Специален педагог, психолог и социален работник поемат 9-годишния Мустафа, който повече от месец и половина е оставен сам от близките си в детската онкохематологична клиника на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Това шефът на "Социално подпомагане" в града Надя Танева, цитирана от пловдивски медии. Тя уточни, че тримата специалисти ще посещават момченцето на място, като целта е стабилизиране на емоционалното му състояние и овладяване на български.
Както вече 24rodopi.com писа, детето от крумовградското село Бряговец общува само на турски и комуникацията с него е трудна. Танева е категорична, че през цялото време на лечението на Мустафа, което ще продължи близо 6 месеца, той ще остане в болницата. Едва след като проговори на български, ще се види и какви образователни дефицити има."На този етап все още е рано да се обсъжда вариант за настаняването му в приемно семейство", добави шефът на "Социално подпомагане".
24rodopi.com
На снимките: Малкият борец срещу коварната болест, къщата в Бряговец, дядо му и две от лелите
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/9/16 17:19

    Yazık o çocuklara ya, ne günahları var

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/9/16 18:17

    Nima,rabotata na pedagoga e da prepodava ezici.Namerete psihilog koito da znae Turski..Veche ima mnogo takiva..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.