По време на есенните културни празници в Ардино танцовите формации „Фолк ритъм Балканика” - Ардино и „Фолк ритъм” Смолян” изнесоха двучасов концерт „Фолк ритъм - магия от танци”, който предизвика огромен интерес и премина пред многобройна публика с бурни аплодисменти.
Ардинските и смолянските самодейци показаха красотата и магията на танците от различни фолклорни области на страната – родопска, пиринска, тракийска, добруджанска и шопска.
Гостуващите солистки Теменужка Дукатева и Катя Минчева огласиха със звънките си гласове центъра на родопския град. А звуците на гайдата на Иван Дурев мощно отекваха под нощното септемврийско небе.
След концерта съпрузите на танцьорите от „Фолк ритъм Балканика” поднесоха огромна кошница от цветя, с което изразиха своята благодарност към хореографа Мирослав Кайджиев за постановката и емоционалните преживявания от спектакъла.
Празничната програма завърши с красиви фойерверки в различни цветове и кръшно хоро, на което се хвана голяма част от публиката.
Концертът „Фолк ритъм - магия от танци” се осъществи със съдействието на общинското ръководство в Ардино в лицето на кмета Ресми Мурад.
Спектакълът е дело на хореографът Мирослав Кайджиев и съпругата му Валентина Кайджиева.
„Проектът се роди след едно наше съвместно участие в 16-та поред вечер на ардинци в Бурса. След като видях реакцията на присъстващите реших да предложа на всички колеги идеята за този концерт. Както винаги те ме подкрепиха и след много пот и усилени репетиции се раздадохме за нашите почитатели”, сподели хореографът на постановката.
Наша сънародничка от кипърския град Никозия (Лефкоша) изрази огромното си възхищение от прекрасните изпълнения на самодейците от Ардино и Смолян. Тя подчерта, че е заредена с емоции, а носталгията по родния край ще преживее по-лесно.
Гюнер ШЮКРИ
Татяна ЧОЛАКОВА-ПЕТРОВА
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.