www.24rodopi.com

Най-много за исляма знаят децата в село Вратница, втори е отборът от Коран курса в Черна скала

събота, септември 36коментара

Победителите получиха от Районно мюфтийство таблети и корани с електронни четци


Регионално състезание по основни познания за исляма се проведе в Момчилград. Домакин на проявата бе средното духовно училище в града, а в надпреварата се включиха 13 курса по изучаване на Коран.
Районното мюфтийство в Кърджали организира всяка година състезанието между летните коран курсове, като бе отчетено, че всяка година нараства броят на децата, които се включват в надпреварата.
Състезанието премина в два кръга: първи кръг – в който отборите отговаряха на въпросите в областта на акида, фъкъх, ахляк, сийер; втори кръг – в който участниците трябваше да четат късите сури от Корана и изразително четене.
С нелеката задача да отсее най-добрият отбор, се зае журито в състав: председател – Ерхан Реджеб наместник районен мюфтия на Кърджали и членове: Сезер Садулов - отговорник „Иршад“ към районно мюфтийство Кърджали и Ахмед Хасан, възпитател в СОДУ Момчилград.
Първенците на състезанието бяха отборът на коран курса от с. Вратница, на второ място се класира отборът от коран курса в. с. Черна Скала и на трето място отборът на коран курс гр. Крумовград.

В края на състезанието районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед награди отборите с таблети, корани с електронни четци, електронни седжадета за научаване на намаза и др. Програмата приключи с дуа и обяд за всички присъстващи.
Изпрати :

+ коментара + 6 коментара

ALLAH katinda din ISLAMdir!!!

Анонимен
4/9/16 08:39

А български език знаят ли? Организирайте състезание да видим резултатите

Анонимен
5/9/16 10:33

Едва ли знаят....Поголовно говорят ДЕМОНСТРАТИВНО на турски!

Анонимен
6/9/16 05:37

Да се отвори земята и да ви погълне, гнусни фанатици, превръщащи невиини деца в зомбирани изроди!

Анонимен
6/9/16 10:40

do 05.37 hey gidi vanço naş kapitanço gnusen fanatik si ti neznaeş za kakvo sı doşıl na toya svyat syal jivot taka şte obikalyaş gladen

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи