Зачестяват случаите на захвърляне на нежелани животинки – кучета и котки, в чуждо населено място. Досега го правеха основно селяни, които пренасят малките в кашони и ги оставят в Кърджали или другите общински центрове.
Вече има случаи на пренасяне на бездомни кучета от Северна Гърция в Кърджали, сочат констатациите на приюта „Дай лапа“.
„Проблемът с безстопанствените кучета продължава да съществува, заради пускането на свобода на домашни любимци от т.нар. грижовни стопани, довеждането на животни от други населени места в страната, а вече и от Гърция”, коментира д-р Николай Каснаков, ветеринарен лекар на общинското предприятие.
16 са осиновените бездомни кучета от началото на 2016 година в приюта за четириноги бездомници „Дай лапа” в Кърджали. Д-р Николай Каснаков твърди пред радио „Дарик“, че на месец през приюта преминават между 25 и 40 кучета, на които се извършва общ преглед на здравословното състояние, обезпаразитяване и кастриране.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/9/16 09:27

    Сега пък гърците са ни виновни.Сигурно те са виновни и за "царските конюшни".

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/9/16 09:50

    Да бе, повЕрвахме ви, сега за вашата некадърност са виновни гърците.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/9/16 10:03

    а с кашони как ги пускат граничните тия кучета от Гърция????

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/9/16 10:07

    От години във фотиново център се изхвърлят кучета и котки кметовете ги виждат да измислят солидни санкции за тях и проблема ще е решен. И от грях не ги е страх ...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/9/16 10:57

    Кучетата от приюта нито се преглеждат нито се обезпаразитяват нито се излекуват, кого лъжите?

    ОтговорИзтриване
  6. истината10/9/16 21:15

    с. Ленско, община Ивайловград, област Хасковска продава животни...Възрастни хора са..., който желае да заповяда в селото. В очакване са ...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/9/16 12:40

    Миналата седмица ви викнахме да приберете 10 едноседмични кученца, дойдохте, уж тръгнахте да търсите майката и после - нищо. И кученцата останаха, и майката остана. Така и не разбрахме защо изобщо реагирате на сигнали, като няма резултати.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.