Средно по 10 пияни водачи и 12 без книжки всяка седмица биват залавяни по пътищата в Източните Родопи. Поразяващата статистика за региона обхваща първите девет месеца на тази година.
381 са били водачите, които са управлявали МПС под въздействие на алкохол, установени от служителите на сектор „Пътна полиция”, посочиха от Областната дирекция на МВР. На 226 от тях пробите с техническо средство са отчели резултат под 1,2 промила. Тези шофьори са били наказани с административна санкция. Незабавни производства пък са били образувани срещу 155 водачи с алкохолна проба над 1,2 промила.
470 са регистрираните неправоспособни водачи от началото на годината до края на септември. 45 от тях са извършили това нарушение повторно и срещу тях са били образувани досъдебни производства. Поради първо провинение, останалите са били наказани с глоби в размер на до 300 лева.
24rodopi.com
„Правилата не са за мен” - синдромът на обречения! Четете в новия брой на „Родопи voice”
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/10/16 17:20

    Държавата разглези много инструкторите на прехода. Научи ги на алчност, далавера, корупция, на рушвет от долу на горе. Те дерат курсистите, големците по веригата тях. И няма нито един осъден. Резултата по пътищата е плачевен, плод на тяхното печалбарство и безотговорност. Няма гаранция, няма сигурност.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/10/16 19:48

    Ситуацията всъщност е още по-поразяваща!!!Като сметнем и незаловените пияни и задимени глави статистиката каква щее?!Колко % от населението в региона посещава джамия и църква?!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/10/16 08:18

    И какво му е поразяващото? Ако има институции ще разберете, че са десетки повече. На село книжки имат само тези, дето са карали курсове по бай тошово време. Айде да не уточняваме кои карат масово без книжки застраховки и т.н. А пък за пияните - това вече е друга бира.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/10/16 09:18

    Пълно е с водачи - неграмотни с документ за правоуправление на МПС.Само в район с.Бенковски са над 15 души,които се знаят и от полицаи и от обществеността.Знаят се и инструкторите.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/10/16 12:54

    Amiiii?! Ako gi pusnat s snimki v mrejata?!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.