Прожекции на екологични филми и практически занятия за реагиране при природни бедствия и аварии ще са част от Европейски екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век” 2016, който ще се проведе в дните 28-30 септември в Кърджали.
Той се организира от Европейската комисия, фондация „Европейски екологичен фестивал” и община Кърджали. Инициативата е част от 11-то издание на Международния екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век” за филми и телевизионни програми, посветени на екологията и опазването на околната среда.
По време на събитието ще се проведе практическо обучение за подготовка на населението за придобиване на умения за реагиране и справяне в критични ситуации, природни бедствия и аварии. Занятията са предназначени за ученици и преподаватели от училища и детски градини, както и за населението от община Кърджали и региона.
Основният акцент на практическите занятията ще е върху действията на застрашените и на силите от единната спасителна система при ликвидиране на обгазяване, причинено от терористична дейност. Ще бъде разяснено как пребиваващите в административни и образователни институции да реагират при подобна заплаха.
По време на събитието ще бъдат прожектирани специализирани продукции с образователна и превантивна цел срещу природни бедствия и аварии на водещи европейски и български медии, институции и неправителствени организации, участвали в изданията на Европейския екологичен фестивал „Зелена вълна - 21 век".
Учениците от „Фото клуб” към Общински детски комплекс Кърджали ще представят фотоизложба на екологична тематика, посветена на забавянето на климатичните промени, устойчивото развитие, опазване на околната среда, борбата срещу природните бедствия и аварии.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/9/16 16:27

    Няма ли да е по актуално обгазяване от сметище?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.