От 8 500 заявления за гласуване за президент, над 4 500 бяха събрани в Турция от организации, които подкрепят и работят с ДПС. Затова, ако от Движението призоват да гласуваме за Пламен Орешарски, той ще спечели повече от 50 процента от гласовете в Турция.
Това заявиха пред 24rodopi.com изселнически лидери по повод публикацията ни „Лютви Местан се отказал от президентската битка заради недостатъчните 30 000 гласа от Турция, изселниците ще подкрепят Цецка Цачева“.
Както вече писахме, в Турция ще има 35 секции, като най-много са в Бурса - 11. Очакванията са в Турция на 6 ноември да гласуват над 30 000 нашенци.
Според Изборния кодекс секциите в една държава не трябва да са повече от 35, което създава затруднения в някои държави. По 35 секции ще има още в САЩ и Великобритания. В Испания гурбетчиите ни ще могат да упражнят правото си на вот в 25 секции, в Гърция урни ще има на 13 места, в Италия секциите ще са 9.
Над 34 000 българи са подали заявления, че искат да гласуват в деня на президентските избори извън страната, съобщиха от Централната избирателна комисия. Най-много подадени заявления има в Турция – 8842.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/10/16 11:14

    Каквото и да призове ДПС ние от Бурса ще гласуваме за Митьо Пищова и Радо Шишарката СТИГА СТЕ НИ МАНИПОЛИРАЛИ
    Сега ще видите изненадата

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/10/16 11:46

    abe redkasiqta golemi gotvereniste samo mitite vodata za6to ne napı6e6 koj e tozi lider slabi ste mnogo slabi, dupese umrq v tursiq i za istinskite tursi ostanaha samo deto lijat kokala

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/10/16 12:25

    Koyto i da doyde fayda uok. Ot kravarka kvo poveche shte stana.Da ne bi da stana na mestoto na Dogan ili Mestan. Nyama kak da stane. baba Fatme shte si e pak baba Fatme-na gradinata, kravite, kikoshkite, cok selyam ot baba bi Fatme.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/10/16 13:00

    Изселниците задължително ще гласуваме за истинския Български генерал Радев....достоен човек от народа,нито е мутра, нито е олигарх....долу корумпираното и некомпетентното управление на Калинкитеее

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/10/16 17:55

    Така наречените избори са само един ФАРС-цирк или по точно ШОУ ЗА ГЛУПАЦИ.
    НИКОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ГЛАСУВА!
    Когато гласувате ставате съучастници на престъпниците-политици
    защото узаконявате тяхната власт!
    Лисицата:
    - Гарване, ще гласуваш ли? Много е важно! От това зависи бъдещето на децата ти!
    Гарванът мълчи и стиска сиренцето с клюна.
    - Гарване, много е важно да изразиш мнението си. Ще гласуваш ли?
    Гарванът:
    - Да!
    Сиренцето пада, лисицата го грабва и офейква. Гарванът замислено:
    - И "не" да бях казал, все тая...
    Хората ходят и гласуват за #партии и чакат Промяна? АБСУРД НАД АБСУРДИТЕ, Айнщайн е казал, че само Лудите го правят!!!
    Дори мишките в лабиринта не се лутат и не повтарят грешките си! Ние по-прости и от мишките ли сме?! Правим една и съща грешка, като гласуваме, а очакваме РАЗЛИЧЕН РЕЗУЛТАТ!
    Война ли беше, чума или природно бедствие, че дойдохме на този хал, да сме сред най-бедните в Европа? По-лошо! Партийните паразитни креатури все още са на власт! Дали това ще продължи още след тези избори? Народа ще каже! Бъдете промяната!
    Просто НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ! ! ! !
    Много от така наречените ”Гласуващи” най –вероятно, няма да доживеят следващите избори, а децата им навярно ще са избягали в чужбина от новата безизходица! Затова на работа приятели! ДЛЪЖНИ сме да бойкотираме тези избори и да помогнем на този народ! Не е нужно само да НЕ гласуваш! Нужно е да убедиш хората край Теб, че гласуването е ПРЕСТЪПНО деяние, защото узаконява престъпната власт!
    Словото е велика сила!
    Който умее да използва силата му за народната кауза, върши най-добрата работа в момента - убеждава народа в истината!
    А осъзнат народ прави чудеса!
    Промените се осъществяват от ПРОМЕНЕНИ хора!
    ДО ВСИЧКИ #БЪЛГАРИ В #БЪЛГАРИЯ И #ЧУЖБИНА!
    НИКАКВО ГЛАСУВАНЕ!
    ИЗБОРИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ БОЙКОТИРАТ!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/10/16 20:40

    Господа, като имате впредвид заслугите на ДС + БКП и техните съвременни последователи БСП+ ДПС + АБВ + АТАКА за катастрофалното разрушаване и унищожаване на българското обществено и демографско развитие никога един нормален български гражданин ще гласува за Олигархичните партии ДПС и БСП.
    Никога един турчин, българин, помак или ромски брат ще гласува за ДСП и БСП.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/10/16 23:13

    Хей, комунистически подлоги, стига се опитвахте да подвеждате хората. Кои са тези изселнически дружества, защо не им цитирате имената за да звучи по достоверна информацията. Понеже са измишльотини писанията ви и целят единствено да маипулират общественотта, затова няма нито име, нито град. Типично комунистически номерца, кьор фишеци, белким хване дикиш, но този път нема да стане. Не човек а комунист казал полугладният песимист, не богат и заможен бай Ганьо отговорил полуграмотният политик. За съжаление това е истината и реалността днес.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/10/16 08:25

    До 17.55: Не си прав, приятелю! Трябва да се гласува и то задължително. Ако не гласуваме, тези от БКП и ДпС ще гласуват под строй. Друг е въпросът, че са кът стойностните хора!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/10/16 09:24

    Агите от община Кирково,каква команда ще метнат - за кой да гласува ДПС или чакат ишарет от Гюнайдън от Могиляне.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен17/10/16 09:33

    Derneklerin adi soylermisiniz Turkiyede hankileri destekleyenler dps yi

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен17/10/16 09:57

    Kajete im imenata iskavi se jalki DPS hainleri izyadohte ritnika ot izselnicite 6te go izyadete i ot tuka6nite turci i pomaci.Sizler halkini para i4in satanlarsiniz

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.