www.24rodopi.com

Учат деца в Кърджали да реагират при бедствия и обгазяване след… терористичен акт

понеделник, септември 261коментара

Прожекции на екологични филми и практически занятия за реагиране при природни бедствия и аварии ще са част от Европейски екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век” 2016, който ще се проведе в дните 28-30 септември в Кърджали.
Той се организира от Европейската комисия, фондация „Европейски екологичен фестивал” и община Кърджали. Инициативата е част от 11-то издание на Международния екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век” за филми и телевизионни програми, посветени на екологията и опазването на околната среда.
По време на събитието ще се проведе практическо обучение за подготовка на населението за придобиване на умения за реагиране и справяне в критични ситуации, природни бедствия и аварии. Занятията са предназначени за ученици и преподаватели от училища и детски градини, както и за населението от община Кърджали и региона.
Основният акцент на практическите занятията ще е върху действията на застрашените и на силите от единната спасителна система при ликвидиране на обгазяване, причинено от терористична дейност. Ще бъде разяснено как пребиваващите в административни и образователни институции да реагират при подобна заплаха.
По време на събитието ще бъдат прожектирани специализирани продукции с образователна и превантивна цел срещу природни бедствия и аварии на водещи европейски и български медии, институции и неправителствени организации, участвали в изданията на Европейския екологичен фестивал „Зелена вълна - 21 век".
Учениците от „Фото клуб” към Общински детски комплекс Кърджали ще представят фотоизложба на екологична тематика, посветена на забавянето на климатичните промени, устойчивото развитие, опазване на околната среда, борбата срещу природните бедствия и аварии.
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
26/9/16 16:27

Няма ли да е по актуално обгазяване от сметище?

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи