www.24rodopi.com

След 56 години: „Криворазбраната цивилизация” се връща на сцената в Кърджали

понеделник, октомври 31коментара

Класическата възрожденска комедия на Добри Войников „Криворазбраната цивилизация” с участието на звездата от „Комиците” и „Столичани в повече” Христо Гърбов ще гостува за първи път на кърджалийска сцена по покана на ПП ГЕРБ и народния представител Цвета Караянчева. Представлението е на столичния театър „Възраждане” и ще се играе на 6 октомври, четвъртък, от 19 часа. Режисьор на спектакъла е Владлен Александров, сценографията е на Иван Карев, костюмите – Весела Статкова.
Час и половина смях от времето на нашите деди, когато борбата между старите и новите нрави е карала хората да „маймунясват”, очаква публиката в салона. Освен Христо Гърбов, в ролите ще се превъплътят Роберт Янакиев, Мариана Жикич, Свежен Младенов, Ивет Радулова, Филипа Балдева, Георги Златарев и Донка Аврамова. Това е поредното хитово заглавие, което ще гастролира в Кърджали, благодарение на ГЕРБ, след „Сега или никога”, „Римска баня” на Станислав Стратиев и „Вражалец” на Ст.Л.Костов, които преминаха при изключителен интерес. Интересно е, че „Криворазбраната цивилизация” е първата пиеса, поставена на сцената на театъра в Кърджали след откриването му през 1960 г , тогава под режисурата на Коста Цонев.
24rodopi.com

Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

актьор
3/10/16 23:06

Грешка!Пиесата е поставена 1999 г. От режисьора Стойко Генов на сцената на нашия театър и се игра повече от 50 пъти от кърджалийската трупа.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи