Веселчане“.
Ние отменяме протеста защото:
15 септември е един от дните, в които се чества Курбан Байрам и затварянето на пътя ще доведе до нежелани изнервени ситуации с празнуващите ни съграждани, и гости на град Кърджали и региона. Използваме случая да честитим празника на всички празнуващи;
Смятаме също, че не всички опити за мирно решение на проблема са използвани.
Затова на 16 септември на сесия на Общински съвет на Кърджали ще присъстват родители, ще попитат - докъде са стигнали нещата с търсене на средства, ще искат да бъдат посочени дати за решаването на проблема, и не на последно място вече исканията ще бъдат за ремонт да цялата сграда, а не само на покрива”, се посочва в писмото до медиите, подписано от Инициативния комитет.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. zaferiyus12/9/16 09:14

    Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Kurban Bayramı diliyoruz. Büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin gözlerinden öpüyoruz.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/9/16 10:30

    С този страхлив и съобразителен с всики хора, директор скоро това училище няма да види прогрес. За жалост в днешно време се изисква за такава длъжност нагъл, нахален човек, който да ''кисне'' постоянно в общината и да подава подписки и молби. Положението е сериозно с това училище и никаква причина не би била по-сериозна за спирането на протестта. С този страх, съобразителност и толерантност в нашата държава за жалост не става.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/9/16 12:07

    В България като си възпитан те подритват включително и от Общината. Подиграват се на родителите на децата също. Кмете, ти ще запишеш ли децата си в училище което се руши?
    Поздрави за Байрама!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/9/16 15:31

    Какво значи, Курбан Байрам спря протеста на родители заради състоянието на „Майстора”???? Сега е байрам и ще празнуваме, после ще стачкуваме. Еййййй будали български, НИКОГА няма да се научите на право на глас! НИКОГА! За това защото се правим на големи демократи, либерали, фенове на ПРАВА и СВОБОДИ, за това сме на тоя хал. Сега ще попразнуваме, после ще стачкуваме. Трябва да вгорчите живота на кмета, на директора на РИО, на Директора на училището. Да спите пред домовете им, да не могат да се приберат в къщи. На всеки, който е виновен за сегашното състояние на училището. Защото там учи бъдещето на квартала, бъдещето на града, бъдещето на държавата. Разбирате ли вината на кого е? На овчите глави които ни сложиха след 10-ти. Особено в този вилает, в който вършее ДпС. Партия на комунисти и ченгета. Направиха ни луди, да не може да мислим.
    Успех на децата ви мога да пожелая само. На вас в никакъв случай не пожелавам успех, защото сте съучастници във всичко до сега.

    Минаващ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.