www.24rodopi.com

Магия от български танци плени сърцата на ардинчани

неделя, септември 110 коментара

По време на есенните културни празници в Ардино танцовите формации „Фолк ритъм Балканика” - Ардино и „Фолк ритъм” Смолян” изнесоха двучасов концерт „Фолк ритъм - магия от танци”, който предизвика огромен интерес и премина пред многобройна публика с бурни аплодисменти.
Ардинските и смолянските самодейци показаха красотата и магията на танците от различни фолклорни области на страната – родопска, пиринска, тракийска, добруджанска и шопска.
Гостуващите солистки Теменужка Дукатева и Катя Минчева огласиха със звънките си гласове центъра на родопския град. А звуците на гайдата на Иван Дурев мощно отекваха под нощното септемврийско небе.
След концерта съпрузите на танцьорите от „Фолк ритъм Балканика” поднесоха огромна кошница от цветя, с което изразиха своята благодарност към хореографа Мирослав Кайджиев за постановката и емоционалните преживявания от спектакъла.
Празничната програма завърши с красиви фойерверки в различни цветове и кръшно хоро, на което се хвана голяма част от публиката.
Концертът „Фолк ритъм - магия от танци” се осъществи със съдействието на общинското ръководство в Ардино в лицето на кмета Ресми Мурад.
Спектакълът е дело на хореографът Мирослав Кайджиев и съпругата му Валентина Кайджиева.
„Проектът се роди след едно наше съвместно участие в 16-та поред вечер на ардинци в Бурса. След като видях реакцията на присъстващите реших да предложа на всички колеги идеята за този концерт. Както винаги те ме подкрепиха и след много пот и усилени репетиции се раздадохме за нашите почитатели”, сподели хореографът на постановката.
Наша сънародничка от кипърския град Никозия (Лефкоша) изрази огромното си възхищение от прекрасните изпълнения на самодейците от Ардино и Смолян. Тя подчерта, че е заредена с емоции, а носталгията по родния край ще преживее по-лесно.
Гюнер ШЮКРИ
Татяна ЧОЛАКОВА-ПЕТРОВА
24rodopi.com

Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи