Единадесетото издание на Европейския екологичен фестивал „Зелена вълна - 21 век” бе открито в Дома на културата в Кърджали в четвъртък. Негови организатори за седми път са Европейската комисия и фондация „Европейски екологичен фестивал", а община Кърджали за шеста поредна година е основен партньор и домакин на събитието. Затова и официалното откриване на фестивала бе направено от заместник–кмета на община Кърджали Елисавета Кехайова. Тя поздрави участниците и подчерта, че всяка година младите хора на Кърджали проявяват все по-голям интерес към форума, което е показателно за все по-развитото им чувство към опазването на природата и света, в който живеят.
В подкрепа на зелената идея на откриването присъства и ръководителят на представителството на Европейската Комисия в България Огнян Златев. Той също поздрави участниците и припомни, че Комисията винаги е подкрепяла подобни инициативи, защото знанието как да опазваме природата и как да живеем по-добре е изключително важно за всеки.
Официалното откриване на фестивала бе съпроводено и с откриването на изложба фотографии, дело на клуб „От черно до бяло” при ОДК Кърджали. Затова и на сцената бяха поканени директорът на ОДК Кърджали Златка Пеньова и ръководителят на клуб „От черно до бяло” Антония Грозева, които споделиха, че партньорството в такъв тип инициатива е радост за тях, още повече, че могат да покажат колко красив е Кърджали и природата, която ни заобикаля чрез погледа на възпитаниците на клуба.
Невена Праматарова, управляващ директор на фондация ”Европейски екологичен фестивал”, изрази възхищението си от младите фотографи и отправи покана към тях за представяне на изложбата им в столицата.
Програмата на фестивала продължи с безплатни прожекции на екологични филми за подготовка на населението за реагиране и справяне в критични ситуации, природни бедствия и аварии. По-голяма част от тях са специализирани продукции с образователна и превантивна цел срещу природни бедствия и аварии на водещи европейски и български медии, институции и неправителствени организации, участвали в изданията на Европейския екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век“.
Сред темите, които ще бъдат представени, са какво приложение имат космическите технологии при бедствия и аварии, как трябва да се реагира в различна среда при възникването им и какви практическите умения трябва да имат хората за реагиране и справяне в критични ситуации, природни бедствия и аварии.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.