„Може би в следващите часове на деня МВР трябва да даде информация дали гюленистите са искали политическо убежище у нас или са мълчали”, коментира в сутрешния блок на БТВ журналистът Илхан Андай от 24rodopi.com.
Седем души, заподозрени за връзки с движението на живеещия в САЩ ислямистки проповедник Фетхуллах Гюлен, бяха заловени при опит да преминат нелегално от България в Румъния. По-късно те бяха предадени обратно на властите в Турция.
Това не е първият случай, в който българските власти предават свързани с Гюлен обратно в Турция. През август месец обратно в Турция беше върнат Абдуллах Бююк сочен за противник на режима на президента Реджеп Тайип Ердоган и спонсор на движението на Фетхуллах Гюлен.
Около предаването на седемте души обратно в южната ни съседка има много въпросителни. Случаят е от петък, но у нас разбрахме за него едва снощи. Информацията за случая дойде от турските медии, посочва БТВ.
„Камионът излиза от ГКПП „Капъкуле” в срядата миналата седмица. Митничари и гранична полиция са задържали седемте души на изхода на България в петък, т.е. те два дни пътуват в пределите на България. Дали е било случайно задържане, дали е имало включена термокамера или е имало сигнал, остава да гадаем”, добадя в разговор с Антон Хекимян Илхан Андай.
Издирваните в Турция бегълци са открити от български гранични и полицейски служители при проверка на каросерията на ТИР с турска регистрация, пътуващ към Румъния, пишат медиите в южната съседка. Сред задържаните са трима комисари, уволнени от полицейските дирекции в Диарбекир - Юнюз Д. и Абдулкадир Ч., и в Коджаели - Угур С. Арестувани са още доцент доктор Юнюс Хайри - преподавател в университета в Малатия, журналист от закрития в.“Заман“, който за да оцелее в България и да получава финансиране от общини и фирми получи ново име от издателите си, преподавател по физика и математика в гимназия в Бурдур и обвинен в търговия с наркотици собственик на магазин.
За всички има издадени заповеди за незабавен арест заради връзки с организацията ФЕТО, обявена за извършител на преврата от 15 юли т.г. Разследването се води от сектора за борба с контрабандата и организираната престъпност в дирекцията на полицията в Одрин, съобщава "Хюриет".
24rodopi.com
Снимки: Анадолска агенция
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/10/16 12:39

    Еми той Бойко както е тръгнал, те утре могат да поискат и нещо друго. Колкото до случайното задържане някой вярва ли? И Боюк беше задържан "случайно".

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/10/16 13:06

    Ами дрьжте си ги у вас,щом толкоз ви харесват!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/10/16 21:59

    Ами Бойко като не се сеща да поиска да върнат турския шофьор, дето уби семейство мотористи край Калотина и се чупи в Турция?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/10/16 10:33

    ББ е време да си отиде от властта .Не си ли отиде ,очакват ни много много беди .Симпатизантите на ГЕРБ трябва да помислят за бъдещето си иначе не виждаме светлинка с този вожд слуга на чужди държави и покровител на престъпността ,мафията и бандитизма

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.